Sztárok

Sokan elég érdekes ok miatt keresik Szabó Zsófit, de a műsorvezető nem tévedésből népszerű

A Maradj haza magadnak! műsorban betekintést enged életébe Szabó Zsófi, akinek népszerűsége nem véletlen. Egy szerethető családanya, egy mindig mosolygó műsorvezető, aki élete legnagyobb boldogságát és bánatát is megosztotta már az emberekkel. Megnéztük, hogy mire keresnek vele kapcsolatban a leggyakrabban.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi férje

Hat éve annak, hogy Zsófi megismerkedett Kis Zsolttal, aki 300 nappal az első randevú után megkérte a kezét. Októberben lesz négy éve, hogy Szabó Zsófi kimondta az igent Kis Zsoltnak. Az akkori beszámolók valóságos luxuslagziról szóltak. A szertartást Nyíregyházán tartották, a műsorvezető egy látványos csipkeruhát viselt, hajkoronája hosszú, romantikus loknikban hullott a vállára. Minden meseszerű volt, az odáig vezető út azonban nem volt zökkenőmentes. lakodalomig nem volt zökkenőmentes. Zsófia édesanyja kezdetben nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát Zsoltival a férfi roma származása miatt, ám az mindent megtett, hogy bebizonyítsa anyósának: téved.

Zsófia édesanyja kezdetben nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát ZsoltivalZsófia édesanyja kezdetben nem nézte jó szemmel lánya kapcsolatát Zsoltival

Zsófi és Zsolt A szabadság ötven árnyalata című film bemutatóján (Fotó: Nagy Zoltán)

„Zsolti akkor nagyot csalódott, és azt gondolom, hogy óriási gesztus a részéről, hogy meg tudott bocsátani anyukámnak. Én is meg­bocsátottam ne­ki, empatikusabb szemmel né­zem. Megértem, hogy mitől félt, tudom, hogy nagyon szeret, ami minden rossz döntése alól felmenti”- magyarázta az RTL műsorvezetője Peller Mariann műsorában egy évvel az esküvő után. Zsófi szerint ez a házasság és csodás férje sok mindenben megváltoztatta, erről így beszélt a Story magazinnak januárban.

„A férjemnek, Zsoltinak nagyon hálás vagyok, mert úgy érzem, pozitív irányba változtatott meg engem.”

Arról pedig már a Blikknek beszélt, hogy mennyire büszke, hogy a férje családjának a tagja lehet.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi kisfia

Szabó Zsófi 2017-ben osztotta meg az örömhírt, hogy várandós.

„Amikor egy nő megtudja, hogy kisbabát vár, akkor tulajdonképpen mindegy is, hogy milyen nemű lesz, de én tényleg mindig úgy képzeltem, hogy fiam születik. Nagyon boldog vagyok, alig várom, hogy hamarosan édesanya legyek, és egy teljesen új korszak vegye kezdetét az életünkben. Így leszünk igazi család!” – mesélte a várandóssága alatt a Best magazinnak, majd decemberben világra hozta első gyerekét.

„Életünk legmeghatározóbb napja ez” – osztotta meg az örömhírt rajongóival a Maradj haza magadnak! szereplője

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

10 milliószoros nap ❤️✨ #hálásvagyok #anyavagyok

Szabo Zsofi (@szabozsofi) által megosztott bejegyzés,

A kisfiú 3335 grammal és 53 centivel született, és mint kiderült, a névválasztás nem ment könnyen a házaspárnak, csak egyben voltak biztosak, hogy a gyerek nem lesz Zsolt.

„Bár gyakran beszélgetünk arról, hogyan nevezzük majd a kis trónörököst, abban megállapodtunk, hogy az apukája nevét nem fogja továbbvinni. Két dolog biztos még: az egyik, hogy bibliai nevet szeretnénk, a másik, hogy külföldön is könnyen ki tudják ejteni. A Zsolt sajnos nem ilyen, úgyhogy ezért is esett ki a lehetséges befutók közül” – magyarázta Zsófi, aki férjével együtt végül a Mendel nevet adta a gyerekének, aki már kétéves és öt hónapos nagyfiú.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi édesapja

Zsófia édesapja az 1930-ban született Szabó Gyula színművész volt, aki 2014-ben hunyt el. A  Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-, és kétszeres Jászai Mari-díjas művésznek három felesége volt, akik összesen négy gyereket szültek neki, köztük a színész-műsorvezető Zsófit. A Nők Lapjának adott egyik korábbi interjúban így emlékezett vissza édesapjára.

„Egészen különleges kapcsolat volt a mienk. Miközben ott volt az anyukám és az öcsém is, akikkel szintén imádták egymást, közöttünk valami különleges izzású és intenzitású, mély szeretet-szerelem alakult ki. Szinte összenőttünk, egymás folytatásai lettünk. Óvtuk, féltettük egymást – jó ideig főként ő engem, a kislányát, aztán amint kora előrehaladtával az egészsége romlani kezdett, onnantól én óvtam és féltettem őt. Nem tudom ezt jól elmagyarázni…”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Szabo Zsofi (@szabozsofi) által megosztott bejegyzés,

Szabó Gyula már 59 éves volt, amikor Zsófi megszületett, lánya azt mesélte, számára természetes volt, hogy apja nem a játszótéren rohangál utána, hanem sakkozni tanítja meg. „Kicsit behatároltabb volt minden, és sokkal bensőségesebb. Megszoktam a véget nem érő elköszönéseket. Tudat alatt ott élt bennem a félsz, hogy vajon hányszor lesz még lehetőségem elköszönni, mikor jön el majd az utolsó?” – emlékezett vissza az utolsó évekre a művész lánya. Szabó Gyula hosszan tartó betegség után hunyt el 2014-ben. Szerettei mellett, megszokott környezetében, a család budafoki otthonában érte a halál. Pálma asszony, Zsófi édesanyja azt osztotta meg az emberekkel, hogy férje halála után a lányuk napokon keresztül képtelen volt megszólalni, annyira összetört.

2018-ban Zsófi az RTL Szenzációs Négyes műsorában édesapjára emlékezve mondott mesét a színpadon. Nagyon megható produkció volt ez.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi rövid haj

Alig húsz nappal édesapja halála után, 2014 áprilisában Szabó Zsófia haját teljesen rövidre vágták. Bár sokan úgy számoltak be erről, hogy a Jóban Rosszban sorozatban betöltött szerepe miatt volt szükség a változásra, Zsófi az Aktívnak adott interjúban elmondta, hogy ő maga is vágyott arra, hogy ne skatulyázzák be többé.

„Régóta van bennem egy olyan görcs, ami nem tudott kijönni az elmúlt évek alatt… Úgy hiszem, hogy Betty karaktere és Szabó Zsófi is ott tart, hogy fellélegezzen, és a sok dolog, ami a múltban történt, hogy a sok tehertől megszabaduljak és felfrissüljek. Szerencsére a sorozat alkotói is így látták. Régebb óta tudtam, hogy áprilisban le lesz vágva a hajam, és erre lelkileg felkészültem. Ez durva és megrázó volt… Öt év fürdőzés és siker után, a hosszú szőke hajú Szabó Zsófi, a szexszimbólum elköszön. Szeretném, ha már más lennék” – mondta akkor a kamerák előtt. Egy évvel később, egy fotózás kedvéért hosszú póthajjal állt a kamerák elé, majd pár hónappal később, 2015 nyarán újra rövidebb frizurával láthattuk őt. Azóta Zsófi megnövesztette a haját.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi – VV

Be kell vallanunk, még mi is azt gondoltuk, hogy Szabó Zsófi valamikor szerepelt valami celeb Való Világban, amiről teljesen elfeledkeztünk. Aztán azon is kattogott az agyunk, hogy Zsófi műsorvezető lehetett a VV-ben, csak a mi agyunk kihagy. De nem így van. Az összefüggés egy másik Szabó Zsófihoz köthető. Ő a Való Világ negyedik szériájában tűnt fel, és bár kevésbé emlékszünk már rá, neki „köszönhetjük” a Rágógumi című csodálatos slágert. Ő 2017-ben saját YouTube csatornát indított, olyan kiemelkedő tartalmakkal, mint a Highlighter teszt, vagy a „Mit vegyünk fel, ha nem tudunk mit felvenni”. Sajnos ez sem frissült két éve.

Amire a legtöbben keresnek: Szabó Zsófi – Sarka Kata

Remek barátság volt az egykori Hajdú–Sarka házaspár és Szabó Zsófi között. Annyira, hogy a második gyerekük, Dávid keresztanyja is a színésznő lett. Amikor azonban a házaspár elvált, a barátság is kezdett elhalványulni. Zsófi 2016-os esküvőjén még minden rendben volt, hiszen Sarka Kata lánya koszorúslány, fia pedig gyűrűvivő volt. 2017 tavaszán aztán sok cikk szólt arról, hogy a két nő barátsága megromlott. Megpróbálhatjuk korábbi nyilatkozatokból kinyomozni, ki, mit is mondott, de egy a biztos: mindkét nő részéről sok sértettség halmozódhatott fel. Szó esett árulásról, sírásról, csalódottságról. 2019-ben, miután már Zsófi is édesanya lett, mintha megenyhült volna a kettejük között lévő feszültség. Akkor a Velvetnek Szabó ezt mondta: „Katával változatlanul szeretjük egymást, de most nem járunk össze. Mikor még nagyon jóban voltunk, akkor egy más élethelyzetben voltam, hiszen nem voltam még feleség és anya.”

Zsófi és Kata a Sugarbird 2011-es tavaszi divatbemutatóján (Fotó: Schumy Csaba)

Zsófi és Kata a Sugarbird 2011-es tavaszi divatbemutatóján (Fotó: Schumy Csaba)

Korábbi SztárLexikonokból néhány érdekesség:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top