nlc.hu
Sztárok

Galambos Lajos ukrán családot fogad be

Ukrán menekült családot fogadott be Galambos Lajos

Amikor csak teheti, segít a rászorulókon.

Galambos Lajos korábbról már ismerte azt a családot, amely segítséget kért tőle.

 „Egyszer csak megcsörrent a telefonom és mikor megláttam, hogy ők keresnek, már tudtam, miért. Egy percig sem gondolkodtam azon, hogy segítek-e nekik. Az apuka már Magyarországon volt, felajánlottam, hogy a turnébuszommal menjen el a feleségéért és a két kisgyermekükért a határhoz, akik remegve várták, hogy biztonságban lehessenek” – mondta a Borsnak Lagzi Lajcsi.

Lagzi Lajcsi Galambos Lajos ukrán menekült család

Lagzi Lajcsi befogad egy menekült családot (Fotó: Smagpictures.com / Piroska Olajos)

Már korábban, amikor hallotta, hogy ukrán családok menekülnek Magyarországra, nekiállt rendbe tenni a birtokán lévő, használaton kívüli házat. „Hívtam vízvezeték-szerelőt és az egyik internet-szolgáltatót is, mindannyian azonnal jöttek, hogy a kis ház lakható legyen. Mindenki nagyon pozitívan és méltóságteljesen áll a kialakult helyzethez itthon” – mondta a zenész.

Azt is hozzátette, hogy nem volt zökkenőmentes átjutniuk a határon, de az ukrán család egy nyolc és egy 12 éves gyerekkel végül megérkezett Magyarországra. Egy tatai apartmanban szállásolták el őket ideiglenesen, amíg el nem készül a Lagzi Lajcsi telkén álló kis ház.

„Befogadni nagyon jó dolog, de abban is segíteni kell, hogy a mindennapjaik hasznosan és megfelelően teljenek, így természetesen a munkakeresésben is segítségükre vagyok. Mivel úgy tűnik, hogy ez a háborús helyzet nem múlik el egyhamar, előre kell gondolkodni.”

A zenész a gyerekekre is gondol: utánajár, hogy hova tudnának iskolába járni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top