nlc.hu
Sztárok

Csúszik Damu Roland temetése

Több rokonát is kizárják Damu Roland temetéséről

Olyanok vesznek részt Damu Roland temetésén, akiket nem szeretett, míg a hozzá közel álló emberek nem lehetnek ott a búcsúztatón.

Közel két hónapja halt meg a színész, de még mindig nem temették el. Damu Roland utolsó kívánságaként a nagynénjét kérte, hogy a temetésére ne engedje oda a szüleit. A színész kapcsolata évekkel ezelőtt romlott meg az anyjával és az apjával, nagynénje volt a fogadott anyja, így őt bízta meg a temetés megszervezésével is. Damu Roland szervezete két nappal karácsony után, december 27-én feladta a harcot, végakarata azonban azóta sem teljesült. A családban nem tudtak megegyezni, hogy ki fizesse ki a temetést, és végül a nagynéni Damu barátját, Zsoltot bízta meg az ügyintézéssel.

Mostanra úgy tűnik, hogy ez nem volt jó döntés, a férfi ugyanis kizárja a búcsúztatóról azokat, akik közel álltak a színészhez. Damu unokaöccse, Tóth István a Borsnak beszélt a kialakult helyzetről. Ő is azon rokonok között van, akik nem lesznek ott a búcsúztatón még a pontos időpontot sem árulják el neki. 

„Mérhetetlenül felháborít, hogy előttem titkolóznak, egyértelműen arra megy ki az egész, hogy ne lehessek ott. Egy olyan ember döntött erről, aki nem is családtag. Ez az egész csak terelés, nem áll elém és mondja a szemembe, hogy kitiltottak. Erre eddig nem is mertem gondolni, hogy így fog alakulni. Azt az információt kaptam, hogy minden »érdeklődőnek« utána néznek, ki regisztrált a temetésben, és egyéni döntés alapján áll össze a lista. A telefonok használata sem lesz engedélyezett, sőt biztonsági szolgálattal fogják felügyelni a szertartást” –  mondta a 22 éves férfi.

Damu roland temetés rokonok

Több rokonát is kizárják Damu Roland temetéséről (Fotó:Smagpictures.com / Szabolcs Birton )

Hozzáteszi, hogy tudja, nagybátyja megosztó személyiség volt, így sokan szerettek és utálták is. Ennek ellenére azonban méltatlan, amit a temetésével kapcsolatban művelnek. „A nagymamámtól tudom, hogy végül nem a Fiumei úti, hanem a Farkasréti temetőben, urnasírban helyezik el a hamvait. A mamám kapott meghívót, de én nem, ami csak egy valamit jelenthet… Gondolkodtam rajta, mitévő legyek, menjek vagy pedig fogadjam el a Zsolték döntését, de úgy döntöttem, majd ha már örök nyugalomra helyezték a nagybátyámat, külön elbúcsúzom tőle. Meghívó nélkül egyébként sem jutnék be, így nem leszek ott, szóljon inkább ez a búcsú Rolandról, nem akarom, hogy csúfos balhé legyen a vége. Próbáltam a temetőtől megtudakolni az időpontot, de ott azt a választ kaptam, hogy a család kérésére nem adhatnak ki semmilyen információt” – mondta el Damu Roland unokaöccse.

A színész barátja önként vállalta, hogy kifizeti a temetést, de ezt senki sem kérte tőle. Tóth István szerint ez nem jogosítja fel Damu barátját arra, hogy bárkit is kizárjon a búcsúztatóról. „Az pedig, hogy bizonyára az apja, akit Roland világéletében gyűlölt, és mégis ott lehet, szörnyű, mert a nagybátyám pont ezt nem akarta. 22 éves vagyok, de amióta az eszemet tudom, ebben a családban mindig csak a gyűlölet volt, tulajdonképpen nem is tudom, miért lepődök most meg” – tette hozzá a fiatal férfi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top