nlc.hu
Sztárok

Szabó-Thomka Hanna legyőzte a félelmét

Exatlon All Star: „Hiába hisztizek, meg kell csinálni” – Szabó-Thomka Hanna legyőzte a félelmét

Hanna leküzdötte a félelmét a csapat érdekében.

Miután bemutatták az Exatlon All Star új műsorvezetőjét, Monoki Lehelt, az izgalmak tovább fokozódtak. A verseny egy vadonatúj pályán kezdődött hétfőn este: a kék csapat két versenyzője is bevallotta, bizony extra izgalom, félelem volt bennük az első futam előtt. Szabó-Thomka Hanna arról is beszélt, hogy tériszonnyal küzd és valós félelmeivel kellett szembenéznie, ám tudta, hogy a csapat miatt ezt is le kell küzdenie. 

Miért féltél az új pályától, teljesítmény-kényszer vagy az újdonság ereje miatt?

Gréti: Nem mondanám, hogy féltem a pályától, inkább egészséges izgalom volt bennem, leginkább azért, mert hogy az első futamom volt az All Star-ban. Ráadásul új pályán futottunk, nagyon tetszett egyébként a pálya, szerettem volna hozni az első pontot, emiatt volt benne egy kis para. Minden pálya, ami kicsit monumentális, grandiózus, azok adnak egy ilyen extra löketet, izgalmat.

szente gréti exatlon

Szente Gréti (Fotó: TV2)

Hanna: Én az első új pályától nagyon féltem. Nemcsak akkor, amikor közelről láttam, hanem már korábban is, amikor még otthon csak videót láttam külföldi évadokról erről a pályáról. Ahogy megérkeztünk az aljához, hogy mennyire magasra kell felmászni, ott végem volt. Én nagyon szeretek a földön lenni, ha biztos talaj van a lábam alatt, ott bármit megcsinálok, csak ne kelljen magasról leugranom, ne kelljen magasra másznom, mert az nem egy biztos történet. Ez nem a játékra vonatkozó félelem volt, úgy ahogy van az Exatlon akkor kiment a képből, annyi maradt az egészből, hogy van egy pálya, ahol magasról ledobnak, majd le kell másznom, beleugrani egy lyukba és annyira összeállt bennem a dolog, hogy azt sem tudtam, hol vagyok. Nagyon fura élmény volt, de szerencsére túl vagyok rajta.

Mi segít, hogyan tudsz úrrá lenni a negatív érzéseiden a verseny alatt?

Gréti: Leginkább az, hogy tavaly milyen érzésekkel hagytam itt ezt a versenyt, hogy mennyire magabiztos voltam, mennyire elhittem, hogy képes vagyok dolgokra és mennyire biztos voltam a képességeimben. Ha erre gondolok, hogy megnyertem egy évadot, nem véletlenül, hiszen megvannak hozzá a képességeim és óriási akaraterőm van, ez megnyugtat, hogy nekem itt a helyem és miért ne tudnék lehozni egy futamot.

Hanna: Engem ha elkap a verseny során egy viszonylag nagyobb negatív hullám – szerintem a félelmen kívül más nem nagyon van ilyen –, akkor egy dolog szokott motiválni, hogy nem tehetem meg azt, hogy nem csinálom meg. Onnantól kezdve pedig a kényszer miatt vagy meg kell szeretnem, vagy kicsit jobban hozzáállni a dologhoz, mert egyszerűen nincs más opció, mert hiába hisztizek, ebben a játékban meg kell csinálni. Ez szokott lenni a segítség, hogy „csak azért is”.

exatlon all star kék

A Kék csapat (Fotó: TV2)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top