nlc.hu
Sztárok

Peter Phillips II. Erzsébet unokája

45 éves lett II. Erzsébet legidősebb unokája, Peter Phillips, akinek lányai igazi csínytevők

Peter Phillips túl van egy váláson, és bár ő maga ritkán szerepel a lapokban, két cserfes lányának bolondozásával, egyre többször találkozhatunk a magazinokban.

Míg a királyi család egyes tagjai szinte minden lapban benne vannak (*khm* Meghan és Harry *khm*), addig mások, mint például Anna hercegnő fia, Peter Phillips nem igazán szeret szerepelni. Ennek ellenére mégis tudunk róla jó néhány érdekességet, amit most, a 45. születésnapja alkalmából meg is osztunk veled.

Nincs királyi titulusa

II. Erzsébet első unokájaként született Peter Philips, szülei a mindig stílusos Anna hercegnő és az ő első férje, Mark Phillips kapitány. Bár a királynő felajánlotta az unokája számára a hercegi címet, Anna és Mark ezt visszautasította. Abban a reményben, hogy így talán valamivel normálisabb életet élhet a fiuk. Igazuk is lett.

Erzsébet királynő, Anna herceg és Peter Phillips

Erzsébet királynő, Anna herceg és Peter Phillips (Fotó: Anwar Hussein/WireImage)

Ötödikből tizenhetedik

A születése idején Peter még az ötödik volt az öröklési sorban, a ranglétrán azonban egyre hátrébb csúszott az évtizedek során. Ahogy Eduárd és András hercegeknek, majd később Beatrix és Eugénia hercegnőknek is gyereke lett, Peter a tizenhetedik helyen kötött ki. Ha most az jutott eszedbe, hogy Sarolta hercegnő és gyerekei is hasonlóan járnak majd a jövőben, megnyugodhatsz: 2013-ban módosítottak a törvényen, így a kislány megtarthatja a helyét az örökösödési sorrendben, akár születnek fiú örökösök még, akár nem.

A válás már nem tabu

2008-ban Peter feleségül vette a kanadai Autumn Kellyt, az esküvőt pedig a Windsor kastélyban tartották meg. A párnak született két gyereke, a György herceget folyton rendre intő Savannah és húga, Isla.

Savannah Phillip és György herceg

Savannah Phillip és György herceg 2018-ban, a királynő születésnapján (fotó: Profimedia)

Savannah Phillip, Lajos herceg, Sarolta hercegnő és Lena Tindall

Savannah Phillip, Lajos herceg, Sarolta hercegnő és Lena Tindall a királynő platina jubileumi ünnepségén (Fotó: Profimedia)

A családi idill azonban nem tartott örökké. 2020 februárjában Peter és Autumn bejelentették, hogy elválnak, a döntést pedig már az azt megelőző évben közölték a királynővel, aki rábólintott a szakításra. (Ebből is látszik, milyen nagy utat járt be a királyi család: a válás már nem akkora botrány, mint régen volt.) Peterre azóta újra rátalált a boldogság: jelenleg a testvére, Zara egy gyerekkori barátnőjével, Lindsay Wallace-szal randizik valószínűleg már több, mint egy éve.

Peter Phillips és Lindsay Wallace

Peter Phillips és Lindsay Wallace (Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images)

A királynő kedvence

Lehetetlen megmondani, hogy ki volt II. Erzsébet „kedvenc” unokája. De a Telegraph szerint ezt a címet Peter érdemli ki, aki maga is beszélt arról, milyen szoros (volt) a kapcsolata a nagymamájával.

„Mindig is nagyon közeli kapcsolatom volt a nagymamámmal, gyakran beszélünk. Egész életemben inspiráló személyiség volt a számomra.”

A munka hőse

Peter nem tartozik a királyi család azon tagjai közé, akiknek a munkája abból áll, hogy a mindenkori uralkodót képviseli. Ehelyett civil területen helyezkedett el, sőt: számos állása volt az évek során. Dolgozott a Jaguar Racingnél, a Williams Formula-1-es versenycsapatnál, a Royal Bank of Scotlandnél, jelenleg pedig a SEL UK sportmenedzsment cégnél tevékenykedik.

Tudtad?

II. Erzsébet legidősebb unokája 45 éves, míg a legfiatalabb (Jakab, severni algróf) decemberben lesz 15 esztendős.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top