nlc.hu
Sztárok

Magyar állampolgárságra gyúr Peter Srámek

Magyar állampolgárságot szeretne a Csináljuk a fesztivált! győztese, Peter Srámek

Már 7 éve Magyarországon él a 28 éves énekes.

Hét évvel ezelőtt tűnt fel Peter Srámek a Rising Star zenei tehetségkutató műsorban, azóta már folyékonyan beszél magyarul. A szlovák származású énekes most magyar állampolgár is szeretne lenni. Erről a tervéről a Mokkában mesélt.

Peter Sramek

A magyar nyelvet is megtanulta Peter Sramek – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Amikor idekerültem Magyarországra, akkor már gondoltam arra, hogy jó lenne, de nem tudtam, hogy sikerülni fog-e itt a karrierem. De bennem volt az, hogy ha itt fogok élni és ha van rá lehetőség, akkor szeretnék kettős állampolgár lenni, de nem lehetett akkoriban. Amikor el akartam indítani az egészet, akkor nem lehetett, és most állítólag február 22-től lehetséges Szlovákiában kettős állampolgár lenni. Szóval azt hiszem, hamarosan el fogom indítani” – árulta el a Csináljuk a fesztivált! győztese.

Elmondása szerint az első perctől kezdve tisztelte a magyar közönséget azzal, hogy ha nem is jól, de már akkor is beszélt hozzájuk magyarul. “Megtanultam a nyelvet. Sok ember írta nekem, hogy megérdemlem. Ha van rá lehetőség, akkor miért ne?” – mutatott rá a magyar állampolgárság megszerzésére.

Az okokról a következőket vallotta be: már 7 éve itt él Magyarországon, itt vett ingatlant, itt látja a jövőjét is. “Nyilvánvalóan szlovák vagyok, az maradok mindig, de attól függetlenül van két otthonom. (…) Ha már itt élek, legyek magyar is. (…) Nagyon sok szeretetet kapok itt. Az emberek, a rajongóim, az új barátaim miatt már ez az én második otthonom. Azt hiszem, az ember ott érzi jól magát, ahol szeretik, és itt hál’Istennek szeretnek ” – hangsúlyozta.

Mint mondja, családja is támogatja ebben a törekvésében.

Olvass még Peter Srámekről az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top