nlc.hu
Sztárok

Hevesi Kriszta reakció

Hevesi Kriszta is reagált a 39 éves pedagógiai asszisztens ügyére, aki 15 éves szeretőt tartott

Az elismert szexuálpszichológus szakmai véleménnyel támasztotta alá, miért követett el óriási hibát a tanár, amikor úgy vélte, normális dolog kikezdeni a tizenéves diákjaival.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, kirúgtak az óbudai Krúdy Gyula Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából egy 39 éves pedagógiai asszisztenst, aki a TikTok-csatornáján arról beszélt, hogy egy 15 éves diákkal van szexuális kapcsolata. Az ügyben  gyermekpornográfia elkövetésének gyanúja miatt indult nyomozás.

Hevesi Kriszta

Hevesi Kriszta (Fotó: TV2)

Korábban Sebestyén Balázs és Schobert Norbi is éles véleményt fogalmazott meg az ügyről, amelyről most szakmai véleményt mondott a szexuálpszichológus, Hevesi Kriszta is. 

„Ahogyan egy pszichológus a páciensével, úgy egy tanár a diákjával nem létesíthet viszont. Ez etikai szempontból is tilos és az iskolának fel kell lépnie ezzel a jelenséggel szemben. Nemcsak a korkülönbség a baj, hanem hogy ezzel átlépi a hatalommal, szerepkörrel való visszaélés fogalmát. A kiskorú függő szerepben van a tanárával szemben, ezért kérdés, hogy mennyire állja meg a helyét, hogy kölcsönös beleegyezésen alapuló viszonyról beszélünk – kezdte a Borsnak Kriszta, aki azt elmondta, miért olyan veszélyes a gyermekre nézve egy ilyen kapcsolat. – A serdülőkor a példaképek, modellek keresésének az időszaka. Még ha a fiatal kezdeményezne, a tanárnak akkor is kötelessége lenne visszautasítani. Arról nem beszélve, hogy amikor a tinédzser a későbbiekben ráébred arra, a tanár hogyan élt vissza a bizalmával, hogyan használta ki a testét és élt vissza a hatalmával, az mindenképpen káros hatásokkal jár.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top