nlc.hu
Sztárok

Schobert Norbi cégének felszámolása

A NAV intézi tovább a Schobert Norbi cégének végrehajtását

A fitneszguru cége ellen a továbbiakban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal intézkedik., mivel a GVH felé nem fizették meg a rájuk kiszabott óriási bírságot.

Néhány hónappal ezelőtt a Gazdasági Versenyhivatal csapott le a Norbi Update termékek forgalmazója, arra hivatkozva, hogy megtévesztette a fogyasztókat. Sérelmezték a diétásnak kikiáltott termékek hatásait, összetételét, és a diéta eredményességét is, ezért 40 milliós büntetést szabtak ki Schobert Norbi cégére, amire részletfizetést kérelmeztek az év elején. Mivel azonban az első részlet sem érkezett be időben, további 23 millió forintra bírságot is kiszabtak.

A GVH a történtek fényében átadta a NAV-nak a végrehajtás feladatát. „Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak” – mondta el a Gazdasági Versenyhivatal a növekedés.hu-nak. Hangsúlyozták, hogy nincs pontos információjuk a kiszabott bírság, illetve végrehajtási bírság behajtásáról, vagy a végrehajtás sikerességéről.

Schobert Norbi

Schobert Norbi (Fotó: RTL Sajtóklub)

A lap kereste Schobertet, de cikkük megjelenéséig nem kaptak választ, ugyanakkor néhány napja a fitneszguru megerősítette a Blikknek, hogy valóban eljárás indult ellene. A lap által megkérdezett szakértő akkor azt mondta, a sokasodó jogi és pénzügyi problémák nem éppen egy jól működő vállalkozásra utalnak. „Az, hogy a társasággal szemben az elmúlt időszakban több végrehajtási eljárás is indult, felszámolást is kértek ellene, (…) nem egyeztethető össze egy normális és egészséges cégműködéssel” – jegyezte meg Tóth Levente, a Bank360 vezető elemzője.

Schobert Norbi cégénél az év elején kezdődtek a problémák, nyár elején pedig bejelentette, hogy visszavonul, mert úgy érzi elfáradt. Akkor azt mondta, hogyha valaha vissza is tér, azt felesége támaszaként és menedzsereként teszi. Később azonban visszatért, az első edzéséről mi is hírt adtunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top