nlc.hu
Sztárok

4 magyar tévésztár, aki a YouTube-ra költözött

4 magyar tévésztár, aki szerencsét próbált a YouTube-on – Kinek hogyan sikerült?

Egyre több hazai tévés celebritás érzi úgy, hogy ki kell próbálnia magát a YouTube-on is. Ami jelenleg még csak mellékest hoz a konyhára, a jövőben akár főállássá is válhat számukra, és így legalább nincsenek kiszolgáltatva a programigazgatók kénye-kedvének.
Istenes Bence

Istenes Bence

A műsor: IstenEst

Istenes Bencénél a karantén és az otthoni bezártság hívta életre az IstenEst című műsort még 2020-ban, amivel mindenki jól járt. Egyrészt Bence, mert így kevésbé unatkozott, másrészt a nézők is, mert kaptak egy vidám, könnyed fél órát. A műsor azóta komoly változáson ment keresztül: kezdetben klasszikus, kamerába beszélős show volt, ahová a vendégek Zoom-bejelentkezéssel vettek részt, ám tavaly már komoly váltás történt. Istenes egy kis stúdiót rendezett be odahaza, és a díszletnek van némi VIVA tévés mellékíze. Két-három vendégével jókat röhögnek, és reagálnak néhány aktuális történésre. Laza, nem túlszerkesztett show, amivel Istenes azt az érzést adja, mintha csak belenézhetnénk egy órácskára a haverjaival folytatott beszélgetéseibe. A műsor jelenleg szünetel, ugyanis a műsorvezető épp lecsendesedni próbál.

Friderikusz Sándor

A műsor: Friderikusz Podcast

A rendszerváltás utáni hazai televíziózás legnagyobb csillaga is a YouTube-ra költözött. Ez volt talán 2021 egyik legnagyobb magyar YouTube-eseménye. A showman eleinte azzal borzolta a kedélyeket, hogy elmondta, milyen összegből vásárolt technikát a műsorához. Az összeg hallatán a magyar YouTuber-társadalom kiguvadt szemekkel nézett. Aztán jött a szponzorokkal kapcsolatos panaszkodás, és a műsort ingyen megtekintők kiflitolvajokhoz hasonlítása, amit megfejelt az ismeretlen, egy halott nevét viselő sajtós mindmáig zavaros ügye. A botrányok némileg elhomályosították a lényeget: Friderikusz többnyire egészen kiváló beszélgetéseket folytat, ráadásul vendégei túlmutatnak a szokásos celebek tengerén. Csak az utóbbi néhányat felsorolva járt nála Krekó Péter szociálpszichológus, Eva Rezešová és Bőhm Kornél kríziskommunikációs szakértő is.

Palik László

A műsor: Palikék világa by Manna

Épp csak túltettük magunkat a híren, hogy Palik László búcsúzik Dominikától és az Exatlontól, már jött is a bejelentés, hogy emberünk a YouTube-on próbálja ki magát. Elsőre kissé szokatlan felállásban, két műsorvezetőtársa segítségével kérdezi vendégeit a Palikék világa by Mannában, és lehet, hogy csak nekem van ezzel bajom, de én még mindig soknak érzem, hogy egy bulvárinterjúnál három kérdező legyen. Merthogy a Palikék világa alapvetően bulvárban utazik, és igyekeznek lecsapni az épp legaktuálisabb sztorikra (nemrégiben volt náluk vendég Horváth Gréta, Tápai Szabina és Csuti is…). Mindez kissé furcsa egy olyan műsorvezetőtől, aki világéletében híres volt arról, hogy a nyilvánosságnak alig adott valamit a magánéletéből. A műsor persze ettől még sikeres, ha meg véletlenül csökkenne a nézettség, Palik még mindig elkezdhet beszélni a saját magánéletéről.

Lilu

A műsor: Liluland

Lilut mostanában viszonylag ritkábban láthatjuk a tévében, mégsem érezzük különösebb hiányát, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a YouTube-műsora, a Liluland gyakran jelentkezik. A már többéves műsorfolyamban szerkesztőileg az lehet a legnagyobb kihívás, hogy új vendéget találjanak, ugyanis lassan már mindenki sminkelt Lilunál, aki csak él és mozog a magyar médiában, és többen ismerik ezer embernél. A műsorvezető alapvetően a bőr-, szépség- és hajápolásról, valamint az öltözködésről kérdezi alanyait, de mindig szóba kerül egy kis magánélet és egy kis szakmázás is, a beszélgetés közbeni sminkelés pedig egyedi ízt ad a közkedvelt videóknak. Az interjúkon felül pedig időnként Lilu ad nekünk arc- és szépségápolási tippeket, és időről időre más videósorozatok is születnek a változatosság kedvéért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top