nlc.hu
Sztárok

Szépségkirálynőkből lett sztárszínésznők

5 sztárszínésznő, aki szépségkirálynőként kezdte a karrierjét

Tudtad, hogy ezek a világhírű színésznők annak idején szépségversenyeken tűntek fel?

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer a középiskola elvégzése után a Golden West Főiskolán tanult tovább, emelett pénztárosként dolgozott egy helyi szupermarketben és egy gyorsíró tanfolyamot is elvégzett, valójában azonban a reflektorfénybe vágyott. 1978-ban megnyerte a Miss Orange County szépségversenyt, majd a Miss Kalifornia szépségkirálynő-választáson is elindult, ahol 6. helyezést ért el. Ezt követően szerzett magának egy ügynököt és elkezdett filmes és televíziós castingokra járni.

Michelle Pfeiffer az 1970-es évek végén

Michelle Pfeiffer az 1970-es évek végén (Fotó: American Broadcasting Companies via Getty Images)

Tévés debütálására még abban az évben sor került a Fantasy Island című sorozatban, melyet több másik kisebb sorozatszerep követett. 1982-ben eljátszotta a női főszerepet a Grease című film folytatásában, a Grease 2-ben, mely azonban jókorát bukott. A pocsék filmet látva Brian De Palma rendező először nem volt hajlandó behívni Pfeiffert készülő filmje, A sebhelyesarcú castingjára, ám a producer, Martin Bregman meggyőzte, hogy mégis tegye meg. Végül aztán a 24 éves színésznő kapta meg a kokainfüggő trófeafeleség, Elvira Hancock szerepét, Al Pacino oldalán. 

Halle Berry

Az akkoriban egy áruház gyerekosztályán eladóként dolgozó Halle Berry 1985-ben, 19 évesen megnyerte a Miss Tini Amerika szépségkirálynő-választást, 1986-ban pedig ő lett Ohio állam szépe. Ugyanebben az évben második helyezést ért el a Miss USA választáson, ennek köszönhetően pedig – első afroamerikai versenyzőként – ő indulhatott Amerikai Egyesült Államok színeiben a Miss World világversenyen, ahol aztán 6. helyezett lett.

Halle Berry 1986-ban a Miss World világversenyen

Halle Berry 1986-ban a Miss World világversenyen (PA Images via Getty Images)

1989-ben New Yorkba költözött, hogy színésznőként csináljon karriert. Kezdetben nem mentek jól a dolgai, elfogyott a pénze és egy rövid ideig hajléktalanszállón kényszerült élni. Az év végén aztán szerepet kapott az ABC csatorna Living Dolls című sorozatában, melyet azonban 12 epizód után elkaszáltak. Berry ezt követően Los Angelesbe tette át a székhelyét, ahol hamarosan megkapta első, bár még meglehetősen kicsi filmszerepét is: Spike Lee 1991-ben bemutatott Dzsungellázában a drogfüggő Viviant alakította. 

Eva Longoria

Az akkor 23 éves Eva Longoriát 1998-ban választották meg Corpus Christi szépének. Ennek köszönhetően kapott lehetőséget arra, hogy részt vegyen egy tehetségkutató show-ban Los Angelesben, ahol felfigyeltek rá és egy színészügynökség szerződést ajánlott neki.

Eva Longoria

Eva Longoria (Fotó: Barry King/WireImage)

Színészi karrierje epizódszerepekkel indult: 2000-ben a Beverly Hills 90210 és a General Hospital egy-egy részében is felbukkant. Az áttörést aztán a  The Young and the Restless (Nyughatatlan fiatalok) című sorozat hozta meg a számára, melynek 2001 és 2003 között állandó szereplője volt.

Pryanka Chopra

Az akkoriban kriminálpszchológusnak készülő, végzős középiskolás Pryanka Chopra 1999-ben indult először egy Új-Delhiben megrendezett, helyi szépségversenyen, melyet meg is nyert. Édesanyja a következő évben benevezte a Miss India választásra, ahol szintén győzelmet aratott. Abban az évben így ő képviselhette hazáját a Miss World világversenyen, ahol aztán szintén első helyezett lett.

Priyanka Chopra 2000-ben a Miss World-ön

Priyanka Chopra 2000-ben a Miss World-ön (Fotó: Michael Crabtree – PA Images/PA Images via Getty Images)

A Miss World cím elnyerése után szinte azonnal megkapta a főszerepet az indiai Abbas-Mustan filmrendező duó akkor készülő romantikus thrillerében, azonban egyeztetési nehézségek matt mégsem tudta vállalni a forgatást. Filmes debütálására végül a 2002-ben bemutatott Thamizhan című indiai filmben került sor.

Gal Gadot

Gal Gadot 2004-ben, 18 évesen nevezett be a Miss Izrael szépségversenyre. Bár saját bevallása szerint nem gondolta, hogy nyerhet, mégis ő vihette haza a koronát. „Felajánlották, hogy induljak a versenyen. Elsősorban az élményért mentem, de megnyertem. Elsöprő érzés volt, aztán meg kellett csinálnom a Miss Universe versenyt is” – idézte fel egy interjújában. A világversenyen ugyan nem ért el helyezést, azonban a modellkarrierje elindult.

Gal Gadot 2004-ben, Miss Izraelként

Gal Gadot 2004-ben, Miss Izraelként (Fotó: MARTIN BERNETTI / AFP)

20 éves korától 2 évig az izraeli hadseregben szolgált mint fitneszedző, majd a leszerelését követően jogot hallgatott és folytatta a modellkedést is. A filmesek egy címlapfotójának köszönhetően figyeltek fel rá és elhívták A Quantum csendje című film Bond-lányának castingjára. Bár ott végül nem rá esett a választás, 2008-ban megkapta első filmszerepét a Bubot című izraeli drámában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top