nlc.hu
Sztárok

Christina Applegate akkor és most

Christina Applegate megrendítő harca a betegségével

Novemberben ünnepli 51. születésnapját Christina Applegate, aki az Egy rém rendes család sorozatból ismert meg a világ. A színésznő igazi harcos: mellráktúlélő, aki szklerózis multiplex betegségét is alázattal, türelemmel viseli.

Christina Applegate nem Kelly Bundy szerepével kezdte színészi karrierjét, hiszen pár hónaposan már feltűnt a híres Days of our Lives amerikai szappanoperában az édesanyja, Nancy Priddy oldalán. Az első szerepe gyerekszínészként 1981-ben a Jaws of Satan című horrorfilmben volt, melyet követtek kisebb szerepek, ám az áttörést számára is az Egy rém rendes család hozta el.  A sorozat az egész világot meghódította 1987 és 1997 között a tévében.

Christina Applegate akkor és most

Christina Applegate 17 évesen mutatkozott be A rém rendes család című sorozatban (Fotó: Aaron Rapoport/Corbis/Getty Images)

A most 51 éves színésznő alig 17 évesen került a Bundy családba, és karrierjében remekül sikerült kihasználnia a nagy sikert, amit a sorozat hozott számára! Számos remek filmben láthattuk azóta, legutóbb például a Halott vagy (eredeti címén: Dead to Me) című sorozatban remekelt.

A nő, aki dobta Brad Pittet

Applegate a Egy rém rendes család kedvéért 17 évesen otthagyta a középiskolát is. A sorozat indulásának évében jött össze az akkor 25 éves Brad Pitt-tel, de szerelmük egy év alatt véget is ért, ugyanis Christina dobta a sármőrt egy másik fiúért.

Erre évekkel később úgy emlékezett vissza egy interjúban, mint élete legnagyobb tévedésére: „Egyik este szakítottam vele, egy másik fickó miatt.” Ez a másik fickó pedig nem más volt, mint Sebastian Bach, a Skid Row zenekar frontembere, akiért a fél világ megőrült a ‘80-as években.

Christina Applegate akkor és most

Christina Applegate és Brad Pitt (Fotó: Barry King/WireImage/Getty Images)

Végül 1997-ben találkozott első férjével, Johnathon Schaech színésszel, de a házasság 2005-ben véget ért. Nem sokkal később ismét rátalált a szerelem: 2008-ban ismerte meg Martyn LeNoble holland basszusgitárost, a Porno for Pyros alternatív rock együttes alapítóját. A színésznőnél ugyanebben az évben diagnosztizáltak mellrákot, ami miatt kétoldali masztektómiára volt szüksége,  betegségében a legnagyobb támasza új szerelme volt: „A barátaim támogattak természetesen, de hatalmas segítséget jelentett ebben az időszakban Martyn szerelme – mondta el a színésznő 2010-ben. – Nélküle nem tudom, hogyan csináltam volna végig ezt az egészet, olyan sok szinten éltem át veszteséget.” Martyn és Christina 2010-ben jegyezték el egymást, majd 2013-ban házasodtak össze, két évvel később pedig megszületett a kislányuk, Sasie.

Christina Applegate akkor és most

Christina Applegate még 2005-ben (Fotó: Jemal Countess/WireImage for Full Picture/Getty Images)

Felszedett 18 kilót, és bottal jár a szklerózis multiplexszel küzdő színésznő

Christina Applegate 2021 augusztusában, egy Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy szklerózis multiplexszel küzd.  „Néhány hónapja MS-sel (szklerózis multiplex) diagnosztizáltak. Furcsa utazás ez, de olyan emberek támogatnak, akikről tudom, hogy ugyanebben a helyzetben vannak” – írta akkor a színésznő.

Christina Applegate akkor és most

A színésznő két évvel ezelőtt (Fotó: Getty Images/Taylor Hill/Getty Images)

A színésznő a The New York Timesnak adott interjújában őszintén beszélt az állapotáról. „Ez az első alkalom, hogy bárki úgy láthat engem, ahogy jelenleg vagyok. Felszedtem 18 kilót; nem tudok járni bot nélkül. Szeretném, ha az emberek tudnák, hogy mindezzel nagyon is tisztában vagyok” – árulta el, majd hozzátette, visszatekintve már látja, hogy voltak jelei a betegségének. 

Applegate a Dead to me című Netflix-sorozat utolsó évadát forgatta, amikor kiderült betegsége. A készítők felajánlották, hogy megoldják nélküle, ő mindenképp folytatni akarta a munkát. „Úgy éreztem, hogy kötelességem befejezni így is a sorozatot. A készítők közül voltak, akik győzködtek, hogy hagyjam abba, és majd néhány epizódot összerakunk korábbi felvételekből. De én azt mondtam, hogy nem, megcsináljuk. De az én feltételeim szerint” – mondta a színésznő, aki idén novemberben először jelent meg nyilvánosan, mióta 2021-ben szklerózis multiplexszel diagnosztizálták. A színésznő ugyanis saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame sétányán. 

Christina Applegate csillagot kapott

Christina Applegate 2022 november 15-én (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top