Kucsera Gábor, Vastag Csaba, Szabó Győző – Magyar sztárok mélyzuhanása egy függőségben

S.D.V. | 2023. Október 18.
A következő felsorolásban látható hírességek nem szégyellik, hogy életük egyes szakaszaiban meg kellett vívniuk a saját csatáikat. Fájdalmas és nehéz pillanataikról büszkén és bátran beszéltek a nyilvánosságnak, hogy ezzel is eltántorítsanak másokat a helytelen úttól.

A drogok, az alkohol, és a gyógyszerek pillanatok alatt tudnak függőséget okozni, amelyek használatáról nemcsak nehéz, hanem egyenesen lehetetlen leszokni, főleg, ha valaki napi szinten él velük. Hazánk néhány híressége például nem tagadja, hogy a függőség béklyóiból fájdalmas küzdelem árán tudtak csak felszabadulni. A cikk kiindulópontja Vastag Csaba őszinte vallomása, aki állítása szerint az alkoholfüggőség határán volt

A galériában ezen sztárokról olvashatsz:

Vastag Csaba

Vastag Csabának hosszú éveken át az alkoholmámor töltötte ki a mindennapjait. „Az alkoholfüggőség határán voltam. Sokszor voltam a pia miatt kórházban, elvonóra is elmentem, magamtól. (…) Sok-sok próbálkozásom volt a normális élet felé” – vallotta be az énekes a Frizbi Hajdú Péterrel legújabb adásának felvételén. Volt, hogy egyszer 3 hónapon át folyamatosan ivott. „Volt egy műsor, a Nagy Duett, ahol ötödikek lettünk. Én az utána következő 3 hétre nem is emlékszem” – fűzte hozzá. (Fotó: Sajtóklub RTL Klub)

Szabó Győző

Szabó Győző hosszú szerhasználat után 2000. május 28-án heroinozott utoljára. “Amikor azt mondjuk, hogy heroinista vagyok, az azért van, mert az addiktológia szerint nincs gyógyult drogos, csak szüneteltetve van a szerhasználat. De azt is tudom, hogy ha egy kupac heroint kiszórnál elém, akkor sem nyúlnék hozzá, mert nagy a tét. Húsz éve is az volt – az életem –, és most is az” – mondta el korában a színész. (Fotó: Trenka Attila)

Felcser Máté

A Punnany Massif énekese, Felcser Máté 17 éves kora óta folyamatosan alkohol-, és drogproblémákkal küzdött. Emiatt teljesen elhomályosodott az elméje, semmit nem tudott befejezni abból, amit elkezdett. “Egy idő után beszakad a tudatod. Teljesen összezavarodott az elmém idő közben, nagyon sok évről beszélünk” – mesélte Felcser, aki mára teljesen leállt a szerekkel. (A fotó 2015-ben készült, készítője: Birton Szabolcs)

Molnár Tamás

Molnár Tamás pár éve még a drog és az alkohol rabjaként élt. „Furcsa drog az alkohol, mert amellett, hogy őrült dolgokra veszi rá az embert, szerencsére másnapra feledteti is. Így azokra nem emlékszem, mint ahogy az ilyen szempontból aktív tíz évem felére sem. Ám azóta no pia, no drog, ezért az elmúlt három évben, amióta tiszta vagyok, egy csomó olyan dolog beugrott, amit akkor műveltem” – árulta el nemrég az előadó. (Fotó: Olajos Piroska)

Kucsera Gábor (2)

Kucsera Gábor a vlogjukban, az Apák a pácban második részében árulta el, hogy élete legnagyobb hibájaként tekint a kokainra. Akkor volt a szer rabja, amikor sem sportolóként, sem a párkapcsolatában nem érezte jól magát. „Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek” – mondta 2015-ben az egykori sportoló. (Fotó: Trenka Attila)

A hollywoodi hírességek sem kivételek

Amanda Bynes – kokain, alkohol

A ma már felismerhetetlen színésznő tizenévesen robban be a köztudatba, amit nem bírt feldolgozni, ezért a drogokba és az alkoholba menekült. Többször volt már elvonón, de a mai napig nem sikerült teljesen abbahagynia a különböző szerek használatát. 

Matthew Perry – kokain, alkohol, opiátok

A Jóbarátok Chandlerje egy interjúban elárulta, hogy a sorozat 3. és 4. évadát úgy csinálta végig, hogy semmire sem emlékszik belőle. A nagy népszerűség és a magány miatt kezdett el kokainozni és mindennap alkoholt inni. 

Daniel Radcliffe – alkohol

A Harry Potter-filmek sztárja 12 évesen lett világhírű, amit szintén nehezen dolgozott fel. 14 évesen már alkoholista volt. Radcliffe saját bevallása szerint 2011 óta egy kortyot sem ivott.

Daniel Radcliffe és barátnője, akiknek idén áprilisban megszületett az első közös gyermekük. (Fotó: Getty Images)

Naomi Campbell – alkohol

A szépségikon hét éven át küzdött függőségével. Megrendítően nyilatkozott 2010-ben a brit Vogue-nak:

„Amikor tükörbe néztem, nem szerettem azt az embert, aki visszanézett rám. Hogy őszinte legyek, volt idő, amikor azt hittem, nem élem túl. Rengeteg problémával küzdöttem. Többek között túl sokat ittam, ezért csatlakoztam az anonim alkoholistákhoz, hogy kijózanodjak és józan is maradjak.”

Exit mobile version