Sztárok

Az Ezeregy éjszaka csillagai Szegeden

Varázslatos kalandokra invitálja nézőit a Szegedi Szabadtéri Játékok! Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicalje, az Ezeregy éjszaka fülbemászó dallamokkal, az egész család számára tartalmas élményekkel látható hat estén át hazánk legnagyobb színpadán!

Valódi csillaghullás várható idén nyáron a szegedi Dóm téren! A hazai zenés színház három elismert alkotója, Geszti Péter dalszövegíró, Monori András zeneszerző és Tasnádi István drámaíró fogott össze, hogy az egész család számára feledhetetlen, magával ragadó darabbal bővítsék kedvenc musicaljeink listáját. A szerzők a Kossuth-díjas zenés rendezőre, Juronics Tamásra bízták, hogy valósítsa meg a régóta dédelgetett álmot: állítsa színpadra az Ezeregy éjszakát, mégpedig Magyarország legnagyobb csillagtetős színpadán, a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Az Ezeregy éjszaka csillagai Szegeden

A world musical a popzenét a keleti muzsika jellegzetes dallamaival, hangszereivel fűszerezi – mindezt a fergeteges Geszti-rímekkel ötvözve a dallamtapadás garantált! A csodaszép dalok megszólaltatásában pedig a Jazz+Azból is ismert elbűvölő énekesnők, Váczi Eszter és Behumi Dóri is részt vállalnak a színpadon. Akárcsak a zenei világ, a cselekmény is ismerős, mégis meglepetésekkel teli lesz még az Ezeregyéjszaka meséinek leglelkesebb olvasói számára is. A több, mint kétezer éves mesefolyam legizgalmasabb, legszebb mozzanatai elevenednek meg; az elbeszélő természetesen a szép és eszes Seherezádé, aki azért kezdi mesélni az álruhás kalifa történetét, hogy csitítsa a zord Sahriár király haragját.

Az Ezeregy éjszaka csillagai Szegeden

A musical kerettörténetének főhőse, a cselekmény mozgatója embert próbáló szerep: a Junior Prima- és Domján Edit-díjas Trokán Nóra első nagyszínpadi feladata lesz a Szabadtéri Játékokon. A kiváló színművésznő partnere a szerelmi csalódottságában dühöngő király szerepében Bányai Kelemen Barna lesz. Kettejük szellemi párharca adja a keretet, amelyből kibomlik a mese; és történet végül az ő sorukat is magával sodorja.
Seherezádé elbeszélésében ármány, szerelem, kaland, varázslat színpompás szőttese bomlik ki a nézők szeme előtt, amelynek középpontjában Tasnádi Bence és Márkus Luca keresik a boldogulást. A Junior Prima-díjas színművész Harún ar-Rasid, a jóhiszemű ifjú kalifa alakjában lép színpadra, aki álruhában a nép közé vegyülve nem várt kalamajkába keveredik. Kalandjai során furfangos tolvaj szegődik társául – a nemrég Ruttkai Éva-emlékgyűrűvel kitüntetett, fiatal színművésznő alakításában figurája számos meglepetést tartogat majd!
Ám mit sem ér a mese segítő és gonosztevő nélkül! A Harúnt csapdába csaló, ármányos nagyvezír, Dzsáfár szerepében a Dóm téri színpadra nem először visszatérő Stohl András keveri a bajt. Kissé iszákos, kissé balszerencsés Dzsinn képében pedig Mészáros Máté segíti majd a fiatalokat – eunnuchként pedig a kerettörténetben is megjelenik. A népszerű színészt tavaly a Chicago csetlő-botló, megcsalt autószerelőjeként zárta szívébe a közönség – mindkét Jászai Mari-díjast örömmel várja vissza a szegedi Dóm tér!

A fordulatos és elgondolkodtató, mégis szórakoztató előadás hat alkalommal várja a nézőket: augusztus 11-én, 12-én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án. Csatlakozzon Ön is az Ezeregy éjszaka sztárjaihoz a varázslatos és egzotikus színházi utazáson a Szegedi Szabadtéri Játékokon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top