nlc.hu
Sztárok

Nancy Sinatra akkor és most

Ezt bánta meg legjobban az életben a 81 éves Nancy Sinatra

Bár Frank Sinatra lányaként mindene adott volt ahhoz, hogy világraszóló karriert fusson be, saját bevallása szerint túl félénk volt hozzá.

Nancy Sinatra a legendás Frank Sinatra és első felesége, Nancy Barbato Sinatra lányaként gyakorlatilag beleszületett a szórakoztatóiparba. Tizenévesen édesapja televíziós varietéműsorában debütált énekesnőként. A középiskolát követően a Kaliforniai Egyetemen tanult zenét, egy év után azonban otthagyta az iskolát. 21 évesen édesapja lemezkiadójához szerződött, ám első dalaival még nem aratott jelentősebb sikereket.

A Sinatra család (

A Sinatra család (b) és Frank Sinatra Nancyvel az ötvenes években (Fotók: Getty Images)

A világhírt az 1966-os These Boots are Made for Walkin’ című dal hozta meg a számára, mely három Grammy-jelölést kapott, a kislemez pedig több mint egymillió példányban kelt el. Az ezt követő években aztán olyan slágerek következtek, mint a Sugar Town, az édesapjával közös duett, a Somethin’ Stupid vagy a Csak kétszer élsz (You Only Live Twice) James Bond-film azonos című betétdala. Énekesnői karrierjével párhuzamosan a hatvanas években tévéműsorokban, sorozatokban és néhány filmben is feltűnt, többek között Elvis Presley oldalán. 

A hetvenes években még több új dalt és lemezt is megjelentetett, ám korábbi sikereit nem sikerült felülmúlnia. 1970-ben feleségül ment Hugh Lambert táncos-koreográfushoz, akitől két lánya született, Amanda és Angela Jennifer, azaz „AJ”. Színpadi karrierje lassacskán elcsendesedett, életében a család került előtérbe. Férjét azonban korán elveszítette: Lambert 1985-ben rákban halt meg, mindössze 55 évesen.

Nancy Sinatra és férje, Hugh Lambert 1980-ban (b) és lányaik felnőttként (Fotók: Getty Images)

Nancy Sinatra és férje, Hugh Lambert 1980-ban (b) és lányaik felnőttként (Fotók: Getty Images)

1995-ben One More Time című lemezével tért vissza, ugyanebben az évben – közel 55 éves korában – a Playboy magazin címlapján is szerepelt. legutóbb 2013-ban adott ki új nagylemezt, Shifting Gears címmel, válogatáslemeze pedig idén jelent meg. 

Nancy Sinatra

Nancy Sinatra egykor és most (Fotók: Getty Images)

Az énekesnő júniusban múlt 81 éves. Fellépéseket, médiaszerepléseket már csak ritkán vállal, Instagram-oldalán azonban rendszeresen bejelentkezik otthonából. Idősebbik lánya, AJ révén van egy 10 éves unokája, Miranda, akinek az édesapja Erik Paparozzi gitáros.

„Hiányzott belőlem a kellő önbizalom. Bizonyos fokú sikereket el tudtam érni, de nem voltam elég magabiztos ahhoz, hogy valóban nagy karriert fussak be. Nem tudom, miért. Azt hiszem, túl félénk voltam. Lehet, hogy nem ez volt az utam. Mindig is érdekelt az antropológia. Ha folytattam volna a tanulást, lehet, hogy belevágtam volna ebbe” – mondta néhány hónapja a Big Issue magazinnak adott interjújában. „Ideges voltam és félénk, és nem használtam ki a lehetőségeimet. Ez nagyon szomorú. Azt mondják, hogy amit életed végén megbánsz, az nem az, amit megtettél, hanem az, amit nem tettél meg. És sok olyan dolog van, amit nem tettem meg.”

Akkor és most

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top