nlc.hu
Sztárok

Berki Mazsi a DWTS-ről

Berki Mazsi a DWTS-ről: „A táncra most terápiás eszközként tekintek”

Közösségi oldalán osztotta meg a gondolatait a versennyel kapcsolatban.

Ahogy arról az nlc is beszámolt, Kulcsár Edina a terhessége miatt feladta a Dancing with the Stars-t, helyette Berki Mazsi érkezett a műsorba. Az influenszer tavasszal veszítette el a férjét, és éppen emiatt sokat gondolkozott, hogy vállalja-e a versenyt, de végül igent mondott. Erről hosszan írt a közösségi oldalain.

Berki Mazsi

Fotó: TV2

„Sokat gondolkodtam, hogy elvállaljam-e a @dancingtv2 felkérést, mert őszinte leszek: nehezek a napjaim és a legutolsó dolog, amire vágytam, a tánc. Aztán tovább gondolkodtam és azon tűnődtem, hogy az Élet miért ajánlja fel nekem pont most ezt a lehetőséget. És eszembe jutottak az afrikaiak, és más természeti népek, akik a fájdalmukat is a rituális táncaikon keresztül gyógyítják. És a táncra most mint egy terápiás eszközre tekintek. Hogy ez jó lesz nekem. Ebben fogok tovább gyógyulni és ezen keresztül fogom a gyászomat megdolgozni. Ez egy más tánc lesz a lelkemben. De a mozgáson keresztül fog a lelkem és a testem új formát ölteni. Mert ebben a történetben, amiben most én vagyok, sok nehézség van. Az egyik maga a veszteség. A megmásíthatatlanság! A szeretett ember elvesztése. A másik, hogy nem hagyhatom el magam, mert Emma számomra a világ közepe!!! Neki erős anyára van szüksége. Neki nem jönnek vissza újra ezek az évek. És ezek az évek meghatározóak e személyiségfejlődésében. Ez óriási nyomás a lelkemnek. A harmadik pedig az, hogy való igaz, hogy saját döntésből, de valamelyest a nyilvánosság előtt élem az életem. Ennek sok nehézsége van (sajtó, esetleges negatív kommentek stb.), ugyanakkor óriási lehetőség is van ebben. Nem vagyok egyedül a sorsommal. Sok asszony, férfi éli meg ezt a szörnyű veszteséget, amikor hirtelen egyedül marad az ember, és a gyerekek a folytatást várják. És az ő forgatókönyvük a boldog verziót választaná. Szeretnék példát mutatni arra, hogy a nehézségekben sem kell összetörni. Szomorú lehet az ember, sírhat is, de az életet tovább kell vinni. Az én sebeimet a családom, a barátaim szeretete gyógyítja. És most jöhet mellé a tánc. Ami a lelkemben a szomorúság és a gyász gyökereihez fog kapcsolódni, erre fognak a mozdulataim illeszkedni, de a tánc ilyen. A tánc ritmus, lélegzet, érzelmek és kapcsolódás a partnerhez és az egész világegyetemhez. És itt ezen a ponton komoly értelmet nyert az, hogy ezt a lehetőséget kaptam az Élettől” – írja Berki Mazsi.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top