nlc.hu
Sztárok

Jonathan Lipnicki akkor és most

Így él ma Jonathan Lipnicki, a Jerry Maguire és a Stuart Little gyereksztárja

Az egykori cuki, szemüveges kisfiú ma már 32 éves, felnőtt férfi. Bár nem hollywoodi nagyprodukciókban szerepel, azonban a mai napig is színjátszással foglalkozik.

Jonathan Lipnicki 1996-ban, alig 6 évesen debütált a filmvásznon, méghozzá a Jerry Maguire – A nagy hátraarc című filmben, melyben Renée Zellweger karakterének kisfiát alakította. A szerepnek köszönhetően azonnal a korszak egyik legismertebb gyereksztárja lett. Több tévésorozatban is felbukkant, majd 1999-ben a Stuart Little kisegérben, illetve a film három évvel később készült folytatásában is eljátszotta George Little szerepét, olyan színészek oldalán, mint Hugh Laurie és Geena Davis.

Jonathan Lipnicki a Jerry Maguire című filmben

Jonathan Lipnicki a Jerry Maguire című filmben (Fotó: TriStar/Getty Images)

Az ezt követő években főképp sorozatok epizódszerepeiben volt látható, illetve javarészt független filmekben szerepelt. Gyerekkori sikereit egyelőre nem tudta megismételni, pláne felülmúlni, azonban a  mai napig is rendszeresen forgat, valamint színpadi produkciókban is játszik. Nemrégiben interjút adott a /Film magazinnak, melyben elmondta, annak idején nem a szülei terelgették a színjátszás felé és a filmezést sem erőltették rá. „Mindig az én választásom volt. A szüleim minden projekt után megkérdezték, hogy szeretném-e folytatni. És a válasz mindig igen volt” – szögezte le.

Lipnicki arról is beszélt, a gyerekkori sikerei után miért tűnt el a nagy nyilvánosság elől.

„Egy ideig nem igazán kaptam szerepet. Őszintén megmondom, ez azért volt, mert egy ponton nem voltam túl jó színész. Az a nagyszerű a gyerekben, hogy egy kedves, ártatlan csoda. Ezért tűnik sok gyerek nagyon tehetségesnek. Aztán ahogy idősebb leszel, bejönnek más szempontok, másként tekintesz a világra és ettől feszültté válsz. Ahelyett, hogy természetesen játszottam volna, a kedvenc színészeimhez akartam hasonlítani.”

Jonathan Lipnicki 2000-ben és napjainkban

Jonathan Lipnicki 2000-ben és napjainkban (Fotók: Getty Images)

Mivel a színjátszás komolyan érdekelte, a középiskola elvégzése után beiratkozott egy színiiskolába. „És ez volt az a pont, ahol valóban új szintre emelkedtem a tanulásnak köszönhetően. Tényleg nagyon beleástam magam. Gyerekkoromban sosem foglalkoztam színházzal, ekkor azonban elkezdtem azzal foglalkozni. Mindig is szerettem, de egy új típusú szerelmet találtam benne. És szerintem tényleg ez a világ legnagyszerűbb munkája, amikor örömet szerezhetsz a játékoddal.” 

Lipnicki úgy érzi, bár a múltját nem tagadja le, elsősorban a jelenben szeret élni. Imádja a munkáját és úgy érzi, felnőtt színészként sokkal többet tud nyújtani, mint gyereksztárként tudott.

„Végső soron színész vagyok. Meghallgatásokra járok. Nem tudom, merre tartanak a dolgok. Megmondom őszintén, nincs irányításom efelett. Szóval eljárok meghallgatásokra. Vígjáték, dráma, bármi legyen is az, érdekel, nem mintha most igazán lenne választási lehetőségem.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top