nlc.hu
Sztárok

Archív felvételek Zámbó Jimmyről

Soha nem látott felvételek kerültek elő Zámbó Jimmyről – videó

Van olyan, amit még saját fia sem látott.

Zámbó Krisztián, ahogy az egész ország, mai napig elképesztően hiányolja édesapját, Zámbó Jimmyt. Krisztián igyekszik őrizni édesapja hagyatékát és szeretné, ha rajongóinak olyanokat tudna átadni, amelyek más megközelítésből mutatják meg a Királyt. 

Zámbó Jimmy viaszbábú, Zámbó Krisztián

Fotó: Olajos Piroska

Ez is érdekelhet Megnézem

Zámbó Jimmy halálának 22 évfordulóján Krisztián egy megható emléket idézett fel, melyről korábban sosem mesélt. Mivel a Király sokat volt távolt otthonától a fellépések miatt, ezért egy dalt írt a fiához Kisfiam címmel. Krisztián erről írt akkor egy Instagram-posztban: „9 éves kisfiú voltam és édesapám megírta ezt a dalt azért, mert nagyon messze voltunk egymástól. Nem az öcsém énekelte, de neki is szólt ez a dal, azt mondta apu, hogy este 22:00-kor nézzek fel a csillagokra és abban az időben, még ha messze is van tőlem, mondjam a csillagoknak, hogy jó éjszakát édes apucikám, és abban a pillanatban Ő is azt mondta… jó éjt, drága kisfiam.”

Az énekes nem csak szívfacsaró emlékeket oszt meg Jimmyről, hanem dalait is újra feldolgozza. „Minden évben elkészítek aputól egy dalt, mindig olyat, ami számomra fontos és valamilyen mondanivalója van. A legnagyobb Jimmy-dalokhoz nem nyúlok, Nézz le rám, ó istenem! vagy Még nem veszíthetek. Nekem emlékeim vannak ezekkel a dalokkal, amiket feldolgozok, ezeket próbálom átadni az embereknek, hogy értsék: ez a fiától jön” – magyarázta ma reggel a Mokkában a legendás énekes fia. Hozzátette, idén az Egy nagy titkot őrzök című számot készítette el, amelyhez készült videoklipben édesapjáról készült régi felvételek is láthatók.

„Szereztem olyan archív felvételeket, amiket még senki nem látott. Nem volt egyszerű, nagyon-nagyon nehéz volt. Vannak köztük olyan felvételek, amiket még én sem láttam. Még vannak is otthon, nagyon sok, körülbelül egy olyan hét gigabájt VHS-en, ami soknak számít.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top