nlc.hu
Sztárok

Andie MacDowell akkor és most

A 63 éves Andie MacDowell vagányabb, mint valaha

Andie MacDowell idén júliusban olyat tett, amit eddig még nagyon kevesen: őszülő hajjal pózolt magabiztosan a vörös szőnyegen, mindenki legnagyobb meglepetésére. Talán sosem beszéltek róla annyit, mint most…

Andie MacDowell karrierjét modellként kezdte, Yves Saint Laurent több kampányában is feltűnt, a Time Square-en pedig egy Calvin Klein-óriásplakátokon virított. 1984-ben debütált, Greystoke: Tarzan, a majmok ura című filmben, hangját azonban Glenn Close kölcsönözte neki, mert a film készítői úgy gondolták, Andie-nek túlságosan orrhangja van.

Andie MacDowell akkor és most

A színésznő 1997-ben (Fotó: Getty Images/Steve Granitz) és júliusban, Cannes-ban (Fotó: Getty Images/Samir Hussein)

Nevét a magyar nézők a Zöldkártya, majd az Idétlen időkig című filmek nyomán jegyezték meg. A Négy esküvő és egy temetés női főszerepéig jobbára ártatlan kis virágszálakat alakított ő, de Carrie szerepe bármennyire is szerethető, már nem ez a kategória volt, hanem sokkal inkább az ízig-vérig nőé. Később aztán láthattuk MacDowellt Az erőszak végében, a Bizsergésben, és 2015-ben a Magic Mike XXL-ben is, valamint feltűnt az Aki bújt című horrorfilmben. Emellett gyakran szerepel reklámokban, hiszen több mint 30 éve ő a L’Oréal arca.

Az igazi neve Rosalie Anderson MacDowell, a legközelebbi barátai és a családja is a mai napig Rose-nek vagy Rosie-nak hívják a színésznőt.

1986 és 1999 között Paul Qualley modell felesége volt, akivel többek között egy GAP-kampányban is szerepeltek együtt. Három gyermekük született, egy fiú, Justin, és két lány, Rainey és Sarah Margaret. Lánya, Margaret Qualley  is színésznő, aki nemrégiben szerepelt Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjében.

Andie MacDowell akkor és most

A színésznő 2001-ben is beragyogta a vörös szőnyeget (Fotó: Getty images/Toni Anne Barson Archive)

Remek formában van

„Az emberek csodákat és varázslatokat várnak, amikor megkérdezik, mitől nézek ki ilyen jól. Pedig ez kemény munka. Jógázom, és világéletemben edzettem, még akkor is, amikor a három gyerekem még kicsi volt. Nehéz volt, de egy fél órát tudtam futni, és már az feltöltött energiával” – mondta a mindig bomba formában lévő Andie MacDowell. 

A 63 éves színésznő idén júliusban pedig olyat vállalt be, amit még kevesen: vörös szőnyegre vitte az őszülő haj látványát. MacDowell Cannes-ban vonult végig védjegyévé vált hullámos hajkoronájával, azzal a különbséggel, hogy ez a haj ma már nem teljesen sötétbarna.

Andie MacDowell akkor és most

Mindenki MacDowell őszülő hajáról beszél(t) (Fotó: Getty Images/Marc Piasecki)

A nyitógálán a haját még göndör fürtökben hangsúlyozta ki, de másnap már visszafogottan, összefogva állt a vörös szőnyegre, és mindkét esetben szenzációsan festett. Persze nem MacDowell volt az egyetlen a fesztiválon, aki a maga természetességében mutatkozott meg.

Andie MacDowell akkor és most

Fotó: Getty Images/Mike Marsland

Andie MacDowell egy 2017-es interjúban arról beszélt, hogy a kor nem jelent hátrányt, és nem kell hajszolni a fiatalságot. A színésznő a karanténidőszak alatt döntött úgy, hogy nem festi tovább az őszülő haját, az elhatározásában pedig szerepet játszott az, hogy a lányai mondogatták neki, mennyire jól néz ki.

MacDowell egyébként az Annette című film premierje alkalmából jelent meg Cannes-ban még a nyáron.

Akkor és most

(Nyitókép: Getty Images/Columbia Pictures)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top