nlc.hu
Sztárok

Előkerült Moldova György eltitkolt fia

40 évvel később előkerült Moldova György eltitkolt fia

Hamarosan megjelenik az író utolsó regénye, és a kultikus mű mellett felbukkant Moldova György eddig eltitkolt fia.

Moldova György életéről sokat lehetett tudni, például azt, hogy a háború alatt gettóban élt a családjával, hogy kazánszerelőként és a komlói szénbányában is dolgozott. A megpróbáltatások ellenére a legolvasottabb kortárs író lett belőle. Az viszont nem volt ismert, hogy Moldovának van egy eltitkolt, 40 éves fia. Az író felesége, Palotás Katalin azt nyilatkozta a Blikknek, hogy néhány hónapja azt mondta, nem jelenhet meg az utolsó, a legeslegutolsó Moldova-könyv.

Nem akartam, hogy ország-világ rólunk, a mi kapcsolatunkról, a mi érzelmeinkről olvasson. Akkor kijelentettem, hogy ez a regény a fiókban marad az idők végezetéig. Ám meggyőztek, s egyre inkább úgy gondoltam, mégis meg kell jelennie ennek a műnek. Tartozom ennyivel Gyurinak, akit mindennél jobban szerettem és szeretek a mai napig

mesélte a lapnak az özvegy, aki férje halála után nem sokkal összepakolta a cuccait, majd Szegedre költözött. Nemrég kezdett el újra foglalkozni a könyvvel,  amelynek a címe az lesz, hogy:  Ha elhagysz, veled mehetek?

Moldova György

Moldova György Az utolsó töltény 10. című életrajzi kötetének bemutatóján a Pallas Páholyban (Fotó: MTI Zrt.)

Az özvegy azt is elárulta, hogy nemcsak a két lányával kellett megbeszélni a könyv részleteit, hanem Gyuri fiával is.

„Nem vállalta őt soha, de soha a nyilvánosság előtt. Nem tartották a kapcsolatot, és szerencsére az apjára egyébként nagyon is hasonlító fiú nem zaklatta, nem kereste. Egy kalandból született, az anyja a filmgyárban volt annak idején amolyan vetkőzőművész, és Gyuri elcsábította. Amikor később szembesítették vele, hogy nem kívánt gyermeke született, üvöltve mondta: kikérem magamnak! De korrekt ember révén fizette, amit kellett, amit illett. Sokszor én vittem a postára a csekket” – mesélte el a Blikknek Palotás Katalin, és azt is elmondta, hogy az új könyv bevétele majd négyfelé oszlik a három Moldova-gyerek és közte. 

Moldova György felesége többször nyilatkozott az író halála után, aki 89 évesen hagyta itt a földi létet. Az író halála előtt nem sokkal, 88 évesen nősült újra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top