nlc.hu
Sztárok

Akkor és most: Kállay Bori egy 35 éves képen

35 éves képet mutatunk a születésnapos Kállay Boriról

A művésznő ma ünnepli a 75. születésnapját, ennek apropóján nosztalgiázunk.

Talán sokan nem is tudják, de Kállay Bori Katona Irénként látta meg a napvilágot 1948-ban. Érdekes továbbá, hogy bár sokan i-vel írják a vezetéknevét, az általa megerősített helyes írásmód szerint y-al végződik. A művésznő 18 évesen már a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, innen indult a karrierje: több vidéki teátrumban is játszott, míg végül 1988-ban Budapestre került. Előbb a József Attila Színház tagja volt, majd a Budapesti Operettszínházban szerepelt évekig.

Ebből az időszakból mutatunk egy fotót, amely már 35 éves:

Kállay Bori 1988

Kállay Bori 1988-ban Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének próbáján (MTI Fotó: Ilovszky Béla)

Kállay Bori megszámlálhatatlan darabban szerepelt az évek alatt és a mai napig aktív színésznő. Ezek mellett filmekben és sorozatokban is feltűnt, bár mindig is a színházi előadás volt a fő profilja. 

Színészi karrierje elején ismerte meg Fonyó Istvánt, akihez feleségül is ment: 1972-ben megszületett a lányuk, Fonyó Barbara, aki szintén színésznőként vált ismertté. Kállay Bori korábban mesélt a lánya kamaszkoráról és a gyermeknevelés boldog pillanatairól.

„Úgy mentünk végig a kamaszkoron, hogy észre sem vettük. Barbara kedves, aranyos, szófogadó, kicsit talán túlságosan is megfelelni vágyó gyerek volt. Őt nagyon mélyen érintik a dolgok és ezt ki is mutatja. Ebben különbözünk, én nem sírok, vagy üvöltök, ha valami bánt. Ezt az érzékenységét ugyanakkor nagyon szeretem benne – árulta a művésznő a Családi kör c. műsorban, mondandóját pedig a lánya is megerősítette. – Igen, nagyon hevesen tudom megélni az érzelmeket. Ha valami rossz dolog ér, az látszik rajtam, sírok, szomorú vagyok. De kisírom magam és utána sokkal jobb lesz.”

Kállay Bori és Fonyó Barbara

Kállay Bori és Fonyó Barbara (Fotó: Olajos Piroska)

A színésznő korán elvált első férjétől, 1987-ben pedig hozzáment Vitray Tamáshoz. Sokan a kor álompárjának tartották őket, erre pedig nem cáfoltak rá, hiszen 32 éven át házasok voltak. Éppen ezért mindenki meglepődött, amikor 2019 novemberében kiderült, hogy válnak.

„Minden elismerés, ez is. Hogy micsoda egy kiváló pasi vagyok, aki 87 évesen elválik. Mondhatták volna azt is, hogy miért nem tudott megmaradni a fenekén egy öregember, aki tudta, hogy előbb-utóbb ápolni kell, gond van vele. Be szokták adni az ilyeneket öregotthonba, majd befejezik. Úgy éreztem, hogy bennem van még annyi, hogy ezt érdemes megkockáztatni. Nem csak a kései időpont furcsa benne, hanem úgy jöttem el, hogy mindent magam mögött hagytam” – mondta válásáról a televíziós legenda.

Vitray Tamás és Kállay Bori

Vitray Tamás és Kállay Bori 2002-ben (Fotó: Mohos Angéla)

Kállay Borit nem törte meg a válás, fantasztikus formában van és éli tovább az életét. „Mindig kell valami tervnek lenni, és én mindig-mindig előre láttam. Amúgy is mindig pozitívan nézem az egész életet, mert nagyon szeretek élni. Nagyon szeretem az életet, minden pici mozzanatát, ha rossz az idő, ha süt a nap, hiszen olyan rövid ez az élet, amit itt élünk. Ezt tartalmasan kell tenni” – mondta nemrég a Mokkában a színésznő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top