nlc.hu
Sztárok

Veszélybe került Harry herceg amerikai vízuma?

Kitoloncolhatják Harry herceget Amerikából?

Kicsit túl szabadon beszélt a múltjáról, ezt használná ki most egy konzervatív politikai tanácsadó szervezet.

A III. Károly király koronázásáról szóló pro-kontra lista Harry herceg fiókjában új ellenponttal bővülhet: egy Washington D.C.-beli konzervatív szervezet azt követeli, hogy hozzák nyilvánosságra a herceg vízumkérelmét. Hogy miért? Harry – korábban bevallott – droghasználatával indokolják.

Mikor év elején megjelent a Tartalék című könyve, a herceg nemcsak a kötetben, de az azt promotáló sajtókörút során is rengeteg olyan dolgot vallott be, amin felszaladt az emberek szemöldöke. Őszintén beszélt a lefagyott péniszéről, arról, hogy Vilmossal verekedtek, és azt is elárulta, hogy kokaint, varázsgombát, marihuánát és különböző pszichedelikus szereket is használt már, köztük ayahuascát. A Heritage Foundation nevű egyesület most azt akarja megtudni, hogy Harry beleírta-e mindezt a kérelmében. Ha nem, akkor az azt jelenti, hogy hazudott a bevándorlási tisztviselőknek, ezért pedig akár ki is utasíthatják az országból. Sőt, ha úgy dönt, hogy elutazik az Egyesült Királyságba a koronázási hétvégére, azzal akár azt is kockáztatja, hogy esetleg nem engedik vissza Amerikába.

Harry herceg

Fotó: Samir Hussein/WireImage

„Ez a kérelem a köz érdekét szolgálja, tekintettel Harry herceg vízumának tiltott szerhasználat miatti esetleges visszavonására és további kérdésekre a herceg droghasználatára vonatkozóan, valamint arra, hogy megfelelően ellenőrizték-e az Egyesült Államokba való belépés előtt” – mondta a Daily Mailnek a Heritage Foundation képviseletében nyilatkozó Mike Howell. A valódi kérdés szerintük az, hogy különleges elbánásban részesült-e Harry. Általában ugyanis azoknak, akik valaha kábítószert használtak, megtagadják a belépést az USA-ba. Így hát, ha Harry őszinte volt a drogokkal kapcsolatos múltjával, a bevándorlásiak pedig félrenéztek, az a szervezet szerint nagyon is érdekelheti a nyilvánosságot.

Az amerikai bevándorlási törvények értelmében bárki kiutasítható az országból, aki bevallottan használt kábítószert. Ez azt jelenti, hogy Harry herceg vízumát el kellett volna utasítani vagy visszavonni, mert beismerte, hogy kokainnal, gombákkal és egyéb drogokkal is élt

– magyarázta a Page Sixnek Neama Rahmani, volt szövetségi ügyész.

James Leonard ügyvéd azonban azt állítja: ahhoz, hogy a hatóságoknak szemet szúrjon a herceg szerhasználata, annak büntetett előélethez kell kapcsolódnia. Ami pedig nyilván nincs neki. „Droghasználatról szóló vádak, vagy az igazságügyi hatóság bármilyen megállapításának hiánya arra vonatkozóan, hogy Harry herceg rendszeres szerfogyasztó, ami egyértelműen nem az, nem látok semmilyen problémát a memoárjában elhangzottakkal kapcsolatban” – mondta Leonard a magazinnak, hozzátéve, ennél sokkal több kell ahhoz, hogy a bevándorlásiak nyilvánosságra hozzák a vízumkérelmet. Ha viszont Harryt valaha is előállították ittas vezetésért, esetleg le is tartóztatták, akkor a vízuma valóban veszélyben lehet.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top