nlc.hu
Sztárok
DWTS: Kamarás Iván gyermekei, édesanyja és tánctudása

Így lett Kamarás Iván a Dancing with the Stars legnagyobb nyertese

Kamarás Iván sokáig gondolkodott, hogy igent mondjon-e különböző show-műsorokra. Először a Nagy duettben, majd 2021-ben a Dancing with the Stars színpadán mutatta meg énekes és tánctudását. De ettől még többet mutatott meg: az érzelmeit, az emberi arcát. És milyen jól tette!

Amire a legtöbben keresnek: Kamarás Iván – Dancing with the Stars

Kamarás Iván határozottan a Dancing with the Stars második évadának egyik legnagyobb meglepetése. Nemcsak azért gondoljuk így, mert hétről hétre egyre jobban táncol, hanem azért is mert végre jobban megismerhetjük a népszerű színészt. „Nekem sokkal emberibb, mint korábban” – nyugtázta egyik kolléganőm, a DWTS harmadik adása után. Véleményével egyébként nincs egyedül, mert valami hasonlót fogalmazott meg Tóth Gabi is, a legutóbbi műsorban. „Sosem tudtam közel kerülni Ivánhoz emberileg, mindig volt egy távolságtartás benne. És ebben a műsorban megmutatja a szerethető oldalát. Csodálatos, ahogyan megnyílik.” 

A Mintaapák főszereplője Mikes Anna táncpartnereként debütált a show-műsorban. „Hatalmas előnye Ivánnak, hogy remek a ritmusérzéke” – magyarázta Mikes Anna még az első adás előtt. Azért nem indult ennyire könnyedén a táncos és Iván munkakapcsolata. Amikor ugyanis bemutatták őket egymásnak, és kiderült, hogy együtt kell versenyezniük a TV2 gigashow-jában, akkor Annának az arcára fagyott a mosoly. 

Nagyon másnak tűnik Kamarás Iván, amióta beszállt a versenybe

Mikes Anna és Kamarás Iván, a DWTS 2 párosa (Fotó: Sajtószoba)

„Nagyon örültem, de kissé lefagytam” – magyarázta a táncosnő, akinek idővel aztán egyre jobb lett a kapcsolata Ivánnal. „Ő az én szürke hétköznapjaimnak az édes hajcsára” – viccelődött egyik próbájuk után Iván. A sok próba pedig meg is látszott már az első előadásuk után, ugyanis a zsűritől remek kritikát kaptak. „Nagyon szórakoztató látni, ahogyan gyúrjátok egymást, és a táncotokban, a gyakorlásban benne volt a humor a csipkelődés. Sziporkázott a levegő köztetek. Eszetlen tűz van köztetek” – véleményezte első táncukat a zsűri.

Amire a legtöbben keresnek: Kamarás Iván és az édesanyja

A Dancing with the Stars adásáig talán nem sokan tudták, hogy Kamarás Iván édesanyja Uhrik Teodóra, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas táncművész, akinek igencsak meglepő véleménye volt arról, hogy fia szerepelni fog a műsorban. „Ez édesanyám kedvenc műsora. Rögtön elmondtam neki, hogy felkértek, ő pedig rávágta, hogy zsűrinek? Mondom, nem, hanem táncosnak” – mesélte el Kamarás Iván, akinek elmondása szerint anyukája csak annyit válaszolt elsőre, hogy „Nem kell ez neked, fiam.”

Ezek után nem kell pszichológusnak lenni, hogy tudjuk, a színész az édesanyjának szeretne a legjobban bizonyítani a Dancing with the Stars adásaiban. Ivánnak egyébként a nevelőapukája is balett-táncos, az édesanyja pedig pécsi balett alapítótagja, balettművész és igazgató. „Mindig azt mondta, hogy Ivánka te ne táncolják, csak mosolyogj – emlékezett vissza Iván az egyik próbán. – Célom, hogy édesanyámnak megmutassam, nem vagyok annyira botlábú, ahogy ő azt gondolja.”

Egészen a harmadik adásig kellett várni, hogy a színész édesanyja is megszólaljon. „Most láthatod, hogy milyen nehéz ez a szakma. Eddig is láthattad kívülről, de most belekeveredtél. Nagyon-nagyon jól haladsz, fantasztikusan szorgalmas vagy, de vigyázz a keringőnél, hogy a könyököd ne lógjon!” –mondta a fiának küldött videóüzenetben Uhrik Teodóra, aki természetesen nagyon büszke gyerekére. Kiderült az is, hogy még az anyuka tanította meg Ivánt a keringő alaplépéseire. „Emlékszem, hogy ott álltam pizsamában, és mondta, menjek oda hozzá, és megtanította. Mondta, hogy ne úgy csináljam, mint egy szöcske, mert mindig rugóztam” – elmélkedett vissza Iván, aki Annával természetesen a keringőt is hibátlanul oldotta meg.

Amire a legtöbben keresnek: Kamarás Iván felesége és gyerekei

Kamarás Iván nem szereti kiteregetni a magánéletét, és jól is van ez így. Jelenleg nem házas, de korábban már volt nős. A tévhitekkel ellentétben azonban Kapócs Zsókával soha nem házasodtak össze, pusztán egy párt alkottak 2005 és 2009 között. 

Kamarás Iván gyermekei, édesanyja és tánctudása

Kamarás Iván és Kapócs Zsóka (Fotó: Ványi Ákos)

Kamarás valóban volt már nős, 22 évvel ezelőtt kötött házasságot a korábban modellkedő Ritával. A házasságból egy gyerek született, Igor. Idővel rájöttek, hogy a házasság nem működik és elváltak útjaik, de egyes lapértesülések szerint nem romlott meg a kapcsolatuk.

A színésznek ugyan nem volt a felesége Lendvai Katalin modell, de kapcsolatukból szintén született egy kisfiú. Zalán mindössze hétéves volt, amikor 2010-ben elveszítette egy betegségben az édesanyját.

Ivánról, valamint Igorról és Zalánról, vagy ahogy édesapjuk becézi őket, Bobóról és Tormiról 2014-ben láthattunk először közös fotósorozatot a Story magazinban. A fiúk akkor 13 és 11 évesek voltak. Akkor a Mintaapák színésze arról mesélt, hogy édesapja halála után ő vette át a családfő szerepét, és nagyon figyel arra, hogy karácsonykor sikerüljön összeterelni a rokonokat. „Remélem, egyszer majd a fiaim is folytatják a családi hagyományt.”

Igor és Zalán ma már felnőtt férfiak. Idén 20, illetve a kisebb 18 éves lett. Igorról és édesapjáról idén nyáron láthattunk közös fotókat a színész Instagram-oldalán. Külön érdekesség, hogy a még a frizurájukat is egyformán hordják, és apjához hasonlóan Igornak is van szakálla. A szőke hajú Zalánról két évvel ezelőtt írtak utoljára, ő még jobban hasonlít édesapjára. A Blikk akkor arról írt, hogy nagyon jól megy neki a tánc, és játszott a Madách Színházban, a Billy Elliot című előadásban.

Arról a színész a „Maradj otthon!” időszakban mesélt az nlc munkatársának, hogy a Covid alatt sokkal több időt tudott együttölteni a gyerekeivel. „Hihetetlen gyorsan mennek a napok és nagyon élvezem, hogy ilyen sokat vagyok a gyerekeimmel. Kamaszok lévén, ők nem biztos, hogy ugyanilyen lelkesek.”

Amire a legtöbben keresnek: Kamarás Iván – filmek

Bár a mai kamaszok valószínűleg többet látják Kamarás Ivánt a tévében (DWTS, Mintaapák, Korhatáros szerelem…), mint a mozikban, azért szép számmal forgatott mozifilmeket is az Amerikát is megjárt színész.  Először 1997-ben rúgta be az ajtót A miniszter félrelépben, majd az Európa Expresszben tért vissza a mozikba, ebben szintén Dobó Katával játszott együtt.  Le a fejjel, Üvegtirgris 3, Igazából apa… csak néhány Kamarás filmjei közül. Amikor egy évvel ezelőtt a ma már Jászai Mari-díjas színészt arról kérdezték a Nők Lapjában, hogy segítségnek, vagy gátnak érezte-e azt, hogy művészcsaládban nőtt fel, így válaszolt: „Sosem húzott vissza, sőt! Ez jelentette a biztonságos hátországot számomra, otthonra leltem a közegben, inspirált.”

Dobó Kata és Kamarás Iván Az Európa Expresszben (Fotó: Story-Best archívum)

Dobó Kata és Kamarás Iván az Európa Expresszben (Fotó: Story-Best archívum)

Kamarás kapta már meg interjúban azt a kérdést, hogy mennyire jön ki jól a kollégáival. Ő pedig elárulta, hogy részéről amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. „Aki velem kedves, tisztelettudó, azzal én is az vagyok. Nem rejtem véka alá a véleményem. Másrészt mindig sokat dolgoztam, olyankor az ember feszült, nincs mindig jókedve.”

A színészt gyakran hasonlítgatják még ma is Darvas Ivánhoz, hogy ez miért alakult így, arról korábban így mesélt a Borsnak. „Amikor jelentkeztem a főiskolára, egy David Bowie-számmal próbálkoztam. Azt mondták: jó, de gitárt legközelebb ne hozzon, annyira azért nem volt jó. Valaki a kezembe nyomta a Várj reám kottafüzetét, azzal mentem vissza. Ezt Darvas vitte sikerre. Na, ezzel adtam egy pofont a történetnek. Rögtön mondták: itt az új Darvas! Egészen addig nem értettem, miért mondják, hogy nagyon hasonlítunk, míg meg nem néztem a Liliomfit a tévében. Akkor azt hittem, én vagyok ott.”

Mindenki táncol:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top