nlc.hu
Sztárok

Meghalt Charlie Chaplin lánya, Josephine Chaplin

Meghalt Charlie Chaplin lánya, Josephine Chaplin

Josephine Chaplin már 3 évesen szerepelt apja egyik filmjében.

Hetvennégy éves korában meghalt Charlie Chaplin lánya, Josephine Chaplin színésznő. Július 13-án, Párizsban hunyt el – írja a család közlése nyomán a Guardian.

Josephine Chaplin a harmadik gyermek volt a némafilmes színészlegenda negyedik, Oona O’Neill-lel kötött házasságában. A párnak nyolc közös gyereke született, de Chaplinnek összesen 11 gyereke volt.

Chaplin és O’Neill 1942-ben találkoztak, és – bár a színész akkor 53 éves volt, Oona pedig csupán 18 – a következő évben össze is házasodtak.

Josephine Chaplin 1949-ben született a kaliforniai Santa Monicában. Már 3 évesen szerepelt az édesapja rendezésében és főszereplésével készült Rivaldafény című filmben, majd szerepet kapott a szintén az apja által rendezett A hongkongi grófnő című alkotásban. A legtöbben olyan francia filmekből ismerhetik, mint például a Nuits rouges és az À l’ombre d’un été, de az egyik főszerepet játszotta Pier Paolo Pasolini olasz rendező 1971-es Canterbury mesék című filmjében. 

Josephine Chaplin a Las Ibéricas F.C. című film forgatása közben, 1971-ben Madridban, Spanyolországban

Josephine Chaplin a Las Ibéricas F.C. című film forgatása közben, 1971-ben Madridban, Spanyolországban (Fotó: Europa Press via Getty Images)

Josephine Chaplin kétszer ment férjhez, Nikki Sistovaris görög üzletemberhez és Jean-Claude Gardin régészhez. Együtt élt Ronet-val, egykori színésztársával is. Vezette a Chaplin család párizsi irodáját, és szponzorálta apja szobrát az írországi Waterville-ben.

Josephine Chaplint testvérei és fiai gyászolják. Temetésére szűk családi körben kerül sor Párizsban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top