nlc.hu
Sztárok

Így készül Curtis a Sztárboxra

Curtis a Sztárboxról: „Ezt a fejet már nagyon elrontani nem tudják, ez már így is elég szörnyen néz ki”

Legkeményebb trénere a saját kisfia.

Curtis nem tagadja, lakótelepi gyerekként sokat kellett verekednie, hogy megvédje magát, a Sztárbox azonban teljesen más. Sportolói múltja ellenére a rapper úgy érzi, teljesen a nulláról kellett kezdenie a felkészülést. Minderről az rtl.hu-nak adott interjúban beszélt.

Curtis

Curtis a Nyerő Párosban – Fotó: Sajtóklub

Elmondása szerint konkrétan semmit nem tud kamatoztatni a bokszban a sportmúltjából, mert annyira rég volt és annyira más volt. “Összetettebb, komplexebb a boksz. Ha egyből akkor lett volna a Sztárbox, amikor vége van a sportkarrieremnek, akkor nyilvánvalóan az erőnlét lenne az. De így sajnos semmit. Konkrétan a mínuszról kellett kezdenem, főleg így a fesztiválszezon után” – vallotta be Curtis, aki az első negyeddöntőben Szegedi Fecsóval mérkőzik meg.

Úgy látja, az amatőr gáláknál, mint a Sztárbox is, nagyon fontos, ki milyen vérrel van megáldva: “Ki az aki, ha tényleg kap egy ütést, akkor vagy összecsinálja magát, vagy elindul benne valami ösztön, hogy nyernie kell. Ott válik el igazából, hogy ki lesz a győztes és ki lesz a vesztes”.

Arról is mesélt a miniinterjúban, hogy nagyon sokat verekedett gyerekkorában. “Az a fajta verekedés, meg, hogy a ringben egy komoly sporteseményen bokszolóként odaállsz, tök más felkészültséget von maga után. Azért egy bokszmeccsre komolyabb felkészülés kell. Meg ott azért mégis egy más rendezvényen vagy, mint amikor az utcán vagy” – hangsúlyozta a rapper, aki szerint ösztönből kell érezni azt, hogy mikor kell elindítani azt a bizonyos ütést a ringben, ehhez pedig ki kell várni. “Ez nyilvánvalóan az állóképességgel párosul, mert nyilvánvalóan, ha elmegy az eszed, mert már nincsen oxigén, akkor már csinálsz mindent” – fűzte hozzá.

A The Voice coacha kijelentette, egyáltalán nem félti magát a sérülésektől. „Ezt a fejet már nagyon elrontani nem tudják, ez már így is elég szörnyen néz ki. Nem félek tőle, akkor nem lennék itt. Meg így nem is lehet nekiállni, hogy félek az ütéstől, vagy félek, hogy sérülésem lesz, és elmegyek egy bokszmeccsre” – vallotta be.

Curtis mosolyogva arról is beszélt, hogy otthon is van egy “trénere”: “Nagyon sokat vagyok a kisfiammal, akivel állandóan verekedni kell, és állandóan pankrációzunk. Nagyon komoly mentális képzést kapok a kisfiam által”.

A rapperen kívül Pintér Tibor is gőzerővel készül a Sztárboxra. „Most először lesz olyan, hogy itt senki nem lesz kíváncsi arra, hogy milyen a dumánk, ki hogy énekel, ki milyen jópofa. Ez 100 százalékig sport, ezt nem lehet elbohóckodni. Nyilván a bevonulásig bezárólag show, de ott már önkívületi állapotban leszünk, ott már nem beszélhetünk magamutogatásról, azt sem fogjuk tudni, hogy hol vagyunk szerintem. Ez egy százszázalékos sportteljesítmény, és én ezért is vállaltam el”nyilatkozta a napokban.

Frohner Fecó és ifjabb Schobert Norbi arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy mentálisan is felvértezze magát. Nyári Dia pedig úgy véli, igazi önismereti utazás lesz számára a Sztárbox.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top