nlc.hu
Sztárok

Alec Baldwinra akár börtönbüntetés is várhat

Hosszú bírósági tárgyalás és akár börtön is várhat Alec Baldwinra

Mivel a színész executive producerként is dolgozott a Rust című filmen, a felelőssége nagyobb volt, mint egy átlagos színésznek a forgatáson. Ha megvádolják gondatlanságból elkövetett emberöléssel, akár 18 hónapos börtönbüntetés is várhat rá.

Hayla Hutchins operatőr tragikus halála hatalmas hullámokat ver Hollywoodban, és számos kérdést vet fel a fegyverhasználat biztonságáról a forgatásokon. Emellett folyik egy direkt nyomozás is az ügyben, ahol az a feladat, hogy próbáljanak felelőst találni, és még az is előfordulhat, hogy Alec Baldwin rosszul jöjjön ki ebből – írja a hvg.

Alec Baldwin a Dr. Death című sorozatban (Photo by: Barbara Nitke/Peacock/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Alec Baldwin a Dr. Death című sorozatban (Fotó: Barbara Nitke/Peacock/NBCU Photo Bank via Getty Images)

A színész október 16-án a kezében adott kellékpisztollyal lőtte le Hayla Hutchins operatőrt egy tragikus baleset során, nem tudván, hogy éles töltény is van a fegyvere tárjában. A beszámolók szerint a westernfilm forgatási körülményei rosszak voltak, több panasz is érkezett korábban, hogy nem tartották be a biztonsági előírásokat. A film produkciós cége ezt tagadja, szerintük semmilyen hivatalos panasz nem érkezett, miközben az amerikai sajtó arról adott hírt, hogy Baldwin dublőrének kezében korábban kétszer is elsült egy pisztoly, miután a fegyverfelelős közölte vele, hogy az „hideg”, vagyis sem éles-, sem pedig vaktöltény nem található benne. Baldwin úgy tudta, hogy biztonságos a fegyver, amit az asszisztens a kezébe adott, és nyilvánvaló, hogy nem akart senkinek sem ártani, executive producerként mégis lehet felelőssége az ügyben. A vádnak ehhez azt kell bizonyítani, hogy Baldwin nem járt el kellő elővigyázatossággal. Denise Bohdan Los Angeles-i védőügyvéd szerint amennyiben a színész megússza a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját, még várhat rá egy hosszadalmas „jogi rémálom”, ugyanis a büntetőjogi mellett egy polgári peres eljárásra is számíthat, ahol több millió dolláros kártérítést fognak tőle követelni.

Jöjjön valami könnyedebb az nlc kínálatából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top