nlc.hu
Sztárok

Sztárok saját ruhamárkával

Magyar sztárok, akik szakmájukat hátrahagyva ruhatervezésbe kezdtek

Nem mindenki vitte sikerre a saját tervezésű ruháit, de a lelkesedés mindenkinél megvolt.

Tóth Andi márciusban jelentette be, hogy felhagy az énekléssel, a héten pedig nagyszerű hírrel állt elő, miszerint hamarosan elindítja saját ruhamárkáját Backoff néven.

Tóth Andi

Fotó: TV2

Andi új elképzelése a jövőre nézve természetesen nem mindenkinek nyerte el a tetszését. A házi őrizetben lévő Herczeg Zoltán például elég nyersen fogalmazott arról, mennyi sikert várhat az énekesnő ezen a fronton. 

Hatalmas munka egy brand felépítése, mert a márka elfogadtatása a vásárlókkal nem automatikus folyamat. Nem is beszélve a gyártással, tervezéssel, értékesítéssel, szállítással járó temérdek feladatról. Persze, Andi szerencsés helyzetben van olyan szempontból, hogy jelentős rajongói bázissal rendelkezik. Ám fontos tisztában lenni azzal is, hogy a több százezres követőtábor korántsem garancia a sikerre, hiszen egészen más tapsolni és lájkolni, mint vásárolni. Érdemes ezt a folyamatot hasonlóan elképzelni, mint egy zenei karrier felépítését: Andinak közel tíz évébe telt, mire ilyen szinten befutott a zeneiparban, és nagyjából ugyanennyi időt és energiát számolhat arra is, hogy felépítse a ruhamárkáját. Én személy szerint nagyon sok sikert és erőt kívánok neki munkához, és bármikor örömmel a segítségére leszek, ha kérdéssel fordul hozzám” – mondta Zoltán, később pedig Andi is reagált azoknak, akik nem hisznek benne. 

Nem azért kezdtem ebbe bele, hogy meggazdagodjak, ugyanis ez kib***ott drága dolog. Mert nem az ölembe fog hullani az a rengeteg anyag ingyen, nem én fogom megvarrni, rányomtatni a mintákat vagy a feliratokat, és nem is én fogom kihordani házhoz kisbusszal. 

Azért kezdtem ebbe bele, mert tíz évvel ezelőtt, amikor a művészetibe jártam rajz szakon, akkor épp divattervezőnek indultam volna el, de felköltöztem ebbe a remek országba, és elkezdtem a zenélést. Azért kezdtem ebbe most bele, mert most van rá időm, energiám, pénzem.

Úgy gondolom, hogy van stílusom, szeretek összerakni szetteket, szeretek szórakozni ezzel. Aki engem követ, azt látom, az is szereti a stílusomat, megkérdezi, mit honnan vettem, kikéri a véleményemet. Nem kell minden mozdulatomban a rosszat meg a negatívat látni. Ha a pénz motiválna, akkor nem hagytam volna abba az éneklést” – magyarázta az énekesnő. 

Valójában nem Tóth Andi az egyetlen, aki úgy gondolta, hogy a ruhatervezésben fogja kiélni magát. 

Kárpáti Rebeka februárban jelentette be, hogy megnyitja első saját üzletét, melyben Kinda nevű sajáttervezésű ruháit árulja. 

Kárpáti Rebeka

Fotó: Trenka Attila

2020 év végén indítottam el  a saját ruhamárkámat a félretett pénzemből, aminek rendeléseit volt idő, hogy az akkori albérletünk kisszobájában csomagoltam, majd küldtem ki. Sosem gondoltam volna, hogy 3 évre rá megnyitom az első üzlethelyiségemet Budapest belvárosában…

– mondta februárban a volt szépségkirálynő, aki az üzletmegnyitón maga is meghatódott. – A Covid közepén indultunk, 2,5 éve még volt, hogy a régi albérletünk kisszobájában csomagoltam a rendeléseket. Ma pedig, 2023. április 4-én megnyitottam az első Kinda Clothing üzletemet. Nem tudom elmondani, hogy mennyire hálás vagyok a munkatársaimnak, a szerelmemnek, szeretteimnek és a barátaimnak, akik jóban-rosszban kitartottak mellettem, és akkor is bátorítottak és lelket öntöttek belém, amikor padlón voltam és velem együtt ünnepeltek, amikor sikerült. Köszönöm a millió csendes megfigyelő dicséretét és szeretetét. Sokan megleptetek, nagyon jól esik. Akármit hoz is az élet, marha büszke vagyok az egész csapatomra, arra a munkára, amit és ahogyan csinálunk.” 

Dukai Regina, egykori énekesnő és modell már 2010-ben belekóstolt a ruhatervezésre, akkor a népszerű Sugarbird márkával kezdett dolgozni. 2017-ben viszont váltott, de saját tervezésű ruháit azóta is kapni lehet, közösségi oldalai pedig ruháinak fotójával van tele, amiket leginkább saját magán szokott bemutatni. 

Dukai Regina

Fotó: Facebook

Emlékezetes közös hét év van a hátunk mögött a Sugarbird csapatával, így nehéz döntés volt az elválás. Rengeteg élményben volt részem, nagyon kreatív, inspiráló emberekkel dolgozhattam együtt, és nagyszerű érzés olyan ruhákat viselni, amelyek megálmodásában nekem is részem volt. A mai napig végigfut a hátamon a hideg, amikor meglátom az utcán, hogy valaki az én kollekcióm egy darabját viselimondta 2017-ben a modell. – Úgy érzem, most jött el az ideje annak, hogy váltsak, és újabb kreatív lehetőségekben is kipróbáljam magam. A Cango&Rinaldi márkával továbbra is együtt tervezek táskákat és cipőket, de rengeteg új ötletem van, amit szeretnék megmutatni a jövőben. Jelenleg a blogomra, valamint a Music Channel-es műsorvezetésemre koncentrálok, emellett új dalok is készülnek egyik kedvenc lemezlovasommal, Nigel Stately-vel karöltve, de biztos vagyok benne, hogy a divat terén is újra valóra váltom ötleteimet.

Hódi Pamela 2017-ben hozta létre saját ruhamárkáját Meddo névvel, melyben hatalmas lelkesedéssel vágta bele magát és sorra nyitotta is meg üzleteit. Sajnos az ő története nem végződött a legjobban, mivel másfél év után ki is szállt az üzletből. 

Hódi Pamela

Fotó: TV2

Városi elegancia elérhető közelségben. Célunk jól kombinálható darabokkal teljes öltözéket kínálni. Kényelmes viselet válogatott exkluzív olasz alapanyagokból. Széles választékot kínálunk a hétköznapokra, a magabiztos külsőhöz, akár egy sportos stílushoz, akár egy gyönyörű magas sarkú cipőhöz. A fazonok sokszínűsége és a különleges anyagok mind arra hivatottak, hogy vásárlóink szépség és minőség iránti igényét maximálisan kielégítsék. Természetesen a sportosan elegáns fazonjaink között találhatóak lezserebb és szűkebb darabok is. Szeretnénk átadni a divat iránt érzett szeretetünket, odafigyelve a legapróbb részletek tökéletességére, illetve olyan díszítő elemeket használva, amelyek magas minőséget képviselnek – mutatta be saját ruháit a modell a neten, a kilépést viszont csak röviden kommentálta

Valóban igaz a hír, már nem vagyok a csapat tagja, közös megegyezéssel szétváltak útjaink azokkal az emberekkel, akikkel együtt elindítottuk a márkát. Hónapok óta nem veszek részt a cég működésében, a ruhák tervezésében, nem tartjuk a kapcsolatot, mindannyian jobbnak láttuk ugyanis, ha megszakítjuk az együttműködést.

Szabó Zsófi 2016-ben a volt férjével együtt indított saját ruhamárkát, bár ő már akkor bevallotta, nem ért a ruhatervezéshez. 

Szabó Zsófi

Fotó: Birton Szabolcs

Lesz egy közös gyerekünk, egy közös cég. Új ruhamárkát dobunk piacra, elérhető áron. Letisztult lesz, amilyen Szabó Zsófi 2016-ban. Nem vagyok divattervező, ezért áll mellettem egy szakmai csapat, amely segít megvalósítani az elképzeléseimet – magyarázta akkor a műsorvezető, miközben saját magán mutatta meg az egyik új darabot. – Ez egy egyedi, méretre gyártott darab, tehát nem a báli ruha lesz a profilunk, de sokrétű stílust képviselünk majd, főként praktikus és kényelmes darabokat fogunk készíteni. Olyan ruhákat kell elképzelni, amiket fel lehet venni iskolába, a munkahelyre, ugyanakkor egy vacsorán is meg lehet bennük jelenni a nap végén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top