nlc.hu
Sztárok

Szabó Zsófi édesapjáról mesélt

Szabó Zsófi vallomása: Elcsattant néhány atyai pofon

Édesapjával való kapcsolatáról mesélt Szabó Zsófi Hajdú Péternek. A Magyar népmesék című sorozat hangja otthon nagyon határozott volt a gyerekeivel.

Szabó Zsófi lesz a vendége a pénteken este adásba kerülő Beköltözve Hajdú Péterhez című műsornak. A Bors már belenézett a felvételbe és cikkük szerint Zsófi sokat mesél édesapjáról, a  a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművészről, a 2014-ben elhunyt Szabó Gyuláról.

Férjnek tökéletes, apának kicsit konzervatív – mutatja be a családfőt, Szabó Gyulát a nála 33 évvel fiatalabb feleség, Pálma. De a színész nagyon igyekszik lépést tartani a korral és az ifjúsággal

Szabó Zsófi és szülei (Fotó: Ványi Ákos)

Zsófi szerint apjával való kapcsolatát a hatalmas szerelem és a tisztelet jellemezte, de nem tagadja, hogy volt, hogy apja megütötte őt. „Amikor ő nemet mondott, az egy határozott nem volt. Soha nem mentünk el addig a tesómmal, hogy igazán mérges legyen ránk” – mondta Zsófi, aki a pofonokat betudta annak, hogy édesapja művészemberként egy kifejezetten impulzív személyiség volt.

A Magyar népmesék rajzfilmsorozat narrátoráról Zsófi azt is elárulta, hogy gyerekkorában biztos neki is mesélt, de nincsenek erről konkrét emlékképei. „Ami nagyon megmaradt, az az, hogy a mi életünkben sosem volt rendszer. Volt, hogy péntekenként hiányoztam az iskolából, mert ő épp Székesfehérváron játszott, ott is volt egy lakásunk. Mi mindig az ő életéhez alkalmazkodtunk.

Ebben a cikkünkben arról írunk, hogyha az életedben valaha traumák sorozata ért, különösen ha a bántalmazás és a szeretet forrása egy és ugyanaz, vagyis maga a család volt, a hatás nem múlik el magától.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top