nlc.hu
Sztárok

50 éves lett Cameron Diaz

Ötvenéves lett Cameron Diaz, aki Hollywood üdvöskéjéből az álomgyár nyugdíjasává vált

Nagy kasszasikerek után fordított hátat Hollywoodnak a ma 50 éves Cameron Diaz. Visszatérését nagy titkolózás övezi, de az biztos, hogy a Netflixen lesz újra látható.

Vanília égbolt, Keresd a nőt!, Álljon meg a nászmenet!

Csak néhány film azok közül, amelyekben főszerepet játszott Cameron Diaz. Éppen ezért elég sok filmrajongót lepett meg, amikor 2014-ben bejelentette, hogy nyugdíjba vonul, és jegeli a színészkedést. A visszavonulás nyolc évig tartott, ugyanis idén júliusban kiderült, hogy ismét forgatni készül.

Csúcsgázsitól az Arany Málna-díjig

Édesapja Kubából vándorolt át az Egyesült Államokba egy jobb élet reményében, majd olajfúróként dolgozott, édesanyja pedig az Államokban született és kereskedelemmel foglalkozott. Ebbe a családba született bele Cameron 1972 őszén. Mindössze tizenhat esztendős volt, amikor egy partin felfigyelt rá egy fotós – ez persze nem meglepő, mivel Kaliforniában nőtt fel, és gyakran járt Hollywoodban rendezett bulikon. A következő években modellként beutazta a világot. Felnőttként már bánta, hogy 19 évesen egy fotózáson egy erotikusabb videót is forgattak róla, amiben dominaszettben, fedetlen keblekkel uralkodik egy láncra vert férfin. Hogy már ekkor többre vágyott a kifutóknál és a fotózásoknál, nem tudni, az azonban biztos, hogy 21 évesen visszarepült Los Angelesbe, hogy részt vegyen az akkor készülőben lévő Maszk válogatóján. Bár semmilyen színészi tapasztalata nem volt, könnyed stílusa és természetessége magával ragadta a filmeseket, és fel is ajánlották neki a női főszerepet. Az 1994-es filmes debütálása után azonban nem robbant be azonnal Hollywoodban. Miközben felhagyott a modellmunkákkal, sokáig csak kisebb költségvetésű filmekbe hívták szerepelni, egészen 1997-ig, amikor Julia Roberts mellett ő brillírozott az Álljon meg a nászmenet! című alkotásban. Innentől kezdve már nem volt megállás, sorra forgatta a kasszasikereket. A 2000-es évekre elérte, hogy egy szerepért 20 millió dollárt is kapjon. De míg 1999-ben 2000-ben, 2002-ben és 2003-ban Golden Globe-díjra jelölték, addig 2009-től 2015-ig már csak a legrosszabb színészeknek járó Arany Málna-díjátadóra kapott meghívót. Innen nézve pedig nem meglepő, hogy Cameron egy merész lépéssel 2014-ben úgy döntött, hogy visszavonul.

Persze a visszavonulásának időzítése nem pusztán a karrierje megfeneklésének volt köszönhető. Diaz magánélete megsínylette a forgatásokat és a hírnevet. Érdekesség, hogy civil pasija szinte soha nem is volt.

Cameron Diaz
Megnézem
Összes kép (8)

Férfiak és álmok

1990-ben egy fotózáson találkozott először a filmes Carlos De La Torréval. „Nagyon szerelmes voltam. Alig vártam, hogy találkozzak, beszélhessek vele” – nyilatkozta a kapcsolatról a People magazinnak. Viszonylag sokáig együtt voltak, egészen 1994-ig, a Maszk forgatásáig. 

Diaz 1995-ben jött össze Matt Dillon színésszel, akivel a ’98-ban bemutatott Keresd a nőt! moziban játszottak együtt, ám ez a románc mindössze a forgatás ideje alatt virágzott, utána pedig hamar elhervadt. „Elégedetlen voltam azzal, ahol férfiként tartottam az életemben. Nem láttam értelmét a kapcsolataimnak, nem voltam elégedett a karrieremmel. Azt hittem, az vagyok, amilyen sikeres a színészi karrierem. Csak később jöttem rá, hogy ez nem igaz… Cameron számomra egy igazi múzsa volt” – nyilatkozta Dillon a románcról.

Cameron Diaz

Cameron Diaz és Matt Dillon (Fotó: SGranitz/WireImage)

Valamikor 1999 és 2003 között színésznő összejött Jared Leto énekes-színésszel. Egyes amerikai lapok szerint Leto meg is kérte Diaz kezét, ám esküvőre nem került sor, és végül ez a kapcsolat is véget ért.

Kétségtelenül egy világ figyelte árgus szemekkel, amikor a korszak két megasztárja, Justin Timberlake és Cameron Diaz 2003-ban randizni kezdtek. Egy díjátadó rendezvényen találkoztak először, s már a kapcsolatuk elején szinte mindenhová együtt mentek. Akkora volt a szerelem, hogy Diaz még a turnéjára is elkísérte az énekes-színészt. De ez a szerelem is elmúlt, 2007-ben végleg búcsút intettek egymásnak. „Valóban véget vetettünk a romantikus kapcsolatunknak, és ezt közös megegyezéssel tettük. Barátok maradtunk és szeretettel gondolunk egymásra” – adták ki akkor a közös közleményükben. Érdekesség, hogy a szakításuk után több moziban is dolgoztak együtt, például a Shrek 3-ban, és a Rossz tanárban.

Justin Timberlake és Cameron Diaz

Justin Timberlake és Cameron Diaz (Fotó: Profimedia)

Úgy tűnik, hogy Diaznak a zenészek a gyengéi, ugyanis Timberlake után is egy muzsikos oldalán kereste a boldogságot. Egészen pontosan Sean „Diddy” Combs rapper mellett találta meg a számításait, akivel 2008 és 2012 között járt együtt. „Ő a legszexibb lány a világon. Ha vissza tudnám forgatni az időt, a dolgok máshogyan alakultak volna” – mondta a férfi a szakítás után. Késő bánat…

A rapper után rövid ideig Paul Sculfor büszkélkedhetett azzal, hogy Diaz párjaként beszélnek róla, de a brit modell egy év után véget vetett a kapcsolatnak. A lapok szerint azért, mert a színésznő nem volt hajlandó érte az Egyesült Királyságba költözni. „Ez egy olyan kapcsolat volt, amiben benne volt a házasság lehetősége is. Azonban Paul csak Európában volt keresett modell, az USA-ban nem sok munkát kapott, ezért nem akarta elhagyni az Egyesült Királyságot, Cam pedig nem akart átcuccolni Londonba. Így hamar kiderült, hogy nincs jövőjük együtt” – nyilatkozta akkor egy barát.

Jöjjön a férfi, akinek elég sok híres párja volt: ő nem más, mint Alex Rodriguez, aki bár csak egy évig volt Diaz pasija, szinte hetente írtak róluk a lapok. A baseballjátékos később így emlékezett vissza a közösen eltöltött 12 hónapra. „Nem szeretek a kapcsolataimról beszélni, de CD-ről szívesen mesélek. Valószínűleg ő az egyik legnagyszerűbb ember, akivel valaha találkoztam, egy csodálatos fény az emberek életében” – mondta a szakítás után a sportoló.

Sean "Diddy" Combs, Cameron Diaz és Alex Rodriguez

Sean „Diddy” Combs, Cameron Diaz és Alex Rodriguez egy 2011-es bulin, Dallasban (Fotó: Johnny Nunez/WireImage)

Cameron anya lett!

És el is értünk Cameron Diaz legstabilabb párkapcsolatához, aminek nagy szerepe volt abban, hogy a színésznő nyolc évig nem forgatott. 2014-ben randizott először a Good Charlotte gitárosával, Benji Maddennel. Bár elsőre sokan kételkedtek abban, hogy ez egy hosszú kapcsolat lesz, ők minden előítéletre rácáfoltak, és egy évvel később össze is házasodtak. 2019-ben megszületett a pár első gyermeke, aki a Raddix Madden nevet kapta. A kisfiú érkezéséről Diaz számolt be az Instagramon. „Boldogok, áldottak és hálásak vagyunk, amiért azzal kezdhetjük ezt az új évtizedet, hogy bejelentjük: gyermekünket, Raddix Maddent. Rögtön a szívünkbe költözött, s az érkezésével teljessé vált a családunk”. A színésznő ezután kitért arra, hogy szeretnék megőrizni a gyermekük privát szféráját, és nem mutogatnak róla fotókat a közösségi oldalakon, amihez azóta is tartják magukat. Bár soha nem erősítették meg, nagyon valószínű, hogy béranya hordta ki a gyermeküket.

Cameron DIaz lánya Madden

Cameron, Benji és kislányuk, Raddix Madden (Fotó: Profimedia)

A nagy visszatérés

Diaz az elmúlt nyolc évben tehát megházasodott, anyuka lett, főzős és jógás videókat posztolt az Instára és egyszerűen csak élvezte a családi életet forgatások és reflektorfény nélkül. Két évvel ezelőtt, a Covid berobbanása utána adott egy interjút, amiben arról beszélt, hogy miért lett elege a filmezésből. „Nagyon hosszú ideig kemények dolgoztam. Sok filmet készítettem, ami felőrölt – magyarázta, majd hozzátette, hogy mióta visszavonult, béke és nyugalom van a lelkében, és most van ideje arra, hogy önmagával foglalkozzon. – Úgy akartam élni az életemet, hogy annak minden darabját én magam rakjam össze, rendezők és direktorok nélkül.”

Úgy tűnik azonban, hogy nagyon is hiányzott a színésznőnek a „Kamera forog! Csapó! Felvétel!” felszólítás a forgatásokról, mivel egy készülő Netflix produkcióban hamarosan visszatér. A moziról szinte semmit nem lehet tudni, pusztán annyit, hogy Diaz partnere Jamie Foxx lesz, akivel 2014-ben az utolsó filmjét, az Annie-t forgatta.

Gwyneth Paltrow és Cameron Diaz

Gwyneth Paltrow és Cameron Diaz (Fotó: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top