nlc.hu
Sztárok

Curtis interjú

„Sajnos úgy igazán, soha nem fogom tudni magam mögött hagyni a múltat” – Curtisszel beszélgettünk

Hamarosan indul a The Voice, melyben az egyik coach Curtis lesz. A rappernek nagy álma volt, hogy ilyen szerepben is megmutassa magát és hosszú út vezetett idáig. Tisztában van vele, a múltját sosem fogja tudni kitörölni, de arról már bátran mesél, hogyan lehet a gödörből kimászni és mit tegyen az, aki jelen pillanatban is mélyen van.

Hogyan fogadtad a The Voice coach feladatra a felkérést?

Őszintén szólva már nagyon szerettem volna egy hasonló műsorban részt venni, ezért kicsit elébe is mentem a dolgoknak. Akkor még az X-Faktor volt terítéken, én pedig megkerestem a műsor készítőit, hogy szeretnének-e új zsűriket, és amennyiben igen, akkor velem számolhatnának. Pár hónap múlva felhívtak, hogy indul a The Voice és mit szólnék hozzá, amikor pedig kiderült, hogy coach leszek, nyilván örültem neki, mert nagy álmom volt ilyen szerepkörben is kipróbálni magam. Úgy érzem, a zenében már mindent elértem, amit valaha elterveztem, sőt, még annál is többet, ezért gondoltam, ez jó lenne egy következő lépcsőfoknak a karrieremben.

Akkor nem gondolkodtál hosszasan azon, hogy elvállald?

Nem, szinte egy percig sem. Itt nem azon múlt, mennyi lesz a fizetés vagy bármi; attól a hívástól kezdve jóformán biztos volt, hogy részt veszek a The Voice-ban.

Viszont ez nem X-Faktor. Mennyire ismerted ezt a formátumot, hogyan készültél fel rá?

Sok külföldi szériát megnéztem, így nyilván a formátum nem volt idegen számomra. De rengeteg meetingünk volt, különböző megbeszélések, ahol részletesen átrágtuk, miről is van szó. Az a rész sem volt ismeretlen, hogy nekem mi lesz a feladatom és mire épül fel a műsor.

Amikor megtudtad, hogy kik lesznek a coach-társaid, mit szóltál hozzájuk?

Jó pár casting után tudtam csak meg, hogy végül kikből fog állni ez a négyfős csapat. Nagyon örültem neki, mert olyan brigád lett összerakva, amihez hasonló még sosem volt. Mindenki top előadó a maga szakmájában, kategóriájában. Örültem Miklósa Erikának, de kicsit féltem is tőle, hogy milyen lesz vele a közös munka, hiszen ő mégiscsak az opera világából jön. Azt hittem, egy sokkal modorosabb, kimértebb embert kapunk, ettől bevallom, még féltem is egy kicsit, közben nagyon nem így van. Nagyon jó lett a viszonyunk, azóta a családjaink is összebarátkoztak és nem egyszer a koncertjeimre is eljöttek. Manuellel alapból jóban vagyunk, ő már egy új vonalat képvisel, de olyan, mintha az öcsém lenne, őt lehet ugratni. A műsor alatt is végig kapja az ívet, de egy tök jó oda-vissza való meccs van közöttünk, ami szerintem jó lesz a show-nak is. A Nórit nem ismertem személyesen, de amikor kiderült, hogy Újpest-szurkoló az egész család, akkor azonnal a szívembe lopta magát. Balázs Andi nagyon jó barátnőm, ő pedig több színpadon is játszott már a Nórival és egyből mondta, hogy nagyon jól ki fogunk jönni. Igaza is lett.

Istenes Bence, Trokán Nóra, Miklósi Erika, Curits és Manuel

Istenes Bence, Trokán Nóra, Miklósi Erika, Curits és Manuel (Fotó: RTL Magyarország)

Jól hangzik, hogy ennyire megvan az összhang. Ez az első percben kialakult vagy volt némi csiszolódás az elején?

Érdekes módon az első pillanattól nagyon jól működött közöttünk a kémia. Én úgy éreztem, hogy nem voltak súrlódások, még akkor sem, ha előfordult, hogy szakmai tekintetben máshogy láttunk dolgokat.

Ettől lesz jó és eseménydús a műsor, hogy ki mit, hogyan hall és miként érez bizonyos előadóknál és produkcióknál.

Volt elképzelésed arról, hogy milyen coach szeretnél lenni, vagy menet közben alakult ki?

Úgy érzem, olyan coach vagyok, amilyennek előtte elképzeltem magam. Nagyon fontos az életem minden területén, hogy ösztönből cselekszem. Ez igaz a zenére is, hiszen én sosem tanultam hangszeren játszani, de valamiért mégis tudom, hogy mitől működik egy adott dal. Én csinálom az összes zenémet: írom meg a szöveget, találom ki a dallamot, amit aztán felíratok a zenekarvezetővel. Attól függetlenül, hogy nem játszom hangszeren, tudom, hogy egy produkciót hogyan kell összerakni egy nagy színpadra. Mindig ösztönösen csináltam ezt és működik. Talán éppen az ösztönösség miatt fontos szempont nálam, hogy mit vált ki belőlem egy előadó, egy produkció vagy egy bizonyos hang…. Onnan tudom eldönteni, hogy az működik-e vagy sem. Lehet, hogy ez a műsor vége közeledtével már nem lesz elég, de a karrierem során ezzel nem volt gond és még egy-két díjat is sikerült begyűjtenem.  

Az effajta műsorokban ad egy kis plusz izgalmat a nézők számára, amikor a zsűrik egymásnak feszülnek, viszont az elmondásaid alapján, ti ehhez túl jól kijöttök. Szerinted lesznek nézeteltéréseitek?

Előfordulhat, mert szakmailag nem biztos, hogy mindig egyet fogunk érteni, mi több, nem is kell, hogy mindig egyetértsünk. Négy emberről van szó, mind a négyen hallunk valamit, de nem biztos, hogy ugyanazt, nem biztos, hogy ugyanolyan az elképzelésünk az egész műsorról vagy a versenyzőkről. A coachok között is van versengés, de az elsődleges szempont, hogy megtaláljuk a Voice győztesét. 

Curtis

Curtis a The Voice-ban (Fotó: RTL Magyarország)

Milyen érzés, hogy az RTL egyre több szerepben számol veled?

Nagyon boldog vagyok, hogy az RTL egyik fő arca lettem. Titkon bíztam is benne, hogy ez így fog alakulni és jól döntöttem, amikor ehhez a csatornához jöttem. Nagyon szeretem őket, megbecsülnek szakmailag, erkölcsileg, emberileg is, ami nekem nagyon fontos. Talán ez a legfontosabb egy ember számára, hogy ahol dolgozik, ahova sokat kell mennie, oda szeressen menni és ezeket kapja meg. 

Hál’ Istennek azt mondhatom, azzal, hogy leszerződtem az RTL-hez és elindult a Curtis Live, a szólókarrierem, minden a helyére került és azóta tökéletesen kiegyensúlyozottan élem az életem. Azóta csak fölfelé tart az utam, és remélhetőleg így is marad.

 

Hogy érzed, amióta többet szerepelsz műsorokban, magad mögött tudtad hagyni a múltat és sikerült kitörni a skatulyából, amibe régen helyeztek téged?

Sajnos, úgy igazán soha nem fogom tudni magam mögött hagyni, mert mindig lesz egy pár ember, aki ezzel fog dobálózni. Akármilyen nagy slágert írok és akármilyen nagy színpadon állok, akármilyen műsorban szerepelek, mindig lesznek rossz emberek, akik ugyanazt a hülyeséget kiabálják rám. Igazság szerint, én akkor sem foglalkoztam velük és most sem. Csak azzal foglalkozom, hogy a családommal, a kisfiammal, a párommal minden rendben legyen, hogy így érezzem magam, így járjak el a fellépéseimre, az RTL-be… Nem akarok mindenki kedvence lenni. Én egy rapper vagyok, nem kell mindenkinek szeretnie. Ha mindenki szeretne, akkor ott valami nem lenne jó.

A Celeb vagyok, ments ki innen! című műsor óta tapasztaltál változást az emberek hozzád való viszonyulásában?

Nagyon sok olyannal találkoztam, aki ismeretlenül azt mondta, teljesen megváltozott a véleménye rólam. Amikor kijöttem a dzsungelből és visszanéztem az üzeneteimet a közösségi oldalakon, rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Balázs Andi, a legjobb barátom, teljesen más közegből jön, és még ő is elképesztően sok üzenetet kapott, hogy korábban nem értették, hogyan tud velem barátkozni, de már értik.

Valóban kívülről úgy tűnik, ti ketten teljesen más világ vagytok. Hogy alakult ki ez a barátság?

Voltunk egy tévéműsorban, a Csak show és más semmiben, ahol ő zsűri volt. A műsor sajtótájékoztatóján valahogy egymás mellé keveredtünk, aztán ugyanazokon a dolgokon nevettünk, ugyanazokon a dolgokon botránkoztunk meg, majd egymásra néztünk, megöleltük egymást és mi onnantól kezdve szeretjük egymást. Olyan, mintha a nővérem lenne.

Neked sikerült kimásznod a gödörből, amiben korábban voltál. Milyen tanácsot tudnál adni annak, aki most van ott lent?

Nem szeretek papolni, mindenki a maga életének az írója.

Nehéz mit mondani, mert az én helyzetem eléggé komplex volt, de ami szerintem a legfontosabb, hogy el kell engedni azokat az embereket, energiákat, amik belülről nyomasztanak.

Szerintem ez a kulcsa annak, hogy kiegyensúlyozott és boldog életed lehessen. A negatív energiákat, amikkel mérgezed magad, el kell engedni.

Említetted, hogy sosem foglalkoztál azzal, mit mondanak rólad az emberek. Hogyan tudod kizárni a negatív megjegyzéseket, beszólásokat?

Nagyon fontos, hogy ezeket hangosan kimondjam. A másik pedig, hogy olyantól nem fogadok el kritikát, akihez nem fordulnék tanácsért. Nem foglalkozok olyan emberekkel és dolgokkal, amik visszafognak. Mindig volt célom, hogy valamit el kell érni, meg kell csinálni. Nálam akkor van baj, ha nincs célom, csak vagyok, ezért mindig találnom kell valamit, ami kihívás, amiért dolgozni kell. Ez jön a sportolói múltamból is, hiszen akkor is bennem volt, hogy meg kell nyerni a meccset, gólt kell rúgni, gólkirálynak kell lenni.

Mindemellett, olyan emberekkel kell magunkat körbevenni, akik pozitívak, szeretnek, támogatnak. Szerencsés ember vagyok, hiszen olyan családom van, ahol szeretet van, olyan barátaim vannak, akik nem csak azért hívnak fel, hogy „adjál kölcsön 100 ezer forintot”, hanem azért, hogy „adhatok-e kölcsön”.

Ha olyan emberek vannak körülötted, akik támaszt és biztonságot adnak, nem fogsz foglalkozni azzal, hogy Kis Pisti valamelyik faluból, a sötét szobájából azt írja, „szar vagy, drogos vagy”. Ez egyébként is annyira hidegen hagy, hogy nem tudok vele mit kezdeni: „aranyos vagy, de erre mit írjak, meg minek”, egyszerűen nem érdekel.

Curtis

Curtis a The Voice coacha (Fotó: RTL Magyarország)

Ma van a születésnapod. Hogyan fogsz ünnepelni?

A születésnapomon dolgozom, a következő két nap pedig fellépéseim lesznek. Harmadikán lesz a saját kertünkben egy családi banzáj, amit nagyon várok, mert ott lesz az összes szerettem.

Milyen érzés ezt kimondani, hogy a saját kertedben lesz a banzáj?

Elképesztően jó érzés. Egyik este épp kint medencéztünk a párommal, szivaroztam és arról beszélgettünk, milyen csodás és remek életünk van. Konkrétan olyan otthon lenni, mintha nyaralnánk. Az, hogy elértem, hogy van egy saját házam, számomra nagy dolog. Valószínűleg azok, akik olyan helyről jöttek, mint én, akinek gyermekkorában akkor volt új cipője, amikor a testvére már kinőtte és neki adta, az másként értékeli ezeket a dolgokat.

Neked ezek szerint más is az értékrendszered?

Máshogy kezelem ezeket a dolgokat, mint a legtöbb sztár. Nekem több cipőm van, mint a páromnak, Judynak. Ennek az az oka, hogy a mai napig bennem van az emlék, amikor azt mondták a szüleim, hogy kapok egy új cipőt a születésnapomra… Kisgyerek voltam még, és elképesztően izgatott. Majd kaptam is, de az a bátyám kinőtt cipője volt. Ha úgy nézzük, végül is nekem új volt. De ez annyira bennem maradt, hogy ma már legalább 100 pár cipőm van.

Milyen szerepekben tudnád elképzelni magadat a jövőben?

Ebben a zsűrizésben nagyon jól érzem magam, bízom benne és hálás lennék a Jóistennek, ha a The Voice egy nagyon sikeres műsor lenne és lenne folytatása, mert nagyon otthonosan mozgok benne. Műsorvezetőként nem tudom magam elképzelni, mert az nagyon szögletes, nagyon keretek közé van szorítva. Azonkívül bármire nyitott vagyok, amit az RTL mond.

Milyen hosszú és rövid távú terveid vannak?

Az első év lement a Curtis Live-val és mindenhol telt ház volt, mindenhol szerették, jó a csapat, jól működünk együtt. Jövőre azt szeretném, hogy olyan legyen a nyár, mint most az augusztus, hogy heti két-három buli. Szeretnék továbbra is az RTL-nél maradni, bízom benne, hogy továbbra is számolnak velem, mert nagyon jól érzem magam, kölcsönösen megvan a bizalom és a szimpátia. Otthon most minden rendben van. Judy még egy évet kosarazik, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Szeptembertől új taggal bővül a családunk: lesz egy kiskutyánk, akit már megvettünk és már nevet is kapott. Egy golden retriever, akinek 2Pac lesz a neve.

Mikor fogsz pihenni?

Voltunk Dubajban nyolc napot a párommal, nagyon jól éreztük magunkat. Egyelőre ennyi, de a január majd a pihenés hónapja lesz. Én lettem a reklámarca kettő nagy italgyártónak is, amiből az egyik egy panamai cég, és meghívtak Panamába. Oda majd januárban megyek, ahonnan egy hétre átutazom majd New Yorkba is.

 

Ha kíváncsi vagy arra, hogyan tölti egy napját Curtis, kövesd élőben az Adom a napom mai epizódját itt is, az nlc oldalán, ha pedig még többre vagy kíváncsi, nézd 20 órakor VIASAT3-on az Adom a napom esti talk show-t, ahol Geszti Péterrel beszélgetnek egy jót. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top