nlc.hu
Sztárok

Így vesztették el a családi vagyonukat Kajdi Csabáék

Kajdi Csaba családi drámájáról vallott

A modellügynökség vezetője a mai napig őriz pár darabot világhírű felmenője festményeiből.

Kajdi Csabát éles nyelve és vicces történetei miatt kedvelik a rajongói. Cyla nem csak közösségi oldalain szeret ódákat zengeni, de a rádióban is szívesen mesél történeteket magánéletéről és családjáról egyaránt. Ezúttal egy elképesztő családi történetről lebbentette fel a fátylat Csaba, aki számtalan anekdótát hallott a családjától kalandos életű dédnagyapjáról. Bálint Rezső, aki Franciaországban is elismert művész volt, nem akármilyen életutat járt be.

Kajdi Csaba

Fotó: TV2

„Dédnagymamám, aki egy burzsuj családba született, mindenképp egy művészhez szeretett volna hozzámenni. A New York Kávéházba járt, Karinthy társaságában is megfordult, végül Bálint Rezső lett a férje, aki nagy kártyás is volt. Olyannyira, hogy el is játszotta a dédnagymamám családi vagyonát. Majd megpattantak Franciaországba, ahol Rezső egy rendkívül elismert festő lett. Modiglianival volt közös műterme, vele együtt dolgozott” – árulta el a Sláger FM-en Kajdi Csaba, akinek dédnagypapája nem akármiket festett.

„Egyszer egy katolikus közösség megkérte, hogy fesse ki a templomot, díszítse ki ő, de nemet mondott. Kijelentette, hogy ő nem fest freskót, ő nem szobafestő” – idézte fel a történetet Cyla, akinek dédnagyapja bár óriási karriert futott be, élete tragikus véget ért.

„1940-ben visszajött Magyarországra, átvészelték a háborút, a gettót. Majd 1945-ben egy balszerencse vetett véget az életének: a Király utcai lakásban nyitva maradt a gázcsap és gázmérgezésben halt meg. Nagyon szomorú, hogy így vesztette el az életét” – zárta a festő dédnagypapára való emlékezést. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top