nlc.hu
Sztárok

Shakira akkor és most

Adócsalás, válás: botrány botrány hátán a 45 éves Shakira életében

Shakira a húszas éveiben lett világszerte ismert és kedvelt énekesnő. Most nem épp szakmai sikereitől, mindinkább magánéleti botrányaitól hangos a sajtó.

Shakira zenei karrierjét a ’90-es években kezdte, a nagy áttörést 2001-es, első angol nyelvű albumával, a Laundry Service-szel érte el.

Legnagyobb slágerei közé tartozik a Hips Don’t Lie és a Whenever, Wherever. Waka Waka című slágere pedig a 2010-es futball-világbajnokság hivatalos dala volt.

Shakira akkor és most

Shakira 22 évvel ezelőtt (Fotó: Chris Weeks/Liaison)

„Egyáltalán nem rajongok a saját zenémért, ha visszahallgatom a dalaimat, mindig az a reakcióm, mik azok a dolgok, amiket jobban csinálhattam volna. Sosem vagyok maximálisan lenyűgözve. Ez az elégedetlenség nem teljesen negatív, van benne valami jó is. Soha nem akarom újra megtenni azt, amit már megtettem, hanem valami mást szeretnék kipróbálni” – mondta korábban Shakira a mexikói Vogue-nak adott interjújában.

Shakira akkor és most

Shakira 2005-ben (Fotó: Denise Truscello/WireImage)

Az énekesnő és Gerard Piqué 2010-ben ismerkedtek meg egymással, a futball-világbajnokság hivatalos dala, a Waka Waka klipforgatásán találkoztak először. Szerelmüket 2011 májusában vállalták fel hivatalosan. Két gyermekük született, Milan 2013. január 22-én, Sasha 2015. január 29-én.

Shakira akkor és most

Shakira 2011-ben (Fotó: Jason Merritt/Getty Images)

Pár hete derült ki, hogy 12 év után külön utakon folytatja Shakira és Piqué. Az első híradások arról szóltak, hogy a sztárfocista megcsalta a kolumbiai énekesnőt, és ezért válnak el, de újabb részletek derültek ki. 

Shakira húgának a volt élettársa, Roberto Garcia megosztott pár részletet az EsDiario spanyol lappal.

„Piqué pénzt kért Shakirától egy befektetéshez, az énekesnő családja viszont nem volt hajlandó eleget tenni a kérésnek, mondván, ne keverjék össze a pénzügyeket a magánélettel. A nemleges válasz után a pár kapcsolata fagyossá vált, és egyre gyakoribbá váltak a veszekedések is, míg végül teljesen menthetetlenné vált a kapcsolatuk” írta Marca. 

Shakira akkor és most

Shakira napjainkban (Fotó: Marc Piasecki/FilmMagic)

Adócsalási ügy miatt börtönbe mehet

Shakirát azzal vádolták meg 2019-ben, hogy 14,5 millió euró (4,5 milliárd forint) értékű adócsalást követett el. Az ügyészség szerint az énekesnő 2011 és 2014 között már Spanyolországban élt, mégsem fizetett adót. Az eljárás ugyanakkor csak a 2012 és 2014 közötti időszakra vonatkozik, a 2011-es esetleges vétsége ugyanis már elévült. 

A spanyol ügyészség jelezte, ha adócsalás miatt bűnösnek találják, pénzbüntetés, sőt akár 8 év börtönbüntetés is várhat rá. A bírósági tárgyalás időpontját azonban még nem tűzték ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top