nlc.hu
Sztárok

Korda házaspár menekülteken segít

A Korda házaspár így segít a háborús menekülteken

A Korda Villában szállásolják el a menekülteket.

Galambos Lajos a birtokán lévő használaton kívüli házat ajánlotta fel egy menekült családnak, most pedig a Korda házaspár is segít egy-egy ukrán családnak. Egy-egy üres szobát, valamint ruhákat is biztosítanak a hazánkba érkező ukránoknak.

„Szörnyű, hogy Kijevet ilyen támadás érte, és földönfutóvá váltak egész családok. Emlékszem, rengeteg csodás koncertünk volt abban a gyönyörű városban, és belegondolni is borzalmas, hogy mindent hátrahagyva, emberek százezrei menekülni kényszerülnek. Ezért gondoltuk, hogy míg helyünk van, jöhetnek hozzánk, befogadjuk őket” – mondta a Borsnak Gyuri bácsi.

Igaz, hogy a Korda Villának általában állandó bérlőik vannak, de akad egy-két üres szoba is. Ezek azonban gyorsan megtelnek: már megkeresték a házaspárt magyarországi érdekeltségű ukrán cégek, hogy lenne-e hely a dolgozóik számára.

„Ebben a drámai helyzetben egyet tehetünk: összefogunk. Erre most Magyarország nagyon jó példa. Senki, így mi sem számítottunk arra, hogy még életünkben ennyire közeli lesz egy háborús szituáció. Most mégis itt van, de mi Klárikámmal optimisták vagyunk. Bízunk az emberekben, akárhonnan jön, vagy éppen menekül. Éppen ezért a szállodánkban is elindultak a folyamatok, hogy befogadjunk menekülteket, akik szállást keresnek családjuknak” – tette hozzá a 84 éves szállodatulajdonos.

Korda György Balázs Klári háború

A Korda házaspár háborús menekülteknek segít (Fotó: Smagpictures.com / Zoltán Nagy)

Korda Gyuri bácsi nem magáért, sokkal inkább a fiatalokért aggódik. Mindennek ellenére próbálnak pozitívan hozzáállni a kialakult helyzethez. „Optimisták vagyunk mind a ketten, és azt valljuk, hogy a vezetők sem akarnak háborút: hinniük kell a történelemben. És ha a történelemkönyveknek nem is, de nagyszüleinknek muszáj elhinniük, hogy milyen szörnyű egy háború, és ezt nem akarhatják megélni” – zárta a beszélgetést Korda György.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top