nlc.hu
Sztárok

Karácsonykor született hírességek

Igazi ajándékok – Négy híresség, aki karácsonykor született

Régen nagy szerencsének tartották, ha valaki karácsony napján született.

Gondolkoztál már azon, hogy mely hírességek születtek karácsony napján? Ha valaki az év egyik legnagyobb ünnepén születik, gyakran panaszkodik arról, hogy sokkal kevesebb ajándékot kap, és alig van valaki, aki felköszönti, hiszen mindenki készülődik az ünnepekre. Sokan közülü azt kívánják, bárcsak ne karácsonykor lenne a születésnapjuk. Talán ezek a hírességek is így voltak ezzel, bár ajándékokból valószínűleg nem volt hiányuk.

Annie Lennox

Az 1954 karácsonyán született skót énekes-dalszerző leginkább a 80-as évek slágerének, az Eurythmicsnek a tagjaként ismert. Legsikeresebb dalai közé tartozik a „Sweet Dreams”, a „There Must Be an Angel” és a „Here Comes the Rain Again”.Azóta kiemelkedő politikai aktivista és filantróp lett, aki számos ügyre felhívja a figyelmet. 2010-ben fellépett a Rally for Human Rights rendezvényen, és sokat jótékonykodott az AIDS kapcsán is.

Sissi királyné

Erzsébet királyné számára a karácsony különleges ünnep volt, hiszen 1837. december 24-én született, így családja számára igazi ajándék volt, nem beszélve arról, hogy egy foggal és vasárnap jött a világra, amit nagy szerencsének tartottak. Ahogy a legtöbb karácsonykor született ember, a királyné is nehezményezte hogy egy napon kell ünnepelnie születésnapját és a karácsonyt is. Szerencsében azonban nem volt sok része élete során: rossz volt a kapcsolata anyósával, Zsófia főhercegnével, egyetlen fia, Rudolf trónörökös öngyilkos lett. Egész életében megszállottan foglalkozott fiatalos megjelenésével, vékony alakjával és szépségének folyamatos ápolásával. 1898-ban Genfben egy olasz anarchista, Luigi Lucheni halálosan megsebesítette, majd nem sokkal a merényletet követően elhunyt.

Sissi

Fotó: leemage / Leemage via AFP)

Ricky Martin 

Ricky Martin, születési nevén, Enrique José Martín Grammy- és Latin Grammy-díjas Puerto Ricó-i énekes 1971. december 24-én született. A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb latin sztárjáról régóta azt pletykálják, hogy meleg, de Ricky Martin ezt sokáig nem vallotta be. A sztár 2010-ben honlapján, nyílt levélben tette közzé, hogy a saját neméhez vonzódik. „Büszke vagyok, hogy azt mondhatom, homoszexuális férfi vagyok. És örülök, hogy az lehetek, aki vagyok” – írta. Házastársa 2018 óta Jwan Yosef, akivel négy gyermeket nevelnek, mindegyiküket béranya hozta világra.

Ricky Martin énekel

Fotó: AFP

Ava Gardner

1922 Szentestéjén született Ava Gardner amerikai színésznő és énekesnő, aki először 1941-ben szerződött le a Metro-Goldwyn-Mayerrel. Az Amerikai Filmintézet ma is a valaha élt legnagyobb sztárok között tartja számon. Szexszimbólum és ikon lett, leghíresebb filmjei közé tartozik az Iguana éjszakája. Háromszor házasodott meg, utolsó házassága Frank Sinatrával kötettett 1951 és 1957 között, vagyis igen rövid életű volt. Legújabb életrajza leszbikus kapcsolataira is fényt derít, elsősorban Lana Turner, Betty Grable és Barbara Payton színésznőkkel. Ava 1990-ben, 78 évesen halt meg.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top