nlc.hu
Sztárok

Gal Gadot akkor és most

Az izraeli hadseregből Amerikába: Gal Gadot igazi kakukktojás Hollywoodban

A 36 éves színésznő megosztó karaktere Hollywoodnak, aki az izraeli hadseregben is dolgozott.

Gal Gadot Petah Tikva városában született, 18 évesen megnyerte hazájában a Miss Israel 2004 szépségversenyt, ezt követően két évet szolgált az izraeli hadseregben mint fitnesz- és felkészítő edző. Ezután joghallgató lett, miközben modellkedéssel is foglalkozott.

Gal Gadot akkor és most

Gal Gadot 2015-ben (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

Első nemzetközi filmszerepét a 2009-es Halálos iramban című akciófilmben kapta mint Gisele Yashar, amely szereplőt a filmsorozat további három részében eljátszotta, és amely a világhírű színésznők sorába emelte őt. Később olyan filmekben volt látható, mint a Kéjjel-nappal, a Kémek a szomszédban vagy a Beépített tudat, az igazi nagy áttörést azonban a DC-moziuniverzum amazon szuperhősnője, Diana Prince / Wonder Woman szerepe hozta el számára, amely hősnő először a 2016-os Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című mozifilmben tűnt fel, majd egy évre rá saját filmet is kapott, szintén 2017-ben pedig Az Igazság Ligája című alkotásban is látható volt olyan színészek oldalán, mint Ben Affleck, Henry Cavill vagy Jason Momoa.

Kiegyensúlyozott magánélet

2008-ban ment férjhez Yaron Varsano izraeli ingatlanfejlesztőhöz, három lányuk van, Alma (2011), Maya (2017) és Daniella (2021). Családjával Los Angelesben él.

Gadot és férje egy butikhotel tulajdonosai voltak Tel Avivban, amelynek működtetésében Gadot is aktívan részt vett. 2015-ben 26 millió amerikai dollárért eladták a szállodát Roman Abramovics orosz-izraeli milliárdos üzletembernek és befektetőnek.

Gal Gadot a közösségi médiában is aktívnak számít, saját Twitter- és Instagram-fiókkal rendelkezik, ezenfelül többször hallatta a hangját olyan társadalmi ügyek kapcsán, mint a szexuális zaklatások, a bevándorlók jogai az Egyesült Államokban, a fegyvertartás szigorítása vagy a nők egyenlő bérezésének kérdése.

Gal Gadot akkor és most

Gal Gadot és férje 2020-ban (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

„Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hogy jó körülmények közé születtem, és szeretetben, egészségben nőttem fel, a családom végig mellettem állt. A legnehezebb mostanáig a saját félelmeim legyőzése volt, és ezzel időnként mostanáig meg kell küzdenem. Hálás vagyok az életért, amit élhetek, hiszen sosem kellett igazán komoly problémákkal szembenéznem. A Wonder Woman sikere után vettem észre, hogy hirtelen mennyi ember lett kíváncsi rám. Elkezdtek odafigyelni arra, amit mondok. Ezt szerettem volna valami jóra felhasználni. Sok platform áll a rendelkezésemre, hogy kommunikáljak az emberekkel, és azt hiszem, nem sok jobbat tehetek annál, minthogy felhívom a figyelmet ezeknek az elképesztő nőknek a történeteire. Remélem, ezzel egyrészt segíthetek nekik, másrészt pedig egy olyan mozgalom veheti kezdetét, melynek keretében egyre több ember próbálja jobbá tenni a világot” – mondta az nlc.-nek adott interjújában a színésznő.

(Nyitókép: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top