nlc.hu
Sztárok

Alföldi Róbert az ország helyzetéről

Alföldi Róbert: „Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, a nácikat meg nem”

Nem félt kimondani, amit gondol.

A hamarosan bezárásra kényszerülő Átrium Színházban 400. alkalommal került színpadra Az Őrült Nők Ketrece című színdarab. A produkció végén az RTL beszélgetett Alföldi Róberttel, aki ezúttal sem félt kimondani a véleményét

Alföldi Róbert

Fotó: Olajos Piroska

„Ahogy néztem az utolsó 20 percet, szépen aláment az élet… – kezdte a kameráknak a színész-rendező, majd kifejtette, sok minden zsigeribben jelent komolyabbat a darabban, mint korábban. – Arról beszél, ami van és lassan 10 éve mutattuk be, úgyhogy ez külön jó. Ez egy olyan ország, ahol a melegeket befóliázzák, betiltják, a nácikat meg nem. Ezen el kell gondolkodni. A magyar történelmet ismerve olyan sokat nem kell rajta gondolkodni.” 

A riporter ezt követően rákérdezett arra is, Alföldi mit gondol L. Simon László elbocsátásáról. „Egyrészt a Laci megszavazta ezt a törvényt. De másrészt nagyon nagy hírünk lett a világban. Sikerült jó PR-t csinálni Magyarországnak. Tényleg azt gondolom, amit az előbb mondtam félig tréfásan. Ezek a dolgok, de maga a törvény is, meg ahogy most az embereket hergelik, ez nagyon rossz időket idéz. Mondhatunk kommunista időket, de nagyon durva náci időket is. Némileg provokatívan azt tudom mondani, hogy várom, hogy mikor szednek össze minket és mit kell majd viselni. Mert hogy ez a történelemben mindig, mindenhol így indult a normalitásra hivatkozva.”

L. Simon Lászlót a Nemzeti Múzeum igazgatóját Csák János kultuszminiszter kirúgta, miután nem volt hajlandó a világ legjobb sajtófotóit felvonultató World Press kiállításon személyi igazolványt kérni a kiskorúaktól, hogy ne láthassák a melegeket ábrázoló fotókat. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top