nlc.hu
Sztárok

Baranyi László az elmúlásról

Baranyi László: „Gyakran rám tör a szomorúság, és azt kérdezgetem magamtól: ennyi lenne az élet?”

Tudja, hogy minden perccel közelebb kerül az utolsó naphoz.

Baranyi László 2021-ben elkapta a koronavírust, ami miatt súlyos állapotban hetekig kórházban feküdt. A színésznek azóta bizonytalanabb lett a járása, és nehezebben is mozog. Idén nyáron újabb csapás érte, amikor június elején enyhe sztrókkal került kórházba. A Família Kft. sztárja öt napot töltött bent, számos kivizsgáláson esett át. 

Baranyi László

Fotó: Olajos Piroska

A 96 éves művész szerencsére az összes akadályt vette és hamar javult az állapota, azonban nem titkolja, sokat gondol az elmúlásra. 

„Az élet súlya nyom. Nehezen járok, érzem, hogy elöregszem. A sztrók óta nagyon fáradékony vagyok, nincs mit szépíteni, elfáradtam a 96 évem alatt. Vannak jobb és rosszabb napjaim. Gyakran rám tör a szomorúság, és azt kérdezgetem magamtól: ennyi lenne az élet?Amikor éjjelente felébredek, furcsa gondolataim támadnak, mert rájövök, hogy ez lassú út az elmúlás felé. Hogyan tovább? Mi lesz? Próbálom ilyenkor megrázni magam, de csak ideig-óráig sikerül. Szegény feleségemen csattan mindig az ostor, mert ingerültté váltam. Elmúltak a szép idők, Isten tudja, mennyi van még hátra. De Klára asszony nem engedi, hogy ezen filozofáljak. Tudomásul kell venni, minden egyes perccel közelebb kerülök az utolsó naphoz. Ilyen kis szomorkás öregember lettem” – mondta a Borsnak Baranyai. 

A színművész azt is hozzátette, örömmel tekint vissza múltjára és karrierjére, de a színpadra már nem szeretne visszatérni. 

„Szép évtizedek vannak mögöttem, aminek csak a lezárása volt még csodálatosabb. Újra ismétlik valamelyik csatornán a Família Kft.-t, mostanában többen szólítanak meg az utcán, ez mindig nagyon jólesik. De mindennek már 35 éve. Akkor még fizikailag rendben voltam. Bármennyire szerettem forgatni, játszani, már nem akarom.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top