nlc.hu
Sztárok

Mi történik a monacói herceg házasságában?

Albert herceg és a felesége hónapok óta külön élnek – terítéken a monacói uralkodó magánélete

Valami nagyon nincs rendben a monacói herceg családjával. Charlene hercegné még tavasszal összecsomagolt és elköltözött Afrikába, ahonnan a hírek szerint talán novemberben térhet vissza a palotába. De minek köszönhető ez a helyzet?

Alig másfél évvel ezelőtt mutattuk be II. Albert monacói herceg házasságát, ami annak ellenére stabilnak tűnt, hogy a férfinak sorra bukkantak fel a törvénytelen gyerekei. Most viszont úgy néz ki, betelt a pohár a hercegnénél.

A botrányokat kerülni nem nagyon tudó II. Albert még 2011-ben vette feleségül Charlene Wittstock Dél-Afrikai úszónőt. Az elmúlt tíz évben a házasságból két gyermek született, akik megkapták a hercegi és a hercegnői rangot, de Albertnek szép számmal vannak törvénytelen gyerekei is. Az egyik a 29 éves Jazmin Grace Grimaldi, aki rendszeresen részt vesz édesapjával közös eseményeken. A másik a 18 éves Alexandre, aki bár a herceg elsőszülött fia, de mivel házasságon kívül született, nem tarthat igényt a trónra, ám ennek ellenére ő is bekerült az apja végrendeletébe. Charlene, Albert és két gyerekük: Jakab (a trónörökös) és Gabriella a külvilág számára nagyon is boldog életet éltek az elmúlt években. De tényleg minden rendben volt a házaspár életében? Nem úgy tűnik…

Kedves Apu!

A történet 2020 decemberéig vezethető vissza, amikor egy Olaszországban élő, brazil hölgy azzal állt elő, hogy még 2005-ben egy kislányt szült a hercegnek. A nő pert kezdeményezett Alberttel szemben, és DNS tesztet követelt az uralkodótól. A történet azért is kapott nagy visszhangot, mert a herceg akkor már későbbi felesége, Charlene párja volt, sőt, egy évvel később 2006-ban vállalták fel nyilvános is a kapcsolatukat.

A Telegraph és a Bunte beszámolója szerint Mariza S. a harmincas évei közepén jár, és sűrű, fekete, göndör haja van. Még 2004-ben egy riói szórakozóhelyen ismerte meg a monacói herceget. Ő az, aki azt állítja, hogy a következő évben lány gyermeket szült Albertnek. A lapok arról is írtak, hogy a nő állítása szerint a herceg nem mondta el neki, hogy kicsoda, hanem azt hazudta, hogy ő egy kanadai ügyvéd és diplomata. Az asszony egyébként egy viszonylag zavaros leírást adott arról az ügyvédjén keresztül, hogy utazgatott együtt a következő hetekben Alberttel, ez azonban a férfi akkori programját lekövetve erősen megkérdőjelezhető. Mariza elmondása szerint próbálta elérni az általa kanadai diplomatának gondolt herceget telefonon, hogy közölje: terhes, majd azt is, hogy megszült, de a férfi ignorálta az üzeneteit. A nő azt is mondta a külföldi lapok cikkei szerint, hogy csak akkor jött rá, hogy tulajdonképpen kivel is volt viszonya, amikor egy olasz magazinban meglátott egy írást Albertről. Mariza ezt követően – és itt válik még ennél is elképesztőbbé a történet – a monacói hercegi család hivatalos Instagram-fiókjára kezdett üzeneteket írni, ám mivel arra nem válaszoltak, egy levelet küldött a hercegnek, ami úgy kezdődött: ,,Kedves Apu!”. Ebből egyébként a német RTL televízió részleteket is közölt. Az idén februárra kitűzött tárgyalás, a Town&Country magazin állítása szerint azért maradt el, mert a herceg ügyvédje mentelmi jogra hivatkozott a bírónak. Eközben Thierry Lacoste, Albert herceg korábbi ügyvédje a Le Point nevű francia magazinban „álságos zsarolásnak” minősítette Mariza történetét.

Mi történik a monacói herceg házasságában?

Albert herceg, Charlene hercegnő és a gyerekek Jakab és Gabriella (Fotó: SC Pool – Corbis/Getty Images)

Charlene hónapok óta nem él Monacóban

Az apasági ügynek még azóta sincs lezárása, vagy bármiféle olyan hír, ami tényként kezelhető. De az biztos, hogy a legjobban a herceg felesége, Charlene roppant össze a történtek után. Alig néhány nappal azt követően, hogy az újságok tavaly télen beszámoltak Mariza állításáról, a hercegné egy nyilvános eseményre volt hivatalos Monte Carlóba, amit már nem tudott lemondani. Charlene pedig félig leborotvált, punk frizurában jelent meg a fotósok előtt, ezzel is okot adva az az újabb és újabb találgatásoknak. ,,A hercegné borzalmas évet élt át 2020-ban. Egyik családi krízist a másik követte, beleértve azt az időszakot, amikor a herceg koronavírusos volt, majd pedig az újabb bírósági ügyet”- fogalmazott egy névtelen forrás a Daily Mailnek decemberben.

Ezt követően a hercegné még hivatalos lett volna egy találkozóra Emmanuel Macron francia elnökkel, amit már lemondott. Majd májusban derült égből villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint Charlene összecsomagolt, és ő maga jelentette be, hogy elutazik Dél-Afrikába, hogy támogassa a régióban végzett természetvédelmi munkát. Akkor azt kommunikálták, a trónörökös Jakab herceg és Gabriella hercegnő édesanyja alig egy hétre lesz távol Monacótól,  a valóság ezzel szemben az, hogy cikkünk megírásakor (2021. novemberében), Charlene hercegné még mindig nem tért vissza a családjához. A hivatalos beszámolók szerint az asszonyt az orvosai beszélték le arról, hogy hazarepüljön, mert a repülőúttal járó túlnyomás hatására, súlyosbodhat a korábbi fogbeültetése után kialakult arcüreg-gyulladása. Minimum pislogásra okot adó magyarázat ez, valóban.

Mi történik a monacói herceg házasságában?

Jakab monacói trónörökös és Charlene hercegnő egy 2020-as karácsonyi rendezvényen (Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Bár Charlene május óta nem járt otthon, férje, valamint gyerekei idén augusztusban meglátogatták őt Dél-Afrikában. Akkor pedig azt kommunikálta a palota, hogy az asszony legkésőbb októberben szintén hazatér a családjához. ,,A feleségem nem vonult száműzetésbe. Csak az orvosi problémáit kellett kezelni. Egy tíz napos utazásra indult, de kialakult nála egy fertőzés, amit számos egészségügyi szövődmény követett, emiatt nem tudott még hazajönni”– mondta maga a herceg a People magazinnak idén szeptemberben. 

Charlene eközben az Instagramon ad olykor-olykor életjelet magáról. Még januárban a Rivére magazinnak adott interjút, amiben agy fogalmazott: ,,Ha a férjemnek problémái vannak, elmondja nekem. Én azt szoktam mondogatni neki, hogy bármi probléma, nehézség is jöjjön, én ezer százalékig mögötte állok, kitartok mellette jóban és rosszban.” Azonban az utazásával és a távolmaradásával kapcsolatos kérdéseket ő sem tudja elkerülni, ezért október 18-án ismét hajlandó volt interjút adni, amivel a jótékonysági munkáján kívül a családjáról, és a kényszer szülte helyzetről is beszélt. Érdekesség, hogy ez is a People magazinban jelent meg egy hónappal a férje nyilatkozata után, és ugyanúgy Peter Mikelbank jegyzi, aki egyébként személyesen is ismeri Albertet. ,,Alig várom, hogy hazamehessek a gyerekeimhez, akik rettenetesen hiányoznak- kezdte a beszélgetést Charlene, majd hozzátette: – Úgy gondolom, hogy minden anyuka, aki hónapok óta el van választva a gyerekeitől, hasonlóan érezne, mint én.”

November 19-én nemzeti ünnep lesz Monacóban, és a hercegi pár az elmúlt napokban többször is azt sugallta, hogy még az ünnep előtt hazatérhet családjához Charlene. Nagy kérdés, hogy mit fogunk látni a borotvált hajú asszony gesztusain. Miről fog árulkodni Albert és a neje testbeszéde, és kiderül-e valaha, hogy igazak-e a brazil asszony állításai?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top