nlc.hu
Sztárok

Jenna Ortega, a Wednesday főszereplője

Ismerd meg az új Wednesday Addamst, Jenna Ortegát!

A Wednesday sorozat címszereplője, Jenna Ortega úgy érzi, ezzel a szereppel új fejezet kezdődik a karrierjében.

Ősszel mutatja be a Netflix az Addams Family új spin-off sorozatát, a Wednesdayt. A Tim Burton rendezésében készült széria címszerepét Jenna Ortega alakítja. A 20 éves színésznőnek ez az eddigi legjelentősebb szerepe, ugyanakkor fiatal kora ellenére évtizedes filmes múlttal rendelkezik már.

Jenna Ortega

A zűr közepén[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"] című sorozatban (Fotó: Mitch Haaseth/Disney Channel via Getty Images)

Ortega 2002. szeptember 27-én született Kaliforniában, egy hatgyermekes család negyedik gyermekeként. 6 éves volt, amikor érdeklődni kezdett a színjátszás iránt, 8 évesen pedig az édesanyja és az ügynöke támogatásával már meghallgatásokra járt. 2012-ben debütált a képernyőn a Rob című szitkom egyik epizódjában, majd az ezt követő években több tévésorozatban és néhány filmben is felbukkant kisebb szerepekben. Első főszerepét a 2016 és 2018 között futott A zűr közepén című sorozatban játszotta el a Disney Channelen, illetve ő kölcsönözte a hangját az Elena, Avalor hercegnője című animációs sorozatban Isabel hercegnőnek.

Jenna Ortega

2016-ban egy mozipremieren (Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images)

2019-ben a Te című thrillersorozat második évadában Ellie Alvest formálta meg, de szerepelt két Netflix-moziban, A bébiszitter – A kárhozottak királynője című horror-vígjátékban és az Igen nap című vígjátékban is.

A 2021-ben bemutatott Utóhatás című tinidrámában nyújtott alakításával a kritikusokat is lenyűgözte. A Variety magazin szerint a fiatal színésznő számára ez a szerep jelentette az áttörést, melyben megtalálta a saját hangját. Több forrás is Emmy-díjra, vagy legalábbis jelölésre esélyesnek látta az alakítást, ám Ortega végül nem kapott jelölést. 

Jenna Ortega

Jenna Ortega (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Ebben az évben három horrorfilmben is látható volt: a Sikoly 5. részében, a Stúdió 666-ben és az X-ben, mindezért a média a sikolykirálynő titulust aggatta rá.

Ortega úgy érzi, Wednesday Addams szerepével új fejezet kezdődik a karrierjében. „A valaha volt legnagyobb fizikai átalakulásomon mentem keresztül, levágattam a hajam, feketére festettem és modorosan, ritmusosan beszélek. Ezúttal egy másik eszköztárból próbálok meríteni. Azt hiszem, ez meglepetés lesz a közönségnek, de számomra is az” – nyilatkozta a sajtónak.

A színésznő 75 százalékban mexikóinak és 25 százalékban Puerto Ricó-inak vallja magát és büszke latin származására. Az LMBTQ+ és a bevándorlási jogok elkötelezett szószólója. A közösségi médiától a legkevésbé sincs elragadtatva és bár használja az Instagramot, melyen több mint 8 millió követője van, úgy véli, az ezeken a platformokon látottakat kellő szkepticizmussal kell kezelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top