nlc.hu
Sztárok

Andie MacDowell 65 éves

65 évesen is a természetes szépség megtestesítője Andie MacDowell

Modellből lett színésznő, aki a mai napig elkápráztatja Hollywoodot természetes szépségével.

Andie MacDowell a dél-karolinai Gaffneyben született, igazi neve Rosalie Anderson MacDowell, a legközelebbi barátai és a családja is a mai napig Rose-nek vagy Rosie-nak hívják.

Andie a Winthrop Főiskolára járt két évig, majd egy ruházati butikban és egy étteremben dolgozott, hogy pénzt gyűjtsön arra, hogy New Yorkba költözhessen és karriert építsen.

Az indulás és a világot jelentő deszkák….

Andie MacDowell karrierjét modellként kezdte, Yves Saint Laurent több kampányában is feltűnt, a Time Square-en pedig egy Calvin Klein-óriásplakátokon virított. 1984-ben debütált, Greystoke: Tarzan, a majmok ura című filmben, hangját azonban Glenn Close kölcsönözte neki, mert a film készítői úgy gondolták, Andie-nek túlságosan orrhangja van.

Andie MacDowell akkor és most

Andie 1996-ban (Fotó: Getty Images/Eric Robert)

Nevét a magyar nézők a Zöldkártya, majd az Idétlen időkig című filmek nyomán jegyezték meg. A Négy esküvő és egy temetés női főszerepéig jobbára ártatlan kis virágszálakat alakított ő, de Carrie szerepe bármennyire is szerethető, már nem ez a kategória volt, hanem sokkal inkább az ízig-vérig nőé. Később aztán láthattuk MacDowellt Az erőszak végében, a Bizsergésben, és 2015-ben a Magic Mike XXL-ben is, valamint feltűnt az Aki bújt című horrorfilmben. Emellett gyakran szerepel reklámokban, hiszen több mint 30 éve ő a L’Oréal arca.

Andie MacDowell akkor és most

Fotó: Getty Images/Gregg DeGuire

1986 és 1999 között Paul Qualley modell felesége volt, akivel többek között egy GAP-kampányban is szerepeltek együtt. Három gyermekük született, egy fiú, Justin, és két lány, Rainey és Sarah Margaret. Lánya, Margaret Qualley is színésznő, aki nemrégiben szerepelt Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében.

A természetes szépség nagykövete 60-on túl is

A színésznő tavaly Cannesba érkezvén a természetes hajszínével jelent meg. MacDowell a pandémia idején hagyta lenőni az ősz haját, nem csoda, hogy a fél (vagy inkább az egész világ) róla beszélt.

Andie MacDowell akkor és most

A színésznő fantasztikus formában van (Fotó: Getty Images/Samir Hussein)

„Az emberek csodákat és varázslatokat várnak, amikor megkérdezik, mitől nézek ki ilyen jól. Pedig ez kemény munka. Jógázom, és világéletemben edzettem, még akkor is, amikor a három gyerekem még kicsi volt. Nehéz volt, de egy félórát tudtam futni, és már az feltöltött energiával” – mondta a határozottan a mindig bomba formában lévő Andie MacDowell. 

(Nyitókép: Getty Images/Taylor Hill)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top