nlc.hu
Sztárok

Ke Huy Quan akkor és most

Így néz ki ma az Indiana Jones gyereksztárja, Ke Huy Quan

Közel 20 év kihagyás után tért vissza a színjátszáshoz az Indiana Jones és a Végzet Temploma Picúrja, Ke Huy Quan.

A vietnámi Ke Huy Quan 1984-ben, 12 évesen játszotta el Short Round, azaz Picúr szerepét az Indiana Jones és a Végzet Temploma című filmben, Harrison Ford és Kate Capshaw oldalán. 

„A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy színész leszek. De beleszerettem. Ez a film megváltoztatta az életemet és az egész családom életét – mesélte a People magazinnak Quan, aki saját bevallása szerint rengeteget tanult a forgatáson, ahol a legnagyobb sztárok is kedvesen és alázatosan viselkedtek egymással és vele is. – Nagyon szép emlékeim vannak a munkáról. Három hetet töltöttünk Srí Lankán. A medence mellett lógtunk. Harrison megtanított úszni.”

Ke Huy Quan és Harrison Ford

Ke Huy Quan és Harrison Ford az Indiana Jones és a Végzet Temploma című filmben (Fotó: Profimedia)

A film bemutatását követően nem sokkal újabb nagy lehetőséget kapott, mégpedig a Kincsvadászok című kalandfilmben. Ekkor úgy tűnt, hogy fényes színészi karrier előtt áll, a felkérések azonban lassacskán elmaradoztak. Bár egészen sokáig reménykedett abban, hogy visszatérhet a vászonra, az ezredforduló környékén meghozta a döntést, miszerint végképp felhagy a színészettel. Elvégezte a Dél-Kaliforniai Egyetem filmes iskoláját, majd sikeres rendezőasszisztens és kaszkadőr-koordinátor lett. 2018-ban azonban, miután megnézte a Kőgazdag ázsiaiak című filmet, úgy döntött, visszatér első szerelméhez, a színjátszáshoz. Újra elkezdett meghallgatásokra járni, és hamarosan kapott is egy mellékszerepet az Ohana: Az igazi kincs nyomában című akció-vígjátékban, illetve a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben is, mely az igazi nagy visszatérést jelentette a számára.

Ke Huy Quan

Ke Huy Quan a Minden, mindenhol, mindenkor római premierjén (Fotó: Antonio Masiello/Getty Images)

“Sok-sok éven át az emberek csak gyerekszínészként ismertek, mert nagyjából akkor láttak utoljára a vásznon. Remélem, ha most látnak, azt mondják: Úristen! Te vagy Waymond a Minden, mindenhol, mindenkorból, és ott voltál az Indiana Jonesban a Kincsvadászokban is!”

Ke Huy Quan és Harrison Ford

Ke Huy Quan és Harrison Ford 1984-ben és napjainkban (Fotók: Profimedia/Instagram@kehuyquan)

Indiana Jones és Picúr, azaz Ke Huy Quan és Harrison Ford a közelmúltban a Disney-rajongóknak rendezett D23 Expo nevű rendezvényen találkozott újra, ahol 38 év után közös fotot is készítettek. „Szeretlek, Indy!” – írta a képhez Instagram-oldalán a színész.

Ke Huy Quan a múlt hónapban bejelentette, hogy legközelebb a Loki sorozat második évadában láthatja majd a közönség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top