nlc.hu
Sztárok

Ilyen volt Meghan Markle The Tig nevű blogja

Küzdelmes tinédzserkoráról vallott és Katalin hercegnének is beszólt – ilyen volt Meghan Markle életmódbloggerként

Kedvenc boráról kapta a nevét Meghan Markle szerelemprojektje, aminek 2017-ben hátat fordított. Ez volt a The Tig nevű életmódblog, ami lehet, hogy egyszer főnixként újra feltámad majd a hamvaiból.

„Néhány évvel ezelőtt kortyoltam egy Tignanello nevű bort… hirtelen megértettem, mit jelent a bor testessége, viszkozitása, mit jelent, ha harmonikus. Egy igazi teste, lábai, szerkezete alatt. Egy igazi aha-élmény volt, innentől kezdve minden hasonló felismerés egy Tig-pillanat volt.

 Amikor a New York-i divathéten megértettem, hogy a ruhák nemcsak szövetdarabok, hanem művészi értéket is képviselnek. Amikor letértem a kitaposott ösvényről és tengeri sünök között merültem Jamaicában, és megértettem, hogy utazás maga a kaland, a felfedezés, a meglepetés, az is egy Tig-pillanat volt. Ugyanez mondható el a főzés és étkezés iránti szeretetemről, az inspiráló barátságok ápolásáról, arról, hogy mi a szépség, hogy az mit jelent számunkra.

Annak felismerése, amiben akkor lesz részed, ha teljes életet élsz. Féktelen öröm. Csillapíthatatlan kíváncsiság. Ezt jelenti számomra Tig. Köszönöm, hogy csatlakoztál ehhez a kalandhoz!”  

– így indokolta meg Meghan Markle azt, hogy miért lett The Tig a neve a blognak, amit 2014-ben indított, és ahol minden életmóddal kapcsolatos témáról lehetett írásokat olvasni a gasztronómiától kezdve az utazáson át a divatig, szépségápolásig. Sőt, még volt rajta egy webshop is, ahol megfért egymás mellet Chloé parfüm, a Kate Spade táska, a J. Crew parka és a Laura Mercier ajakszínező. 

Meghan-nap az nlc-n

Augusztus 4-én ünnepli 42. születésnapját Meghan Markle. Harry herceg feleségét sokan szeretik és rengetegen bírálják, az azonban elvitathatatlan, hogy mindig forr körülötte a levegő. Az nlc-n ma több cikk is Meghannal foglalkozik, olvashatsz a családjáról, a hercegnéi stílusváltásról és összecsapnak a Meghan-utálók azokkal, akik nem akadnak ki Sussex hercegnéje kapcsán.

 

„Sosem voltam olyasvalaki, aki egyszerre csak egy dolgot csinál. Talán ezért is született a blogom. Volt rajta szó divatról, volt rengeteg gasztrocikk és utazás… minden, amit imádtam” – mondta a róla és férjéről szóló Netflix-dokumentumfilmben

Meghan Markle 2014-ben New Yorkban.

Meghan Markle 2014-ben New Yorkban, ahol a Briliáns elmék című sorozatról nyilatkozott (Fotó: Desiree Navarro/WireImage)

Az oldal nem volt hosszú életű, 2017-ben, néhány hónappal azelőtt, hogy bejelentették volna, hogy Harry herceg eljegyezte, Markle bezárta azt. Van, aki szerint nem az új szerelem volt az oka annak, hogy hátat fordított a blogolásnak, csupán arról volt szó, hogy a Briliáns elmék című sorozat, illetve humanitárius munkája miatt nem volt ideje vele eleget foglalkozni, mert az oldal teljes embert kívánt.

Ugyan azóta felmerült, hogy feltámasztja az oldalát, állítólag ennek 2019-ben jelét is adta,  egyes források szerint le akarta védetni a nevet, de az oldalon továbbra is csak az évekkel ezelőtti búcsúposzt látható.  Egy szakértő korábban elmondta, nem rossz ötlet feléleszteni a Tiget, hiszen biztosan szép kis bevételt termelne, és márkaépítés szempontjából sem lenne rossz húzás.

Egyesek állítólag azt mondták, Meghan Markle a Tig újraindításával Gwyneth Paltrow babérjaira törne, akinek Goop nevű oldala elég népszerű és sikeres, és most tekintsünk el attól, hogy milyen termékeket árulnak, vagy milyen volt a Goop Lab című Netflix-műsor. Mivel Meghan Markle-ről van szó, nyilván vannak, akik szerint óriási tévedés lenne feltámasztani az oldalt, és lehet, hogy azért védetnék le a nevet, hogy más azt ne kaparinthassa meg. 

Mindenesetre aki ízelítőt szeretne kapni abból, hogyan blogolt Meghan Markle, annak nincs könnyű dolga, kicsit trükközni kell, hogy el lehessen olvasni a régi posztokat, de az internet nem felejt, és számtalan helyen szemléztek már a Tigről. Például azt a 2014-es bejegyezést, ami egy líbiai hercegnőről, Alia Al-Senussiról szól, és amiből kiderül az is, mit gondolt Markle Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjéről.

Mint írja, míg a legtöbb kislány arról álmodozott, hogy hercegnő lesz, ő inkább She-Rával, a Masters of the Universe egyik női karakterével tudott azonosulni. (She-Ra mondjuk szintén egy királyi család tagja, de emberfeletti erővel bír, és hercegnő helyett inkább hősnő – a szerz.) Hozzáteszi, sok felnőtt nem tudja elengedni ezt a gyermekkori álmot, elég csak megnézni a felhajtást a királyi esküvő körül, és hogy Katalin hercegné megunhatatlan téma lett. A Daily Mail szerint egyébként volt egy teljes bejegyzés is, amit a 2011-es királyi esküvőnek szentelt, de amint Harry herceggel egy pár lettek, törölte azt. 

Meghan Markle blogjában Katalin hercegnéről írt

A bejegyzés, amiben Meghan Markle blogjában megemlíti Katalin hercegnét (Fotó: The Tig)

Meghan Markle számtalan személyes dolgot is megosztott blogján. Írt például arról, hogy a húszas évei elég küzdelmesek voltak, de tinédzserként sem volt jobb a helyzet, sőt, nehezen tudott beilleszkedni, nem volt egyetlen olyan klikk sem, amihez csatlakozni tudott volna, így hogy ne legyen egyedül a szünetekben, mindenféle iskolai feladattal foglalta le magát, például francia szakkörre is járt. „Nem azért vállalkoztam ezekre, mert ennyire égtem a tettvágytól, csak nem akartam egyedül enni” – írta. Szerencsére évekkel később egy castingigazgató tett egy fontos megjegyzést, arra kérte, hogy mutasson meg még többet magából, ne rejtse el Meghant, és megfogadta, ezek után ez lesz a mottója.

Amikor az oldal elindult, már nem volt együtt első férjével, Trevor Engelsonnal, és Harry herceg még nem tűnt fel a láthatáron, rajongóinak el is árulta, így is teljesnek érzi magát, nincs szükségük ehhez egy társra. Az olvasókkal később azt is megosztotta, bizony vannak rossz szokásai, amik nem igazán illenek egy igazi hölgyhöz, ezért újévkor megfogadja, hogy nem fog többé káromkodni, nem fogja többi rágni a körmét, és lefutja maratont. Hozzátette, minden évben megpróbálja teljesíteni ezeket a fogadalmakat, de nem igazán jár sikerrel, és úgy döntött, nem fogja magát ostorozni, ha ismét elbukik.

Így búcsúztatta blogját Meghan Markle 2017-ben

Így búcsúztatta blogját Meghan Markle 2017-ben (Fotó: The Tig)

Egy 2015-ös posztban elárulta, hogy melyik volt az egyik legfontosabb fordulópont az életében. Miután elment a Brilliáns elmék válogatására, úgy érezte, nem fogja megkapni a szerepet, mert elfelejtette a mondatait, nem tudott koncentrálni, és nagyon rosszkedvű volt, amikor hazatért. Szerencsére visszahívták egy újabb meghallgatásra, és övé lett Rachel Zane szerepe. „Nem sejtettem, hogy ez az augusztus végi reggel megváltoztatja az életemet” – jegyezte meg. 

Egyik későbbi blogbejegyzésében, hónapokkal azután, hogy találkozott Harry herceggel, Meghan arról írt, a Brilliáns elmék forgatási szünetében hogyan töltötte a nyarat Elizabeth Gilbert Egyél, imádkozz, szeress című regényének főszereplőjeként. Megjegyezte, nem mindig élt ilyen fényűző életet. „Nem volt olyan régen (khm – körülbelül tíz éve – khm), hogy csak 40 dollár volt a bankszámlámon, alig tudtam elmenni meghallgatásokra, és sokkal kevesebb barátom volt. De még akkor is, minden pompa és felhajtás nélkül, időt szakítottam arra, hogy megünnepeljem az életem” – tette hozzá.

Harry herceg és Meghan Markle, miután bejelentették eljegyzésüket.

Harry herceg és Meghan Markle, miután bejelentették eljegyzésüket (Fotó: Dominic Lipinski/PA Images via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top