nlc.hu
Sztárok

Meztelen jelenet miatt perelnek Zeffirelli Rómeó és Júliájának főszereplői

Meztelen jelenet miatt perelnek Zeffirelli Rómeó és Júliájának főszereplői

Mindkét színész 18 évnél fiatalabb volt a film forgatásakor.

Szexuális bántalmazásra, szexuális zaklatásra és csalásra hivatkozva 500 millió dollárra pereli a Paramount stúdiót Franco Zeffirelli Rómeó és Júlia című filmjének két főszereplője, Olivia Hussey és Leonard Whiting.

A színészek, akik a forgatáskor még tinédzserek voltak, azt állítják, hogy ugyan a rendező megígérte nekik, hogy az ágyjelenetben bőrszínű alsónemű lesz rajtuk, de közvetlenül a felvétel előtt közölték velük, nem viselhetnek, csak testsminket. A kereset szerint a rendező elhitette velük, hogy nincs más választásuk, eleget kell tenni ennek a kérésnek, mert ha nem vállalják a meztelen jelenetet, nem fog sikerülni a film. És ugyan biztosították őket arról, hogy gondoskodnak arról, hogy az intim testrészeik ne látszódjanak, mégis feltűnnek a filmben meztelenül: Whiting feneke és Hussey fedetlen mellei is láthatók.

Olivia Hussey és Leonard Whiting a Rómeó és Júlia forgatásán

Olivia Hussey és Leonard Whiting a Rómeó és Júlia forgatásán (Fotó: Silver Screen Collection/Getty Images)

A színészek azt állítják, komoly terhet róttak rájuk a történtek, számtalan munkalehetőségtől is elestek. Szerintük Zeffirelli és a stúdió eljárása nemcsak etikátlan volt, de jogsértő is, ugyanis kiskorúakról meztelen képeket bemutatni és terjeszteni bűncselekménynek számít. Azért épp most nyújtották be a keresetet, mert Kalifornia államban átmenetileg felfüggesztették az elévülését a gyerekekkel szembeni szexuális bántalmazásokkal kapcsolatos ügyeknek.

Olivia Hussey 2018-ban egy interjúban még azt mondta, a jelenetre szükség volt, és Zeffirelli ízlésesen forgatta le azt, egy másik nyilatkozatában pedig kifejtette, ugyan Amerikában ez akkoriban még tabunak számított, de a meztelenkedés addigra már bevett volt az európai filmben. „Nem volt olyan nagy ügy. Leonard pedig egyáltalán nem volt szégyenlős. A felvétel közepén teljesen megfeledkeztem róla, hogy nincs rajtam ruha” – tette hozzá. 

(via Telex/24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top