nlc.hu
Sztárok

Andie MacDowell lányai, Rainey és Margaret

Ők Andie McDowell tehetséges lányai, Rainey és Margaret Qualley

Andie MacDowell három gyermeke közül ketten is követték őt a színészi pályán.

Andie MacDowell és volt férje, az egykori modell Paul Qualley házasságából három gyermek született: egy fiú, a ma már 36 éves Justin, és két lány, a 32 éves Rainey és a 27 éves Margaret. Míg a legidősebb testvér a civil életet választotta és ingatlanügynökként dolgozik, addig a lányok édesanyjuk nyomdokaiba léptek.

Andie MacDowell, Rainey Qualley, Paul Qualley és Margaret Qualley

Andie MacDowell, Rainey Qualley, Paul Qualley és Margaret Qualley 1999-ben (Fotó: Ron Galella, Ltd./Ron Galella Collection via Getty Images)

Rainey Qualley

Rainey Qualley 2012-ben Mighty Fine című filmben debütált, melyben saját édesanyja filmbéli lányát alakította. Az azóta eltelt években több mozifilmben és tévésorozatban is felbukkant kisebb-nagyobb szerepekben, többek között a Falcon Songban, az Ocean’s 8-ben, vagy a Mad Men egyik epizódjában. Legutóbb pedig a Bezárva című thrillerben láthattuk a hazai mozikban is. 

Rainey Qualley

Rainey Qualley (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Elton John AIDS Foundation)

A színjátszás mellett Rainey Rainsford művésznéven énekel, illetve dalokat is szerez. 2016-ban adta ki első dalát, a Too Close-t, majd 2018-ban ezt követte első EP-je, az Emotional Support Animal. A 2020-as Love in the Corona Time című minisorozatban pedig egyszerre élhette ki a színjátszás és a zene iránti szenvedélyét, hiszen nem csupán szerepelt benne, de 6ft from Love címmel egy dalt is írt hozzá.

Margaret Qualley

Margaret Qualley eredetileg táncosnak készült, 14 éves korától a Dél-Kalorinai Egyetem művészeti iskolájának balettművész szakán tanult, két évvel később azonban úgy döntött, felhagy a tánccal, mivel úgy érezte, ebben a művészeti ágban soha nem lehet a legjobb. Ezt követően modellkedni kezdett, olyan tervezőknek és divatházaknak dolgozott, mint Alberta Ferretti, a Valentino, Ralph Lauren vagy a Chanel, de szerepelt a legnevesebb divatmagazinokban, így a Vogue-ban és a Vanity Fairben is. 

Első, kisebb filmszerepét Gia Coppola Palo Alto című filmjében játszotta el 2013-ban. Néhány hónappal később A hátrahagyottak című sorozat állandó szereplője lett, melynek második és harmadik évadában is visszatért.

Margaret Qualley

Margaret Qualley (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Az elmúlt 9 évben egymást követték a film- és sorozatszerepek, többek között olyan produkciókban, mint a Sidney Hall eltűnése, a Death Note, az IO, vagy a Volt egyszer egy… Hollywood. Legutóbbi nagy dobása pedig az Egy szobalány vallomása című Netflix-sorozat főszerepe volt,  melyben egy bántalmazott fiatal anya szerepében nyújtott különösen érzékeny alakítást. A szériában ő is együtt dolgozhatott az édesanyjával, aki egyébként a történetben is az édesanyját alakítja. 

Andie MacDowell, Rainey Qualley és Margaret Qualley

Andie MacDowell, Rainey Qualley és Margaret Qualley (Fotó: Getty Images)

Amikor Andie MacDowellt egy alkalommal arról kérdezték az újságírók, hogy milyen karriertanácsot adott a lányainak, így válaszolt: „Leginkább azt mondtam nekik, hogy a hírnév hatalmas felelősség. És nem mindig könnyű felismerhetőnek maradni. Ez nem mindig valódi. Azt tanácsoltam, ne veszítsék szem elől a valódi énjüket, mert ez a legfontosabb ahhoz, hogy boldogok legyenek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top