nlc.hu
Sztárok

Interjú: Schobert Lara az influenszerkedésről

Schobert Lara: „Nagyok az elvárások otthon, de nem vagyunk rákényszerítve semmire”

Schobert Lara most már influenszermunkákat is vállal, ennek ellenére azt mondja, nem ez a fókusz az életében. Hamarosan vállalkozást indítana és az a célja, hogy megálljon a saját lábán. Interjú.

Egy ismert drogérialánc tartalomgyártója lettél. Tudatosan építetted a közösségi oldaladat, hogy majd ebbe az irányba is nyitni tudj?

Eleinte nem volt benne tudatosság, nem ezért kezdtem el tartalmakat megosztani. Pár évvel ezelőtt még nem tudtam, hogyan kell posztolni, vagy egyáltalán mi az, ami érdekli az embereket velem kapcsolatban. Aztán jött egy ruhamárka megkeresése, az egyik kollekciójuk modellje lettem, ez volt az első együttműködésem. Azóta már tudatosan kezelem az Instagramot, de nem a magánéletem részleteinek megosztására, hanem inkább munkacélból használom. Így talált meg ez a megkeresés is, aminek nagyon örültem. 

Idén érettségizel. Az egyetem mellett is foglalkoznál influenszerkedéssel?

Nem ez a fő csapásvonal számomra, de kétségtelen, hogy jó lehetőség, hiszen ki tudom vele egészíteni a zsebpénzemet. A hétköznapokban jól jön, de az egyetem elvégzése után vagy akár már közben is szeretnék dolgozni.

Mit gondolsz, a munkakeresésnél pozitív, vagy negatív hatással lesz a munkáltatókra a vezetékneved?

Azt már most kijelenthetem, hogy nem szeretnék alkalmazott lenni, így ezen nem is gondolkodtam. Szeretnék indítani egy vállalkozást, amiről még nem beszélhetek, de azt irányítanám majd a jövőben.

Mi az, amivel szerinted hozzáteszel a követőid mindennapjaihoz?

Néha én sem értem, hogy miért követnek az emberek, mi az, amit adni tudok nekik. Amikor kiteszek kérdezős Insta-sztorikat, akkor nagyjából látom, hogy mi érdekli őket velem kapcsolatban. Sokat kérdeznek az arcápolási rutinomról, sminkelésről, edzésről, vagy akár az étkezésről. Hasonló jellegű tartalmakkal készülök majd az új TikTok-csatornán is. Mivel hosszú ideig volt párom, így ennek kapcsán is érdeklődnek és én készségesen válaszolok.

Korábban mondtad, hogy voltak önértékelési problémáid. Változott ez az elmúlt években?

Változó. Egyszer imádom, egyszer utálom magam. Ezt picit betudom a mérleg csillagjegyemnek is. Évekig testképzavarom volt, teljesen másnak láttam magam, mint amilyen voltam. Hiába mondta a családom, vagy a barátaim, hogy csinos vagyok, nem hittem nekik. Most már képben vagyok az értékeimmel és meg vagyok elégedve magammal, de hosszú út vezetett idáig.

A családodon kívül mi, vagy ki segített elfogadni magadat?

Egyértelmű, hogy anyáék segítettek a legtöbbet, de a barátaimnak is sokat köszönhetek. Folyamatosan dicsértek és próbálták elhitetni velem, hogy szép vagyok kívül-belül.

Milyen elvárások vannak veled és a testvéreiddel kapcsolatban a szüleid részéről?

Nagyok. (nevet) Nem vagyunk kényszerítve semmire, senki ne értse félre, de anyáék nem hagyják, hogy csak ússzunk az árral. Mivel ismert emberek a szüleink, nekünk kétszer annyit kell bizonyítanunk, mint másoknak. A fő elvárás nálunk, hogy legyenek céljaink, amelyekért minden nap teszünk. A szüleink következetesen nevelnek minket, sosem hullott semmi az ölünkbe, de ez az, ami megerősít minket. Sok korombeli fiatal következmények nélkül csinálhat bármit, járhat szórakozni a tanulás rovására, akkor sem regulázzák meg őket a szüleik. Azt gondolom, ez a felfogás nem visz előre, ezért hálás vagyok anyáéknak, hogy minket keményebben fognak. Mindenben segítenek, de nem tesznek alám semmit. Meg kell dolgoznom azért, amit szeretnék, de magammal szemben is elvárás, hogy letegyek valamit az asztalra egyénileg is.

Nagy rajtad a nyomás emiatt?

A mai napig érzem a nyomást. Mindent úgy csinálok, hogy ne csak magamnak, de a családomnak, barátaimnak is megfeleljek. Sokan azt gondolják, hogy a tinilányok életét élem, de ez nem igaz.

Az utóbbi időben nem nagyon osztasz meg sporttal kapcsolatos tartalmat, pedig éveken keresztül a mindennapjaid része volt a mozgás.

Ez igaz, sajnos nincs időm rá. Ha tehetném, napi többször is edzenék, de nem tudok. Számomra nagyon fontos, hogy jól nézzek ki, és ezt akkor érzem igazán, amikor minden nap sportolok. Az érettségire készülök minden erőmmel, ezért most nagyon össze-vissza van az életem. Az iskola felemészti az energiámat, hétköznap esténként szinte csak beesek az ágyba. Hétvégén, amikor tehetem, edzek, de már alig várom, hogy visszaálljon a rend az életemben és akár minden nap mozoghassak.

Egy nagyobb shoműsorban, az Álarcos énekesben szerepeltél. Korábban azt mondtad, nem függsz a reflektorfénytől. Mégis, ha felkérnek egy műsorra, elvállalnád?

Ha úgy érzem, hogy hozzátesz az életemhez és komfortosan érzem magam a szerepben, akkor biztosan. Nyitott vagyok, de ha kapok egy felkérést, mindig alaposan átgondolom, nem mondok egyből igent, vagy nemet.

schobert lara

Schobert Lara (Fotó: Instagram)

Hogy látod magad 10 év múlva?

Beszéltem korábban az új projektemről, amitől sokat remélek. Szeretnék 10 év múlva is azon dolgozni. Rajta vagyok, hogy sikerüljön.

És a magánéletedben?

28 évesen már szeretnék gyereket, ha megadatik, akkor kettőt is. Remélem, hogy lesz mellettem egy társ, aki szeret és támogat mindenben. Szerelmes típus vagyok, így az nekem nagyon fontos, hogy szeretve legyek és szeretni tudjak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top