nlc.hu
Sztárok

Nem kapja tovább az apanázst Hosszú Katinka férje

Nincs eredmény, megvonják Hosszú Katinka férjétől a 690 ezres edzői fizetést – nagyon kiakadt az úszónő

Nekiment a szövetségnek a háromszoros olimpiai bajnok.

Hosszú Katinka legalább egy éve nem végez élsportolói edzésmunkát, így a férje, Gelencsér Máté nem teljesíti a Kiemelt Edzői Program (KEP) által támasztott követelményeket – állapította meg a Magyar Úszó Szövetség. Oda Hosszú Katinka tokiói 5. helye alapján került be, de a háromszoros olimpiai bajnok úszónak idén nem volt eredménye. Mivel az az edző, akinek nincs válogatott kerettag versenyzője, annak nem jár a juttatás – áll a program szabályzatában. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége így a legutóbbi ülésén arra a döntésre jutott, hogy nem terjeszti fel Gelencsért, hogy továbbra is a KEP kedvezményezettjei között szerepeljen, mivel nem felel meg a követelményeknek, azaz leállítják az edzői fizetése folyósítását – értesült a Sportal.

Hosszú Katinka és a férje, Gelencsér Máté - Fotó: Birton Szabolcs

Hosszú Katinka és a férje, Gelencsér Máté – Fotó: Birton Szabolcs

Az olimpiai 4-6. helyezettek edzője 2023-ban havi 517 500 és 690 000 forint közötti összeget vehet fel, azaz Gelencsér Máté a lehető legmagasabb összegű havi apanázst kapta.

Hosszú Katinka kiakadt a Magyar Úszó Szövetség kezdeményezésén, állítja, jogszerűtlen a döntésük. Sőt – véleménye szerint – megdöbbentő, hogy a szövetség nem tartja tiszteletben a gyermekvállalást. “Erkölcstelen lépés lenne Katinkától és edzőjétől megvonni az előírt teljesítményen alapuló és jogilag kijárt támogatást csak azért, mert gyermeket vállalt”  – nyilatkozták az ügyben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top