nlc.hu
Sztárok

2021 legszerencsésebb és legpechesebb celebjei

4-4 celeb, aki hatalmasat nyert és bukott 2021-ben

Míg az év első fele csendesebben telt, a második fele már hozta rendesen a celeb-drámákat, olykor csak kapkodtuk a fejünk a történtektől. Az alábbi sztárok rengeteget szerepeltek a híradásokban, és lesznek köztük olyanok, akik az életük egyik legjobb, míg mások az életük eddigi legrosszabb éveként tekintenek majd vissza 2021-re.

+

Britney Spears

Már-már úgy tűnt, Britney Spears gyámságának sosem lesz vége, és az énekesnő soha életében nem hozhat meg önállóan felelős döntéseket. A #freebritney mozgalom 2020-ban kezdett igazán felerősödni, majd részben a hatásukra dokumentumfilmesek egész sora látta hirtelen úgy, megéri filmet forgatni a kétgyerekes családanyáról, akit már hosszú évek óta gyerekként kezelnek. Először a YouTube dokumentumfilmje kapott nagy figyelmet, majd jött a Netflix és a Hulu is, miközben Spears kihasználva a körülötte kialakult fokozott médiaérdeklődést, végre elérte, hogy normális ügyvédi képviseletet és bírósági meghallgatást kapjon. Ennek eredménye volt az a megrendítő júniusi vallomás, ami sokak szerint a fordulópontot jelentette az ügyében, és ami után már olyan népharag zúdult az apjára, Jamie Spearsre, hogy nem bírta a nyomást, és szeptemberben lemondott a gyámságról. Ezután már nem kellett sok időnek eltelnie, hogy a bíró végleg eltörölje Britney gyámság alá vételét, és végre szabad nőként élhessen tovább, ahogyan azt megérdemli. Az énekesnő drámája felhívta a figyelmet az amerikai gyámsági rendszer súlyos hiányosságaira, és arra, hogy ezzel még egy olyan világszerte ismert fiatal nő esetében is vissza lehet élni, mint amilyen Britney Spears.

Szabadulóbuli Los Angelesben (fotó: Chelsea Guglielmino/Getty Images)

Szabadulóbuli Los Angelesben (Fotó: Chelsea Guglielmino/Getty Images)

Tóth Gabi

Első ránézésére Tóth Gabinak nem volt olyan rossz éve. Zsűrizett a Sztárban sztár leszek!-ben, énekelt a pápa előtt az összegyűlt masszív tömegnek, magyarosh népviseletbe öltözve osztotta meg egy sokat vitatott klipben az emberiséggel, hogy erdőben szeretkezne. Hogy akkor miért szerepeltetjük az év vesztesei között? Mert az idei megnyilvánulásai alapján annak érzi magát: többször is beszámolt arról, hogy őt milyen indokolatlanul és gonoszul támadják az emberek, sőt odáig ment, hogy állítása szerint a kereszténysége miatt üldözik őt. Folytatódott a Tóth Andival folytatott állóháborúja is, zárt Facebook-csoportban osztotta a fiatalabb kollégáját, bár úgy tűnik, a Dancing with the Stars egyik adásában talán sikerült elásni a csatabárdot. Már 2020 legvége is jelezte, hogy vár majd némi népharag Tóth Gabira: amikor elmondta, hogy kirúgatta a munkahelyéről azt az embert, aki a Facebookon gyalázta őt, sokan érezték úgy, hogy kihasználta az ismertségét és túlzásba esett. A pápalátogatás előtt pedig akkora gyűlölet-cunami zúdult a kritikát nehezen viselő hírességre, hogy a Story magazin már címlapján hozta le, hogy az indulatai kezelésére talán szakember segítségére lenne szüksége, nehogy nagyobb baja legyen. Kívánjuk, hogy 2022 Tóth Gabinak kevesebb szenvedést hozzon.

+

Várkonyi Andrea

Az év nagy celebhíre volt, amikor márciusban a HVG egy Ferihegyen készült videót posztolt, amin a gyanú szerint az éppen külföldről hazatérő Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc volt látható. A sokáig titkolt kapcsolat így megerősítést nyert, és nyáron már mindenki azt találgatta, hogy mikor mondja ki a boldogító igent az álompár, milyen lesz az év lakodalma és szórakoztatja-e majd a vendégeket Jennifer Lopez. JLo végül inkább Ben Affleckkel foglalta el magát, helyettük állítólag Rod Stewart egyedi hangjával kellett beérniük a többek között polipsalátával, bélszínnel, libamájjal, lazactortellinivel és kaviárral is kínált vendégeknek. Várkonyi Andrea férjével közös vállalkozása is dübörög, az pedig csak a hab a tortán, hogy az egykori műsorvezető azóta már a TV2 igazgatóságába is beülhetett. Szerencsére Mészáros Lőrinc újdonsült felesége egyáltalán nem irigy teremtés, hiszen titkait és életvezetési tanácsait azóta a nagyérdeművel is megosztotta az És ezt lehet? című könyvében, amiből bárki megtanulhat úgy élni, mint Várkonyi Andrea, feltéve, hogy talál magának egy Mészáros Lőrincet.

Várkonyi Andrea könyv

Fotó: nlc illusztráció

Galla Miklós

Galla Miklós éve csendesen indult, aztán nyáron elszabadult a kakicunami, ami azóta is árad. Úgy volt, hogy az abszurd humor egyik legjelentősebb magyarországi helytartója Karinthy-gyűrűt kap, csakhogy júniusban visszavonták a döntést arra hivatkozva, hogy méltatlannak bizonyult rá. Ennek oka állítólag az, hogy egy fellépésén elég hiányos és megbotránkoztató öltözékben tűnt fel. A döntésen a humorista rendesen felháborodott, még azt is szóba hozta, hogy szerinte lehetséges, hogy a zsidó származása miatt vették el tőle a gyűrűt. Kétségbeesésében odáig ment, hogy nyílt levélben szólította meg Orbán Viktort a Karinthy-gyűrűért, aki válaszában kifejtette, hogy Galla rossz helyen kopogtat, ugyanis nem ő a gyűrűk ura. Már azt hittük, nem hallunk többé Galláról és a soha meg nem kapott Karinthy-gyűrűjéről, amikor a közmédia egy érdekes döntéssel éppen Laár Andrásnak ítélte oda a gyűrűt. Laár próbált jó fej lenni, és felajánlotta egykori kollégájának, hogy időnként az egyikük hordja a gyűrűt, aztán a másik, de Galla az a fajta fickó, akinek ha a kisujjad nyújtod, letépi az egész karodat, és nem akart osztozkodni. Az eseménylánc legújabb fordulata szerint Laárnak annyira elege lett Gallából, hogy felajánlja neki a gyűrűjét, feltéve, ha Galla nem adja azt el. Reméljük, ezzel pontot tettek e felettébb kellemetlen ügy végére.

+

Tóth Andi

Ha csak az év első felét vennénk számításba, nem biztos, hogy Tóth Andi felférne a lista pozitívabb felére, ugyanis akkoriban leginkább a Tóth Gabival való konfliktusával voltak teli a lapok, vagy azzal, hogy az egyik dalában úgy énekelt, hogy alig lehetett érteni, amit mond. Még azt is kifejtette, hogy boldogtalan, de szerencsére az év második fele fordulatot hozott Andi karrierjében. Szerepet kapott a Mintaapák új évadában, vagyis színésznőként is foglalkoztatták, valamint beválogatták a Dancing with the Stars második évadának szereplői közé, amibe ő a szokásos lendületével vetette bele magát, és jó szokásához híven egészen a döntőig, majd az első helyig menetelt. Közben a sajtó és a rajongók azt találgatták, hogy összejött-e táncpartnerével, Andrei Mangra-val, de ő a pletykák helyett inkább azzal foglalkozott, hogy rendezett magának egy videoklipet, és kiderült, hogy még ehhez is van tehetsége. Úgy tűnik, a DWTS hatására megváltozott a közhangulat Tóth Andival kapcsolatban, és míg korábban közutálatnak örvendett, ma már inkább a vitathatatlan tehetségéről esik többet szó, bár ő jól tudja, hogy az emberek véleménye könnyedén megfordulhat, és bármikor lehet még belőle a gyűlölet tárgya. Az azonban kétségtelen, hogy az év eleji mélypontról hatalmasat tudott fordítani az év végére, ezért mindenképp a pozitív listán a helye.

Alec Baldwin

Alec Baldwin, Amerika egyik legismertebb karakterszínésze mindig is ellentmondásos személyiség volt. A viharos válása Kim Basingertől, valamint a dühkitörései régóta biztosították számára a rossz sajtót, azzal pedig, hogy a Saturday Night Live című amerikai tévés szkeccsműsorban rendszeresen bújt Donald Trump bőrébe, kivívta maga ellen Amerika republikánusainak haragját is. De ez mind semmi ahhoz képest, amit idén kellett átélnie, ugyanis a színész nevéhez kötődik az év egyik legvitatottabb tragédiája, ami a Rust című western forgatásán történt. A színész egy baleset során egy kellékfegyverrel meglőtte Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérüléseibe, és könnyebben megsebesítette a film rendezőjét is. Mint kiderült, éles lőszer került Baldwin fegyverébe, ami véletlenül elsült, amikor a pisztoly előrántását gyakorolta. A színész összeomlásáról készült helyszíni fotók bejárták a világot, és bár az nyilvánvaló, hogy a fegyvert a kezébe adó kellékes mulasztása vezetett a tragédiához, sajnos az is benne van a pakliban, hogy valamilyen szinten Baldwin felelősségét is megállapítják majd, ugyanis produceri szerepben is jelen volt a forgatáson. Azóta azon folyik a vita, hogy egyáltalán miért volt ott és miért gyakorolt épp akkor, vagy volt-e köze ahhoz, hogy a forgatáson ennyire lazán követték a biztonsági előírásokat. Egy biztos: az eset még sokáig kísérteni fogja Baldwint, és bár valószínűtlen, hogy elítéljék miatta, az ügy még sokáig rányomja a bélyegét a karrierjére és a lelkére. Egyelőre nem tudni, mikor tér vissza legközelebb a kamerák elé bármilyen filmben.

Alec Baldwin

A paparazzik hadát megelégelve félrehúzodott autójával és rögtönzött sajtótájékoztatót tartott októberben (Fotó: MEGA/GC Images)

+

Csobot Adél

Kora tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy Csobot Adél elmondta, hogy benne van a pakliban, hogy Istenes Bence meg fogja csalni őt, ráadásul Istenes erre azzal kontrázott, hogy a monogámia nehézségeit kezdte fejtegetni. Azt nem tudjuk, hogy ezen a fronton azóta mi történt, ám mikor májusban kiderült, hogy Adélt választották meg az X-Faktor legújabb mentorának, valósággal megtáltosodott, és azóta uralja a médiát. Feltűnt az Álarcos énekesben, ezúttal a zsűriszerep helyett előadóként, vendégeskedett Hajós András Dalfutárában, és végre megmutathatta a tehetségét énekesként, ráadásul pont az év végére esett Dobó Kata második rendezésének, az El a kezekkel a papámtól-nak a premierjére is, ami ugyan kissé alulteljesített a mozipénztáraknál, de a kritikák nagy része úgy találta, hogy nem Csobot tehet erről, ugyanis ő ügyesen teljesített élete első filmszerepében. Az X-Faktor mentorkodás bizonyos szempontból telitalálat volt, más szempontból azonban kevésbé: az kétségtelen, hogy Adél és a többi mentor között megvolt a kémia, kiválóan tud reagálni a három fiúra, de sajnos elsőre pont a csapatok kategóriát kapta, ami kezdő mentorként túl nagy falatnak bizonyult számára: el is vesztette gyorsan a versenyzőit. Interjúnkban nemrég elismerte, hogy néha úgy érzi, a csapból is ő folyik, de az biztos, hogy ügyesen használta az X-Faktor adta médiafigyelmet, és nagyot lépett előre a celeb-ranglétrán.

Csobot Adél

Fotó: Smagpictures

Friderikusz Sándor

Írhattam volna azt is, hogy Friderikusz Sándor sajtósa, de nem létező emberekkel nem viccelődünk, mert a végén még megbántjuk őket. Szóval az egész úgy kezdődött, hogy Friderikusz Sándor a sok tévézés után a YouTube-ra költözött, ahol beszélgetős műsort készített a formátumnál megszokott költségvetéshez képest csillió forintból, majd amikor azt látta, hogy az emberek nem támogatják a műsorát olyan mértékben, ahogyan azt szeretné, kijött egy sajtóközlemény a rejtélyes sajtósától, aki kiflitolvajokhoz hasonlította azokat, akik megnézik a műsort, de nem fizetnek érte. A kissé furcsa reakció láttán a Média1 elkezdett utánajárni a rejtélyes sajtósnak, akiről kiderült, hogy senki sem ismeri a szakmában, ráadásul egy elhunyt tévés nevét viseli, akinek családját Friderikusz személyesen is ismeri. Emberünk először megpróbálta lerázni magáról a vádakat, apró és jelentéktelen ügynek beállítva a dolgot, de az egyre hevesebb médiaérdeklődés végül arra kényszerítette, hogy kissé tessék-lássék módon elnézést kérjen, és elmondja, hogy a sajtósa valójában egy férfi, aki külföldön él. Olyat se nagyon láttunk még, hogy egy sztár védi a sajtósa inkognitóját, miközben általában a sajtósok dolga, hogy védjék a sztárt, de ezt a gondolatot abba is hagyom, úgyis mindenkinek megvan a véleménye arról, ki lehet valójában Friderikusz rejtélyes sajtósa. Az ügy kapcsán napvilágot láttak Friderikusz kisebb-nagyobb stiklijei a pályája elejéről is, vagyis ez az „apróság” jó nagy hullámmal csapott le a tévésztár karrierjére, és az is biztos, hogy nem tett jót az imidzsének. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top