nlc.hu
Sztárok

Sztárok, akik többször fogadtak örökké hűséget párjuknak

Sztárok, akik nem spóroltak a házastársi esküvel

Az, hogy mitől boldog és hosszan tartó egy párkapcsolat, annak rengeteg titka van, sokféleképpen lehet életben tartani a szerelmet, a szeretetet. Nem ritka, hogy a párok - civilek vagy celebek - megerősítik házastársi esküjüket, de sajnos van, amikor ez is kevés ahhoz, hogy házasság öröké tartson.

Vannak párok, akik nemcsak a házassági évfordulójukat ünneplik meg, hanem az egymás iránt érzett elköteleződés jegyében időről-időre megújítják házastársi esküjüket. Ördög Nóra és Nánási Pál rádióműsorukban meséltek arról, hogy esküvőjük után megfogadták, öt évente megerősítik az egymásnak tett fogadalmukat, erre ugyan öt év után nem került sor, de a házaspár azóta is boldogságban él gyermekeikkel.

Nincsen már együtt Heidi Klum és Seal, akik viszont rendszeresen esküt tettek egymásnak, igaz, később kiderült, az énekesnek a nagy felhajtás miatt ez nem volt annyira ínyére. „Őszintén szólva, ez a volt feleségem ötlete volt. Kicsit cirkusszá vált az egész, amit nem nagyon szerettem, mert alapból eléggé zárkózott ember vagyok” – nyilatkozta egyszer. Sajnos ez a romantikus gesztus nem mentette meg Kim Kardashian és Kanye West házasságát sem, a pár 2019 májusában tett újra esküt egymásnak. „Te vagy a férjem. Te vagy a legjobb barátom. A legnagyobb hívem és az egyetlen igaz szerelmem” – állt Kim Kardashian szövegében, a híresség hat év házasság után, 2021 februárjában adta be a válókeresetet.

De nézzük a szívmelengető, pozitív példákat. Nagyon kedves indoka volt viszont Bruce Willisnek és feleségének, Emma Hemingnek arra, hogy 2019-ben tizedik házassági évfordulójukat egy második esküvővel ünnepeljék meg, szerették volna, ha két kislányukkal, Mabellel és Evelynnel is meg tudják osztani, milyen csodálatos volt a nagy nap, amikor örök hűséget fogadtak egymásnak. Nem közös ötlet volt, de egy csodás nap kerekedett abból, amikor egyik nyaralásuk alatt François-Henri Pinault egy második esküvővel lepte meg feleségét, Salma Hayeket. „Hamarosan vége a nyárnak, amelynek a legjobb pillanata az volt, amikor a férjem meglepett egy fogadalommegújítással. Nem ezt a ruhát választottam volna az esküvőmre, de úgy tudtam, hogy wellnessezni megyünk” – írta a színésznő, aki néhány képet posztolt a nagy napról.

Hogy a második alkalom fényűzőbb-e, pucosabb-e mint az első, az változó. 1999-ben David és Victoria Beckham pazar ceremóniával ünnepelte esküvőjét Írországban, 2017-ben sokkal szerényebb körülmények között újították meg fogadalmukat. „Sokkal zártkörűbb volt, körülbelül hat ember volt ott a házunkban” – nyilatkozta a sportoló, aki azt is elárulta, mi a titkuk. „Természetesen az évek során követtünk el hibákat, és mindannyian tudjuk, hogy vannak nehéz időszakok, az a fontos, hogy ezeken közös erővel túljussatok.” Nehéz időszakból jutott Beyoncénak és Jay-Z-nek is, voltak hullámvölgyek a kapcsolatukban, de úgy tűnik ezeken sikerült túljutni. A pár a házasságuk során kétszer is megújította esküjét, először 2014-ben egy korzikai nyaraláson, majd 2018-ban a 10 éves évfordulójuk alkalmából.

Hogy ebben szerepe volt-e rapper állítólagos hűtlenségének? Lehet. Volt már hasonlóra példa: 2016-ban Ozzy és Sharon Osbourne 33 év házasság után szakított. Később kiderült, hogy a zenésznek viszonya volt egy Michelle Pugh nevű sztárfodrásszal, bár felesége szerint Pugh csak egy volt azon nők közül, akikkel megcsalta. Ozzy Osbourne később elismerte, óriásit hibázott, és miután rendezték soraikat Las Vegasban megújították esküjüket.  „Számomra valójában ez volt az igazi esküvőnk. Ez az, amire emlékezni fogok. Sharon és én annyi mindenen mentünk keresztül, és ez őszintén szólva olyan, mint egy új kezdet.”

Beyonce és Jay-Z

Beyoncé és Jay-Z az On The Run II turné egyik állomásán 2018 augusztusában. (Fotó: Larry Busacca/PW18/Getty Images for Parkwood Entertainment)

Próbáljuk meg még egyszer

Persze vannak olyan párok is, akik ugyan esküjüket nem feltétlenül erősítették meg a házasságuk alatt, viszont egy szakítás, válás után úgy döntöttek, mégis a másikkal szeretnének élni, ezért újból összeházasodtak. Richard Burton és Elizabeth Taylor szerelme legendás annak ellenére, hogy kapcsolatuk mérgező volt, a legendához pedig az is hozzáad, hogy kétszer is esküt tettek egymásnak, első házasságuk 1964-től 1974-ig tartott, a második pedig 1975-től 1976-ig tartott. De példaként lehetne felhozni Jean-Claude van Damme-ot is, aki először 1987-ben kötötte össze életét Gladys Portugues testépítővel, majd 1992-es válásukat követően 1999-ben újra összeházasodtak. És hogy egy magyar párról is szó essen: Gáspár Zsolti 1994-ben megnősült, de feleségével nem sokkal később kérvényezték a házasság felbontását, két év különlét után újra egymásra találtak, és nemrég felmerült, hogy újra összeházasodnak, de az esküvőt egyelőre nem tudták megtartani.

Ha ritkán, de előfordul, hogy nem az érzelmek, hanem a bürokrácia az oka annak, hogy egy pár újra kimondja a boldogító igent.  Carlo Ponti még házas volt, amikor szerelembe esett Sophia Lorennel, mivel a Vatikántól nem kapta meg az engedélyt, hogy elváljon, ezért 1957. szeptember 17-én Mexikóban, meghatalmazás útján feleségül vette a fiatal színésznőt. 1962-ben a pár házasságát érvénytelenítették, hogy elkerüljék a bigámia és az illegális házasság vádját. Miután azonban Franciaországba költöztek, ahol megszerezték a francia állampolgárságot, megoldódott a probléma, sikerült megszerezni a szükséges papírokat, és 1966-ban újra összeházasodtak, immár hivatalosan.

Carlo Ponti és Sophia Loren

Carlo Ponti és Sophia Loren a koppenhágai reptéren. (Fotó: Keystone/Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top