nlc.hu
Sztárok

15 éves a Péterfy Bori & Love Band

Péterfy Bori szerint hiányzik az éterből egy olyan rádió, ahol a magyar underground is megszólalhat

Rengeteg sztárvendég lesz a koncerten.

Péterfy Bori a magyar kulturális közeg egyik megkerülhetetlen, karizmatikus egyénisége. A színésznőként is aktív énekesnő koncertjei igazi rock & roll performanszok, ahol a féktelen energia, a kissé excentrikus előadásmód keveredik a mély, mégis könnyen énekelhető, mindannyiunk számára ismert slágerekkel. Kereken tizenöt éve alakult meg a Péterfy Bori & Love Band, a jubileum helyszíne pedig idén a Budapest Park, ahol július 28-án az Abigél zenekar felvezetésével és vendégénekesek seregével együtt ünnepelnek. A Park színpadán Boriékkal együtt az Esti Kornélos Bodor Áron, az Amorf Ördögök-frontember Tariska Szabolcs, Saiid, Papp Szabi és Lovasi András is fellép. Péterfy Borival beszélgettünk.

Nagyon hosszú idő ez a 15 év: melyek voltak a legemlékezetesebb koncertek, a legemlékezetesebb pillanatok?

Nagyon nehéz bármit is kiemelni, annyira sok jó dolog történt a zenekarral. Az első évek eufóriája és az akkori koncertek nagyon emlékezetesek. Szinte kezdő zenekarként kerültünk fel a Volt nagyszínpadra, ami fantasztikus élmény volt és a Sziget, ami mindig a szezon befejezése volt. Ott is nagyon nagy tömegeket mozgattunk meg, de persze ezek a fesztiválok mára nagyon megváltoztak. Idén a legnagyobb élményünk az orfűi koncertünk volt és még májusban a Belvárosi Fesztivál, ami ugyancsak őrületesen jó volt és rengetegen voltak. De tartottunk sok száz klubkoncertet is ez alatt a 15 év alatt, amit ugyanannyira szeretünk, mint a nagy szabadtéri bulikat.

Mivel készültök erre a különleges eseményre?

Nagyon sok vendégünk lesz: Papp Szabi, Szaiid, Lovasi András, Bodor Áron, Tariska Szabolcs. Olyan emberek, akik fontosak voltak nekünk ebben a 15 évben.

Voltak mélypontok a zenekar életében?

Amikor kiszállt a zenekarból az első gitárosunk és a dobosunk, az elég kemény volt, de szinte pillanatok alatt tudtuk pótolni őket, és még nagyobb lendülettel mentünk tovább. A Petőfi Rádió átalakítása is nagyon nagy érvágás volt, mert az volt az egyetlen médium, ahol a magyar underground országosan meg tudott szólalni egy pár évig. Ilyen rádió a mai napig nagyon hiányzik az éterből.

Ki az a zenekarban, aki mindig lelket tud önteni a többiekbe, ki az örök pozitív?

Valahogy a csapatszellem annyira erős, és nem csak a zenekar tagjaira gondolok itt, hanem a velünk dolgozó kollégákra is: mindig fel tudjuk dobni a másikat, számíthatunk egymásra.

péterfy Boripéterfy Bori

Fotó: Instagram

A koronavírus és a bezártság megviselte a bandát?

Nagyon megviselt mindenkit anyagilag és mentálisan is, de ennek ellenére megcsináltuk életünk legjobb lemezét, a Szikra című albumot.

Várható új dal? Mik a jövőbeli tervek?

Ebben az őrült világban, ami most körülvesz minket, elsősorban a túlélés a legnagyobb teljesítendő terv. És persze egy új lemez, aminek a munkálatait ősszel kezdjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top