nlc.hu
Sztárok

Érdekességek Cole és Dylan Sprouse-ról

30 dolog, amit nem tudtál a ma 30 éves Cole és Dylan Sprouse-ról

Gyereksztárokként kezdték, mégsem rágta meg és köpte ki őket Hollywood, sőt: a ma születésnapos Cole és Dylan Sprouse azon kevesek közé tartoznak, akik felnőttként is megtalálták az útjukat, és egyre csak sikeresebbek lesznek a képernyőn és azon túl.

Ha híres ikrekre gondolunk, egyből Cole és Dylan Sprouse arca ugrik be, hiszen ők vették át az Olsen ikrektől a stafétát, ha Disney-sztárokból lett felnőtt celebekről van szó. Az ezredforduló óta szinte folyamatosan reflektorfényben vannak, mégis sikeresen kitörtek a gyereksztár-státuszból, és nemcsak a vásznon villantanak időről időre, hanem emberileg is megmutatták, milyen szerethetőek. Imádják szekálni egymást a közösségi médiában, azt a rövid időt, amikor eltűntek a fókuszból, arra használták, hogy egyetemre járjanak, és egyébként a jótékonykodás is szívügyük.

Érdekességek Cole és Dylan Sprouse-ról

Fotó: John Shearer/Getty Images

Cole-t jelenleg a Riverdale-ben láthatod, illetve legutóbb a Felszállás – Veled a Marsra című sci-fi romkomban, Dylan pedig inkább indie filmekben érvényesül, de emlékezetes mellékszereplő volt (és gyakorlatilag az egyetlen normális pasi képviselője) a tini Szürke ötven árnyalata-címre pályázó Miután-filmek második részében is. A tesók tehát sikeresen kikerülték a gyereksztárokat gyakran sújtó átkot – legyen szó akár a Hollywood-ellenes lázadásról, a féktelen bulizásról vagy droghasználatról, esetleg a törvénnyel való összezörrenésről. Ez persze nem jelenti azt, hogy unalmas 30 évük volt: mutatjuk, mi mindent kell tudnod Dylanről, Cole-ról és arról, hogyan lettek a Disney arcaiból hírességek a saját jogukon.

  1. Bár Amerikában élnek, Cole és Dylan Sprouse kettős állampolgárok: egy olasz városban, a toszkán Arezzóban születtek, ahol a szüleik angolt tanítottak.
  2. A fivérek közül Dylan az idősebb, egészen konkrétan 15 perccel született előbb.
  3. A srácok nem véletlenül kapták a keresztneveiket. Cole-t a híres jazz énekes, Nat King Cole, Dylant pedig Dylan Thomas után nevezték el.
  4. Dylan és Cole valójában soha nem választhatott karriert, hiszen már kisbabaként a kamera elé tették őket. Az ikrek 8 hónaposan kapták életük első munkáját, miután az édesanyjuknak pénzre volt szüksége, és ez volt a legkönnyebb út.

    Ha anyám nem lök ebbe bele, valószínűleg magamtól nem is gondoltam volna arra, hogy színész legyek

    – nyilatkozta egyszer Cole.

  5. Kezdetben mindent együtt csináltak, első főszerepüket az Apafejben felváltva alakították, a sztárságba pedig a Zack és Cody élete, majd ennek spin-offja, a Zack és Cody a fedélzeten című Disney-sorozatok katapultálták őket, ahol a címszereplő rosszcsontokat formálták meg.
  6. Cole és Dylan szinte tankönyvi példája az egypetéjű ikreknek: gyakorlatilag tökéletes tükörképei egymásnak, és még a hangjuk is ugyanolyan. Ráadásul mindent megosztanak egymással, még a Wikipédia-oldalukat is.

  7. Ha meg szeretnéd különböztetni őket, akkor arra figyelj, hogy Dylan arca picit kerekebb, Cole pedig néhány centivel magasabb a testvérénél, illetve neki az állán van egy anyajegy, míg Dylannek a szája felett.
  8. Ma már nem láthatod őket egy projektben, de nem felnőttként léptek először külön utakra. A Jóbarátokban például Cole egyedül játszotta Ross fiát, Bent.
  9. Ha már Jóbarátok: a 8 éves kisfiú fülig beleszeretett a sorozat Rachelébe, Jennifer Anistonba. „Nagyon-nagyon nehéz volt Anistonnal dolgoznom, mert annyira belezúgtam – osztotta meg Cole egy interjúban. – Meg sem tudtam szólalni: zavarban voltam, elfelejtettem a szövegem, teljesen kikapcsolt az agyam… nem volt egyszerű.”
    Érdekességek Cole és Dylan Sprouse-ról

    Cole mint Ben a Jóbarátokban (Fotó: NBCUniversal/Getty Images)

  10. A mindig valami rosszban sántikáló Zack és Cody szerepét 2011-ig, 6 éven át játszották a fiúk, és úgy tűnik, ragadt rájuk valamennyi az őket gyereksztárrá tevő ikrek személyiségéből. A sorozat után Cole és Dylan ugyanis egyetemre mentek, a diplomaosztón pedig helyet cseréltek és egymás oklevelét vették át. A srácok szerint senki nem vette észre a csínytevést.
  11. Cole egyébként azt nyilatkozta, hogy magától nem igazán szereti visszanézni, amit csinál, de a Zack és Cody élete epizódjait „részegen, vagy ha különösen nárcisztikusnak” érzi magát, akkor meg szokta nézni.
  12. Talán nem véletlenül: egy 2021-es Vogue interjúban megsúgta, hogy Cody Martin volt eddigi kedvenc szerepe:

    Tudom, hogy nyálasan hangzik, de még mindig mélyen kötődöm a Zack és Codyhoz.

  13. 2011 és 2015 között tehát a fivérek eltűntek a reflektorfényből, hogy a normális fiatalok életét élve tanuljanak kicsit, Cole elmondása szerint pedig ez mentette meg őket attól, hogy szétcsússzanak a hírnévtől.
  14. Mindketten a New York-i Egyetemre (NYU) jártak és dicsérettel végeztek, Cole archeológiából, Dylan pedig videójáték-tervezésből.
  15. Cole a Vogue 73 kérdéses interjújában elárulta, hogy ásatáson is járt Bulgáriában, ahol talált egy régi, Dionüszoszt ábrázoló színházi agyagmaszkot.
  16. „Azt mondanám, hogy az álommeló számomra a videójáték-tervezés. Hogy legyen egy független cégem, amivel játékokat tervezhetek és történeteket mesélhetek” – mondta Dylan a választott szakáról.
  17. Dylan tényleg nagy rajongója a videójátékoknak, és lassan akkor névnek számít a közösségben, mint a filmiparban, amit a Smash Bros. nevű játék kommentátoraként szerzett magának.
  18. Az NYU-n töltött ideje alatt Cole belekóstolt a fényképészetbe, ami olyan hobbivá vált, amiből meg is tudna élni belőle: fotózta már Kendall Jennert a The Sunday Times számára, Sophie Turnert a W Magazine-ba, és Sam Smitht is L’Uomo Vouge címlapjára.
  19. Cole-nak van egy titkos Instagram-oldala (@camera_duels), ami a több, mint 5 millió követőjével azért annyira nem is titkos. Itt azokat a képeit osztja meg, amiket azokról a rajongóiról készített, akik megpróbálták sunyiban lefotózni őt. Nem túl művészi, ellenben nagyon vicces!

     

     
     
     
     
     
    View this post on Instagram
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

     

    A post shared by Cole Sprouse (@camera_duels)

  20. Dylan szintén az egyetemi évei során fedezte fel a saját szenvedélyét, ez pedig a mead, azaz mézsör. A kolis szobájában tökéletesítette a receptet, amihez a tudást a brooklyni Kings County Distillery nevű sörfőzdében töltött diákmunkája idején szerezte meg.
  21. A mézsör annyira a srác élete részévé vált, hogy azóta létrehozta a saját mead márkáját All-Wise néven.
  22. Fun fact, hogy ő és barátnője, Palvin Barbara Európában először Magyarországon mutatták be az All-Wise mézsöreit, úgyhogy, tavaly óta akár te is megkóstolhatod őket!
  23. Dylan és Barbi egyébként 4 éve alkotnak egy párt, azonban a kapcsolatuk nem indult zökkenőmentesen. Miután Barbi bekövette a srácot Instagramon, Dylan azonnal ráírt. De a modell nem kicsit megváratta a válasszal: csupán hat hónappal később reagált az üzenetre!
  24. Egyébként nemcsak a fanok, de Barbiék is gyakran viccelődnek azzal, hogy ő és a szerelme hasonlítanak egymásra… Ami viszont azt jelenti, hogy Barbi Cole-nak is hasonmása.

  25. Ami Cole szerelmi életét illeti: évekig Lili Reinharttal járt (akivel a Riverdale-ben is szerelmespárt alakítottak), most pedig Ari Fournier modell a barátnője, akit többször meg kellett védenie a rajongóktól, akik a színészt még mindig Lilivel látnák együtt szívesen.
  26. Az ikrek nagy képregényrajongók, és több szállal kötődnek a műfajhoz: Dylan például a rajongását egy szinttel feljebb vitte, és saját maga is szerző lett. Élete első képregénye, a Sun Eater egy kilenc részes saga, ami a 9. századi Norvégiában játszódik, és tavaly jelent meg.
  27. Cole-nak is meghatározó műfaj a képregény, hiszen amellett, hogy fiatalkorában egy kaliforniai képregényboltban vállalt diákmunkát, az első önálló, felnőtt sikereit elhozó Riverdale is egy ilyen mű, az Archie képregények adaptációja. 
    Érdekességek Cole és Dylan Sprouse-ról

    Cole a Riverdale-ben, Dylan a Miután összecsaptunkban (Fotók: Bettina Strauss/Netflix, Prorom)

  28. Míg Cole 2017-ben robbant be ismét Hollywoodba Jughead Jonesként, addig Dylan egy kicsit tovább húzta a szünetet. Első nagyobb szerepe – amire legalább annyira felfigyeltek a fanok, mint testvére Riverdale-es alakítására – a Miután összecsaptunk mellékszerepe volt.
  29. És hogy hol láthatod most a fiúkat? Dylant a nyár elején az Amazonon debütált My Fake Boyfriend című új filmjében, Keiynan Lonsdale és Sarah Hyland oldalán – egyelőre csak a legjobb barát szerepében. Hamarosan azonban jön egy romkom, ami ezúttal végre az ő főszereplésével készült: ez lesz a Beautiful Disaster.
  30. Cole pedig hamarosan szabadul a Riverdale béklyóiból, és egyből két filmre is leszerződött. Az Undercoverben a Shazam! sztárja, Zachary Levi alakítja majd a srác mentorát, aki egy feltörekvő zenészt formál meg, a Lisa Frankeinsteinben pedig egy viktoriánus kori szívtipró feltámasztott hulláját játssza majd.

(Forrás: US Weekly, Insider, Watch Mojo, IMDb, Brides)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top