nlc.hu
Sztárok

Vígszínház és a növekvő rezsiárak

Rudolf Péter a Vígszínház vezetéséről: „Hazudnék, ha azt állítanám, nem jutott eszembe menekülőre fogni”

Nincs könnyű helyzetben Rudolf Péter.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész és rendező, Rudolf Péter két és fél éve áll a teátrum élén, azóta megküzdött a koronavírus okozta nehézségekkel, most energiafogyasztást csökkentő csomagon dolgozik, de nem segíti munkáját a katások helyzetének változása és az infláció sem.

Rudolf Péter és a Vígszínház gondjai

(Fotó: Olajos Piroska/solwee)

„Egy ideig pszichológusnak éreztem magam, aztán virológusnak, most lassan brókernek. Hazudnék, ha azt állítanám, nem jutott eszembe menekülőre fogni, de ezek csupán pillanatok voltak. A holtpontokon mindig átlökött valami. Leginkább persze bizonyos előadások megszületése. A teltház látványa sokat segít. Ahogy látom, kezdenek összecsiszolódni a régiek és az újak, a generációk. Szóval, amíg érzékelem, hogy képesek vagyunk ezen kihívások közepette össze- és nem szétfelé tartani, addig van értelme csinálni. Szakmai értelemben pedig a legnagyobb megtiszteltetés itt ülni. Ezt sem feledem” – mondta Rudolf Péter a Blikknek adott interjújában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top